Elf voorstellingen geselecteerd voor Nederlands Theater Festival 2018


11 mei 2018

Vandaag heeft de vakjury van het Nederlands Theater Festival haar selectie van elf beste voorstellingen van het voorbije seizoen bekendgemaakt. De jury selecteerde vijf grotezaalvoorstellingen, vijf kleinezaalvoorstellingen en één voorstelling op locatie. De elf voorstellingen zijn in principe in september weer te zien tijdens het Nederlands Theater Festival in Amsterdam.

Geselecteerd voor de grote zaal zijn:

Geselecteerd voor de kleine zaal zijn:

In de categorie locatietheater / theater op locatie is ten slotte geselecteerd:

 • Kogelvis van Toneelgroep Oostpool, Introdans en Het Gelders Orkest

De regisseurs van de elf bovenstaande voorstellingen zijn hiermee automatisch genomineerd voor de Regieprijs, die op 16 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam aan een van hen wordt uitgereikt.

De juryrapporten zijn te lezen op de website van het Nederlands Theater Festival. De Nederlandse Toneeljury bestaat dit jaar uit voorzitter Ferry Mingelen, Walther van den Heuvel, Cecile Brommer, Sander Janssens, Keimpe de Jong, Anneke van der Linden, Christiaan Mooij en Mirjam van Tiel.

Het Nederlands Theater Festival duurt dit jaar van 6 tot en met 16 september.

Foto UR: Julian Maiwald

2 Reacties op "Elf voorstellingen geselecteerd voor Nederlands Theater Festival 2018"

 1. Vincent van den Berg schreef:

  11 voorstellingen. Ik zet ze nog even op een rij;
  KVS
  ITA
  NNT
  HNT
  HZT
  TR
  TR
  TR
  Toneelhuis
  Theater Utrecht
  Toneelgroep Oostpool
  11×de grote stadsgezelschappen.
  Deze lijst is de perfecte weergave van wat zich de laatste jaren sluipenderwijs binnen het toneel aan het voltrekken is: de dominantie van de grote machtsblokken ten opzichte van het hele kleinschalige autonome gebied.
  Vincent van den Berg
  TBL

 2. Jeffrey Meulman schreef:

  Ofschoon het hier deels ook coproducties met de BIS gezelschappen betreft is dit een ontwikkeling waar ik het graag op het festival over wil hebben. Het zou goed zijn om met iedereen die zich daar geroepen toe voelt een aantal concrete voorstellen te formuleren voor de toekomst, hoe hier mee om te gaan. Mijn eigen ideeën hierover wil ik graag met je bespreken. Ik ga contact met je zoeken komende week, als je dat goed vindt.

Reageer

Uw E-mail adres zal niet gepubliceerd worden.