Prikbord

Op zoek naar een attribuut, figurant of theaterdate? Of iets in de aanbieding?
Plaats hier (gratis) uw oproep, vraag of aanbod.

Vacatures voor stages en betaalde functies kun je op onze vacaturepagina plaatsen. De prikbordberichten worden na 1 maand weer weggehaald.

Vermeld steeds in het prikbordbericht zelf ook de nodige contactgegevens. Het mailadres ingevuld bij het veld ‘E-mail’ wordt niet getoond.

32 Reacties op "Prikbord"

 1. Avatar Tanja Zieverink schreef:

  Muziek T-Ater Utrecht staat aan de vooravond van een groot twee jarig project: The Bedford Girls. Wil jij onderdeel zijn van dit unieke project waarbij jouw input belangrijk is voor het verhaal, muziek en de voorstelling.
  Wil jij spelen, zingen dansen en een verhaal vertellen. Kom dan naar deze 1e informatie avond over dit project:
  24 september 2019 in Grand Cafe Lebowski
  Domplein in Utrecht 19:30 uur tot 21:30 uur.

  Je ontvangt informatie over het project
  Maakt kennis met een aantal makers
  Gaat de vloer op met de 1e spelopdrachten

  Stuur een mailtje om je aan te melden voor deze avond:
  muziektater@gmail.com
  Deze avond is gratis

  In het jaar dat we 75 jaar vrijheid in Nederland vieren, zijn 32 jongens uit Bedford inspiratie voor een nieuw muziektheater stuk. Het verhaal wordt verteld door de ogen van de achterblijvende vrouwen. Een verhaal over wachten, optimisme versus pessimisme, liefde en vrijheid. Het boek over de Bedford Boys, geschreven door Alex Kershaw biedt inspiratie, aangevuld met onderzoek en interviews naar verhalen over soldaten in het hier en nu. Welke families in Utrecht wachten op de terugkomst van hun geliefde van militaire missies in Irak, Afghanistan of elders in de wereld?

 2. Avatar Drussilla Mputu-Mola schreef:

  🗣️ ** ACTRICE/ACTEUR + FYSIEKE ACTEURS GEZOCHT VOOR VOORSTELLING OVER RACISME ** 🗣️

  Mijn naam is Drussilla Mputu-Mola en ben een beginnende theatermaker en studente Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Sinds vorig jaar heb ik een fysieke theatervoorstellingvoorstelling gemaakt genaamd ELUSIVENOIR. Dit hebben wij met succes een paar keer in Rotterdam en Amsterdam gespeeld. Door het succes die wij gekregen hebben gaan wij dan ook dit keer spelen, op uitnodiging, in Antwerpen – België! 💃🏽

  ELUSIVENOIR is een fysieke theatervoorstelling dat gaat over racisme, discriminatie, colorisme en meerdere onderwerpen omtrent dit thema.

  De voorstelling zal uiteindelijk gespeeld worden in Antwerpen, in april 2020. Repetities hiervoor zullen ongeveer midden oktober van start gaan. Deze worden gehouden in Rotterdam (bij het SKVR), maar in veel latere proces ook in Antwerpen. Er is dus al een cast en die bestaat uit 6 spelers. Wil dus graag nog een oudere actrice of acteur vinden voor een belangrijke personage en fysieke acteurs toevoegen aan de cast.

  Uiterlijke kenmerken voor oudere actrice/acteur:

  – Leeftijd vanaf 40 t/m 60 jaar (als je er qua uiterlijk zo uit kan zien, maar ietsjes jonger bent dan 40, is dat ook geen probleem!)
  – Blank
  – Fysiek nog goed in staat, oftewel je kunt makkelijk bewegen en abstracte choreografieën oppikken

  Voor fysieke acteurs is er geen uiterlijke vereisten, behalve dat de leeftijd vanaf 16 jaar is en dat je bij voorkeur een student bent. (Dit I.v.m. gratis OV)

  Verder is het een pré dat je ervaring hebt met theater, maar aarzel niet als je alsnog denkt dat je talent hebt en het niet hebt uitgeoefend in het verleden.

  Heb je interesse en/of wil je meer info? Mail dan je naam, leeftijd + contactgegevens en CV naar: elusivenoir@hotmail.com.

  Er is hier geen vergoeding voor! Voor eventuele reiskosten zouden we samen kunnen kijken naar opties. Ook kan het als stage dienen en een toffe ervaring! 🙌🏽

  Onze Social Media voor beeldmateriaal: http://www.facebook.nl/elusivenoir & https://instagram.com/elusivenoir?igshid=1pe8t9li1o7ce

 3. Avatar Menno Leemhuis schreef:

  Theaterproductieklas volwassenen 18 +

  Heb jij de lang gekoesterde wens om in een musical te spelen?

  Licht uit, spot aan!
  Vanaf vrijdag 4 oktober 2019 gaan wij van start om samen met een groep gemotiveerde volwassenen een volwaardige theaterproductie op de planken te zetten.

  Na jarenlange successen van de Theaterproductieklassen op de zaterdagen met o.a. Rats, 101 Dalmatiërs, Aladdin, Assepoester, Legally Blonde en Shrek) is er nu eindelijk een klas speciaal voor de doelgroep 18 +

  O.l.v. twee bevlogen NJMT docenten: Esther Schoenmakers en Menno Leemhuis werk je toe naar 2 prachtige eindvoorstellingen

  Wij spelen het Off-Broadway stuk ‘The Apple Tree’!
  The Apple Tree bestaat uit 3 korte musicals.

  1: The diary of Adam and Eve:
  Een hele grappige, charmante en mooie versie van Adam en Eva. Eva dringt zich, in het daarvoor ongecompliceerde leven van Adam op en neemt Adam’s, door God gegeven taak ongevraagd van hem over; nl alle levende dingen een naam geven. Nee wij gaan echt niet bloot hoor!

  2: The lady and the Tiger: Over de strijder Sanjar, die verliefd wordt op de koningsdochter. Ze worden betrapt en hij wordt in zijn rechtszaak gedwongen te kiezen tussen twee deuren. Achter de ene staat een hele mooie vrouw, achter de andere een tijger. De koningsdochter komt erachter achter welke deur zich wat bevindt. Na een verscheurende beslissing, geeft ze hem een teken.. Welke deur heeft ze gekozen..:)?

  3: Passionella: Pasionella is een schoorsteenveegster die ervan droomt om een filmster te worden. Op een dag wordt ze ontslagen en haar televisie stopt er ook plotseling mee. Dan verschijnt een ‘peetmoeder’ in de kapotte tv en maakt haar droom werkelijkheid—de uren tussen het nieuws en de laat-laat show is Passionella een filmster.
  STUK VOOR STUK heerlijke -heel grappige en mooie, interessante thema’s met veel ruimte voor eigen invulling aan vormgeving, bewerking en interpretatie!
  • De repetities zijn op vrijdagavond van 19:00 tot 22:00 en vinden plaats in de NJMT studio op de Baarsjesweg 279 ( Bij het Surinameplein)
  • Vrijdag 4 oktober GRATIS kennismakingslessen
  • Vrijdag 11 oktober t/m vrijdag 3 juli repetitieweken (behalve de reguliere schoolvakanties)
  • De voorstellingen zijn op zondag 5 juli 2020 in Theater de Kunstgreep in Oostzaan
  • Kosten 3 repetitie-uren per week: 77,50 per maand, korting voor leerlingen NJMT

  Opgeven kan via: http://www.njmt.nl

 4. Avatar Tanja Zieverink schreef:

  Muziek T-Ater Utrecht staat aan de vooravond van een groot twee jarig project:
  The Bedford Girls.
  Wil jij onderdeel zijn van dit unieke project waarbij jouw input belangrijk is voor het verhaal, muziek en de voorstelling.
  Wil jij spelen, zingen dansen en een verhaal vertellen. Kom dan naar deze 1e informatie avond over dit project.

  Je ontvangt informatie over het project
  Maakt kennis met een aantal makers
  Gaat de vloer op met de 1e spelopdrachten

  Stuur een mailtje om je aan te melden voor deze avond:
  muziektater@gmail.com
  Deze avond is gratis

  In het jaar dat we 75 jaar vrijheid in Nederland vieren, zijn 32 jongens uit Bedford inspiratie voor een nieuw muziektheater stuk. Het verhaal wordt verteld door de ogen van de achterblijvende vrouwen. Een verhaal over wachten, optimisme versus pessimisme, liefde en vrijheid. Het boek over de Bedford Boys, geschreven door Alex Kershaw biedt inspiratie, aangevuld met onderzoek en interviews naar verhalen over soldaten in het hier en nu. Welke families in Utrecht wachten op de terugkomst van hun geliefde van militaire missies in Irak, Afghanistan of elders in de wereld?

 5. Avatar Johan Bakker schreef:

  ‘Moet de Maan nu ook doormidden ?’
  De aarde splitst. Dan de Maan ook maar, denken de autoriteiten. Na lange tijd komt de aarde weer bij elkaar. Maar wel scheef. En op ‘die anderen’ zitten we niet meer te wachten. Er moet een muur komen!
  De amateurversie van dit stuk is gemaakt en gespeeld. Absurd, geloofwaardig en herkenbaar, aldus de reacties
  Welke dialogenschrijver gaat met mij voor versie 2.0 ?

 6. Avatar Marijke Rasing schreef:

  Op zoek naar een theatermaatje….

  Ik ben op zoek naar iemand die met mij theater wil maken.
  Afgelopen zomer heb ik voor het eerst een eigen voorstelling gemaakt voor Noorderzon.
  Maar nu kriebelt dit naar meer en wil ik meer maken en meer spelen.
  Maar dit doe ik het liefste niet alleen. Ik ben op zoek naar iemand die een theaterachtergrond heeft. Ervaring heeft, maar ook wil ontdekken hoe het werkt om een voorstelling op meerdere plekken te gaan spelen. Iemand die graag samen ideeen wil spuien. Ik wil nu graag een voorstelling voor kinderen maken (maar ik sta ook open voor een andere doelgroep). Iemand die in de omgeving Groningen/Assen woont. Iemand die creatief, nieuwsgierig en bevlogen is.

  Herken je je in bovenstaand? Dan hoor ik heel graag van je!
  @marijketr
  marijkerasing@hotmail.com

 7. Avatar Maike Pijnappel schreef:

  SPELERS GEZOCHT voor MUCH ADO ABOUT HAMLET

  The Ginger Shakespeare Company gaat beginnen aan haar eerste
  amateurvoorstelling: Much ado about Hamlet. Een voorstelling waarin
  de humor van ‘Much ado about nothing’ gecombineerd wordt met de
  tragiek van ‘Hamlet’. Samen met de spelers gaan we op zoek naar de
  raakvlakken van beide stukken en maken we een vlotte voorstelling die
  het publiek zal laten lachen en huilen. En jij kan meedoen!

  We zoeken 12 spelers van 18 tot 80 die zin hebben om in de wereld van
  Shakespeare te duiken, speltechnieken te ontdekken en in de huid te
  kruipen van de uitdagende personages.

  Nieuwsgierig geworden?
  Geef je dan op voor onze auditie!
  Deze zal plaatsvinden op maandag 16 september in Utrecht.
  Stuur een mailtje om je op te geven, of voor eventuele vragen, naar
  info@thegingershakespearecompany.com

  Praktische informatie
  Wekelijks repeteren vanaf oktober in Utrecht (repetitieavond in overleg)
  Voorstellingen in eind april/begin mei
  Contributie: €275,- voor volwassenen, €225,- voor studenten.

 8. Avatar Toneelgroep Los Zand schreef:

  Per direct ACTEUR (18-50) gezocht voor de voorstelling HALFBROERS.
  Het gaat om de rol van DENNIS, een man met volkswijsheid die een koffietent runt.
  Repetities zijn op dinsdag- en af en toe op woensdagavond.
  Voorstellingen zijn 21 t/m 24 november 2019.
  Locatie: Amsterdam
  Het betreft een onbetaald project.
  Neem contact op via loosesand94@gmail.com
  Kijk ook op http://www.toneelgroep-loszand.nl

 9. Avatar Jordi Möllering schreef:

  Voor een poppenvoorstelling gebaseerd op Frankenstein ben ik op zoek naar een:

  POPPENSPELER,

  die zin en tijd heeft om zowel technisch als inhoudelijk mee te denken in het proces van een voorstelling die al een tijd in de maak is.
  Ook wil ik kijken naar de mogelijkheid dat de poppenspeler meespeelt in de voorstelling. In dat geval zou het ook kunnen dat persoon in kwestie zakelijk en qua netwerk in de objecttheaterwereld bijdraagt aan het project.
  Er is een klein budget, dat groter kan worden naarmate de voorstelling geboekt wordt.

  Het idee is om de voorstelling voor het einde van dit jaar af te ronden en volgend jaar te spelen. Veel is nog onduidelijk en veel is dus nog mogelijk.

  Het betreft een voorstelling over een pop, Pepe, die in de koffer van de poppenspelers telkens weer tot leven wordt gewekt om een rol te spelen in een horror variety show. Maar vandaag heeft Pepe er genoeg van en neemt hij de touwtjes in eigen handen. De voorstelling gaat over hoe de creaties van de mens zijn eigen ondergang kunnen worden.

  Reageer als je bereid bent om bij te willen dragen aan een voorstelling die al een richting heeft, als je het een uitdaging vindt om een pop tot leven te wekken met zeer basale en ongemakkelijke, wisselende lichamen (van hout, ijzer en/of papier), als je houdt van een absurdistische stijl in een voorstelling met filosofische insteek.

  Als het je wat lijkt, of interesse hebt, schrijf me graag een mail (jordimollering@gmail.com), met wat beknopte info over jezelf en je achtergrond.

 10. Avatar Jori Hermsen Producties schreef:

  Voor de grote zaal productie “Aan de vooravond” van Eli Asser zijn we op zoek naar een muzikale acteur (zang en liefst instrument), tussen de 21 en 30 jaar en afgestudeerd aan HBO Theater acteur (of muziektheater). Het gaat om een coproductie tussen stichting Jori Hermsen Producties en Theater Orpheus in Apeldoorn. De regie is in handen van Jori Hermsen. In totaal speel je samen met een cast van vijf acteurs. Het gaat om een betaalde functie.

  Repetitieperiode: eind februari t/m begin april 2020
  Speelperiode: (8 voorstellingen) april/mei 2020 in Apeldoorn.

  Bij interesse mail dan je motivatie en cv naar: info@jorihermsen.nl
  De auditie is 6 september aanstaande.

 11. Avatar De Amsterdamse Jeugdtheaterschool schreef:

  Wil jij theater maken? De De Amsterdamse Jeugdtheaterschool is dé toneelschool voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die net beginnen met theater maken of juist verdieping zoeken. Voor elk niveau worden er nieuwe technieken en spelvaardigheden ontwikkeld. Onze ervaren en vakbekwame docenten bereiden de spelers met plezier voor op het kunstenaarschap, met een breed aanbod aan lessen, kleine klassen met aandacht voor iedereen en al bijna 30 jaar ervaring.

  Er zijn workshops van 12 lessen te volgen (8 t/m 12 jaar) en verdiepende workshops van 24 lessen (8 – 18 jaar), door heel Amsterdam.

  Eerst even proeven? Geef je op voor de proefles op 7 september!

  Kijk op https://www.ajts.nl/ voor meer informatie.

 12. Avatar Karavaaan, buitengewoon theater op locatie schreef:

  KARAVAAN, BUITENGEWOON THEATER OP LOCATIE DOET OPROEP AAN JONGE MAKERS

  Karavaan, buitengewoon theater op locatie, zoekt geëngageerde makers voor het maken van een korte locatievoorstelling met als thema Groeizucht. Karavaan organiseert van 22 t/m 29 december 2019 de vierde editie van de Winterkaravaan waarvoor ze kunstenaars uitnodigt om in Alkmaar een korte productie te maken. Eén van deze voorstellingen kan worden uitgewerkt tot een avondvullende voorstelling om tijdens Karavaan Festival in 2020 op een bijzondere locatie gespeeld te worden.

  De Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan, waaraan reeds drie succesvolle edities vooraf gingen. Op basis van de ingediende plannen kiest Karavaan maximaal 5 makers voor de Winterkaravaan. Makers krijgen artistieke en productionele begeleiding. In de Winterkaravaan ziet het publiek in een carrousel alle voorstellingen.

  Geïnteresseerde makers kunnen een plan indienen voor een korte theater-, dans-, muziektheater- of multidisciplinaire voorstelling van 20 minuten. Kaders zijn dat makers maximaal 5 jaar geleden afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding en geïnteresseerd zijn in het werken op locatie binnen/in verhouding tot dit maatschappelijke thema.

  Karavaan Festival is in 2020 van 29 mei tot en met 7 juni. Kijk voor meer informatie onder ‘Nieuws’ op karavaan.nl

 13. Avatar Stichting CliniClowns Nederland schreef:

  Oriëntatieworkshop CliniClown

  Ben jij opgeleid op het gebied van theater of drama en wil je ervaren of het werken als CliniClown bij je past? Kom dan naar de oriëntatieworkshop in ons CliniClownshuis in Amersfoort op zaterdag 30 november 2019 van 10-17.00 uur.

  De CliniClown werkt op het snijvlak van theater en de zorg en is voor het kind of de mens met dementie een venster naar buiten en opent de deur naar verbeelding. De kracht van de CliniClown is dat hij vanuit werkelijke aandacht bij ieder contact écht kijkt naar degene die hij ontmoet. De CliniClown erkent de werkelijkheid eb de behoefte en gevoelens van de ander en nodigt uit om mee te spelen in wat op dat moment ontstaat.
  Tijdens de oriëntatieworkshop ga je ervaren of het werken als CliniClown ook iets voor jou is.

  De workshop is voor iedereen die een opleiding op het gebied van theater of drama (zoals Docent Theater, Acteursopleiding of Creatieve Therapie Drama) heeft gevolgd of vergelijkbare ruime (praktijk) ervaring heeft op het gebied van theater/drama en clownerie. De kosten voor deelname bedragen € 50 inclusief lunch.

  Kijk voor meer informatie op https://www.cliniclowns.nl/wie-zijn-we/werken-bij/orientatieworkshop.
  Heb je interesse? Meld je dan aan via aanmelding@cliniclowns.nl. Vermeld daarbij dat het om de oriëntatieworkshop gaat en stuur je cv mee.

 14. Avatar Fabian Smit schreef:

  Stichting Het Rotterdamsch Manifest is per direct op zoek naar een productiemedewerker ( m / v ) op vrijwillige basis, in ruil voor een vergoeding conform cao.

  Je werkzaamheden lopen tot 14 oktober. Je bent vooral de rechterhand van de regisseur, ondersteunt de makers bij het creatieve proces en bent bereid alle taken op te pakken die op je pad komen. Van het organiseren van transport voor het decor, tot het begeleiden van spelers, tot aan brood halen om de hoek.

  Ben jij een go-getter met haar op je tanden? Kom je uit Rotterdam e.o? Heb je affiniteit met de productionele kant van het theater? Laat het ons weten!

 15. Avatar Sabine Wüthrich schreef:

  Ik geef klassieke zangles op alle niveaus en met heel veel plezier in mijn studio in de Jordaan. Kom eens kijken hoe je met goede zangtechniek je stem kunt verbeteren en versterken. Of je jong of oud, beginner of professional bent maakt niet uit. Met zorg en aandacht ga ik aan de slag om samen met jouw je stem te ontwikkelen.
  Je bent van harte welkom!
  60min/45Euro incl. BTW
  http://www.sabinewuthrich.com

 16. Avatar Judith de Zwart schreef:

  Judith de Zwart zoekt stagiaire kostuumontwerp
  een creatieve en gemotiveerde stagiair(e) voor onze grote zaal voorstelling
  Juffenballet van BonteHond & Maas TD.

  Over Juffenballet:
  De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord? …. Meer info op http://www.bontehond.net/juffenballet

  Over de stage:
  Als kostuumontwerper is Judith betrokken bij Juffenballet. Ze maakte eerder kostuums bij BonteHond voor o.a. Pak’m, Klucht, Foei en Aaipet en ASO.
  Judith zoek een rechterhand voor de ontwikkeling van alle kostuums voor de volledige cast.
  Je denkt mee in het creatieve proces; gaat struinen over de markt voor de perfecte stof en je krijgt diverse opdrachten voor het maken van de kostuums.
  In je stage maak je het hele proces mee: van brainstorm, tot aan de première.
  Tevens zul je betrokken zijn bij verschillende andere producties voor film, televisie en reclame opdrachten.

  Juffenballet is een coproductie van BonteHond en Maas TD. In je stage zul je werkzaam zijn op het atelier in Amsterdam en in de repetitiezalen van BonteHond (Almere) & Maas TD (Rotterdam).

  Over Juffenballet:
  De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord? …. Meer info op http://www.bontehond.net/juffenballet

  Volg jij een opleiding in theatervormgeving? En heb jij al enige ervaring in de naaitechnieken en het werken met stoffen? Ben je ook bekend met andere technieken die komen kijken bij kostuumontwerp/-uitvoer? Dan zie ik jouw motivatiebrief voor deze stage graag verschijnen. 

  Aanvang stage: in overleg, maar uiterlijk eind oktober 2019
  Duur: Tot aan première op 26 januari 2020
  voor 3 – 5 dagen per week (in overleg)

  Wat kun je verwachten:
  Een dynamische werkplek waar je veel ervaring op kan doen. Je draait mee in een uitdagende productie en wordt betrokken bij diverse facetten van het maakproces. Er wordt in overleg gekeken naar jouw leerdoelen en de werkzaamheden die daar het beste bij passen. Een unieke werkervaring, waarbij je dicht op het vuur zit. Er wordt een stagevergoeding van 150 euro per maand geboden op basis van fulltime dienstverband.
  
Solliciteer: Stuur je motivatie en beknopt CV naar judithdezwart@planet.nl o.v.v. ‘Stage Productie’

 17. Avatar Jo van der Meij schreef:

  After our succesful run of As You Like it in May this year we will be accepting new members for the coming season!

  To get a taste of our work or just to dip your toes in the water, on the 28th of August there will be an open rehearsal.

  During this rehearsal we will show an insight to our process. This rehearsal is for possible new players of for those that want to try out some Shakespeare acting. Some members of Park Avenue theater will be there to get acquainted with and help going through the exercises.

  About coming season:

  Rehearsals are on wednesday nights from 20:00 till 22:30. Starting on the 18th of September 2019. The performance will take place in Amsterdamon the 14th 15th and 16th of May 2020. The play will be picked depending on the formation of the group. A selection of two or three possible Shakespeare plays will be dicussed with the actors. The costs are 280 euro’s for the whole project.

  Theatre is a place to feel at home, feel free and to explore qualities you might not even know you had. Or develop further what you know you’ve got! If you want to have one night a week where you can dive into a different world and let all of you out.. You’ve found the right place. For this project we will be accepting both amateurs and semi-professionals. We do ask an open mind to learn from each other. Every actor always has their own process, no matter how ‘high’ the level. In order to maintain that development, a maximum of 10 players will be admitted to this project.

  If you want to know more check out our website: http://www.jovdmeij.com/regisseur/park-avenue-theatregroup/

  sign up deadline for the open rehearsal is the 26th of August.
  The deadline for signing up for coming season is the 31st of August.

 18. Avatar Sujin Bae & Jonathan Lemke schreef:

  Hi,
  we’re an artist collective, currently residents at the Rijksakademie.
  Our works are mainly theatrical performances with emphasis on the spoken word.
  We plan to shoot a short film, basically one scene of monologue.
  For that, we’re looking for a female actress, 30-55 age, with a good voice and good skills for English speaking.
  The shooting will take place on only one day in September.

  If you are interested for the role, please contact us with a short introduction of yourself. We can talk then about the details!

  sujinbaejonathanlemke@gmail.com

  Thank you.
  Sujin and Jonathan.

  sujinbae-jonathanlemke.com

 19. Avatar Toneelgroep Los Zand schreef:

  Het toneelstuk HALFBROERS gaat over het wel en wee van een familie rondom twee halfbroers. Een van de familieleden is een transgender die met veel agressie te maken heeft.
  Wij zoeken iemand voor de rol van transgender (bij voorkeur transvrouw).
  De voorstellingen zijn in de week van Transgender Gedenkdag: 21 t/m 24 november 2019.
  Repetities zijn op dinsdagavond en af en toe op woensdagavond in Amsterdam vanaf september. Exacte data op aanvraag.
  Het betreft een onbetaald project.
  Kijk ook op http://www.toneelgroep-loszand.nl

 20. Avatar Het Cultuur Station schreef:

  Het Cultuur Station zoekt docenten: Zang en Theater

  Over Het Cultuur Station:
  Het Cultuur Station is een initiatief van twee cultureel ondernemers met een passie (podium)kunst.
  In het Cultuurstation worden wekelijks vele zang-, theater-, musical- en fotografielessen gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar, jongeren, volwassenen en mensen met een beperking.
  Het Cultuur Station is een groeiend bedrijf en daarom zijn wij op zoek naar (inval)docenten om ons team willen versterken.

  Wie zoeken wij:
  Wij zijn op zoek naar leuke, enthousiaste, geschoolde (of in opleiding) zang- en theaterdocenten die op ZZP basis inzetbaar zijn op klussen in het onderwijs, invallessen zang, theater, of musical binnen Het Cultuur Station en op overige projecten (bijvoorbeeld in de zorg).

  Wat wij te bieden hebben:
  Een fijne open werksfeer waarin alle ruimte is voor samenwerking en eigen initiatief.
  Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te groeien in ons bedrijf.
  En uiteraard een passende ZZP vergoeding.

  Interesse?
  Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een brief en je CV voor 30 september 2019 naar info@hetcultuurstation.nl.
  http://www.hetcultuurstation.nl

 21. Avatar Henk schreef:

  MUZIEKTHEATERCOLLECTIEF HENK SPEELT ZOEKT 4 AMATEUR-ACTRICES MET VEEL SPEL- EN ZANGERVARING!

  Henk Speelt is een nieuw Leids amateur muziektheatercollectief dat beeldende, gestileerde muziektheatervoorstellingen maakt met professionele ambities. Het collectief bestaat uit vijf vaste leden en werkt per productie samen met een aantal acteurs en muzikanten op gelegenheidsbasis. Henk Speelt debuteerde in februari 2019 succesvol met zijn eerste voorstelling, “Podiumvlees” en timmert momenteel hard aan de weg voor nieuwe, toffe projecten.

  OVER DE VOORSTELLING
  Voor de nieuwe productie zal Henk Speelt de toneelklassieker “Het Huis van Bernarda Alba” (1946) flink bewerken tot een moderne, geëngageerde theatervoorstelling met intensief gebruik van live-videotechniek en solo- en koorzang.

  WAT HENK ZOEKT
  Vier vrouwelijke (amateur)acteurs
  “Vrouwelijk” in de ruimste van zin van het woord. Dus iedereen die zich als vrouw identificeert (transgender, drag) is meer dan welkom om auditie te doen.
  In de leeftijd 18-30 jaar
  Woonachtig in Leiden of omgeving, of bereid om vaak op en neer te reizen naar Leiden.
  Spelervaring is een vereiste. Ervaring met klein, naturel, filmisch acteren is een pré. In de voorstelling wordt veel gebruik gemaakt van live-videotechniek, waarbij er vaak in close-up wordt geacteerd voor de camera.
  Zangervaring is een vereiste. Gewend zijn om meerstemmig te zingen ook. Ervaring met acapella zang en het kunnen lezen van bladmuziek is een pré.
  Volledige beschikbaarheid op de auditiedagen, repetitieperiode en voorstellingsdagen (zie hieronder)

  BELANGRIJKE DATA​
  Auditiedagen: zaterdag 7 en zondag 8 september 2019
  Reguliere repetities (september 2019 t/m april 2020, m.u.v. de kerstvakantie):
  wekelijks op de donderdagavond, voor spelrepetities
  om de week op de dinsdagavond, voor zangrepetities
  Repetitie-weekenden
  18 en 19 april 2020, hele dag, voor montagerepetities en doorlopen
  ​25 en 26 april 2020, hele dag, voor montagerepetities en doorlopen
  Voorstellingsdagen: 29 en 30 april, 1 en 2 mei 2020

  WAT HENK BIEDT
  Een fijne groep waarbinnen je je als muziektheater acteur kan ontwikkelen, onder leiding van een professionele regisseur, muzikaal leider en zangcoach
  Een uitdagende rol in een toffe, professioneel ogende voorstelling
  Een leuk, gezellig en intensief repetitieproces

  REAGEREN
  ​Lijkt het je leuk om hierin mee te spelen? Meld je dan aan voor de audities door een mailtje met te sturen met jouw foto en CV (zang- en spelervaring) naar info@henkspeelt.nl.

 22. Avatar Gabriela Acosta Camacho schreef:

  Dans- en Balletschool Amstelveen zoekt docent dans vanaf september 2019

  Over de Dans- en Balletschool Amstelveen
  Sinds 2016 staat de Dans- en Balletschool onder leiding van Gabriela Acosta Camacho. Wij werken met gediplomeerde docenten die werken vanuit de klassieke ballettechniek op een speelse manier om een grote bijdrage te leveren aan andere dansvormen zoals A.D.V., streetdance, musical en modern/jazz voor kinderen en jongeren. Dansplezier staat bij ons op de eerste plaats!
  Check ook onze website: http://www.dansenballetschoolamstelveen.nl

  Waar is de Dans- en Balletschool naar op zoek?
  Voor de lessen op woensdag middag is de Dans- en Balletschool Amstelveen op zoek naar een enthousiaste en verantwoordelijke docent die affiniteit heeft met het lesgeven aan kinderen (leeftijd 3 – 12 jaar) in de stijlen: A.D.V., klassiek ballet en moderne dans. De lessen zullen plaatsvinden tussen 13.15 u en 18.30 u. Enige ervaring is wenselijk, maar er is ook de mogelijkheid voor jonge en startende professionals om begeleid te worden bij het geven van de lessen.

  Samengevat zoeken wij:
  – Docent dans (gediplomeerd MBO of HBO of uitzicht op diploma)
  – Stijlen: A.D.V., klassiek ballet, moderne dans
  – Beschikbaar op woensdagmiddag (exclusief schoolvakanties regio Noord)
  – Het seizoen 19/20 loopt van september 2019 t/m juni 2020
  – Op basis van ZZP / freelancer (tarief in overleg)

  Wat kan de Dans- en Balletschool bieden?
  Een prettige werkomgeving waarbij je als docent de vrijheid krijgt de lessen zelf in te vullen en op te bouwen met hele leuke en enthousiaste leerlingen! Het tarief dat gefactureerd kan worden is in overleg en afhankelijk van leeftijd en ervaring.

  Interesse?
  Spreekt deze vacature jou aan? Stuur dan een mail met een korte motivatie en CV naar: gabriela@dansenballetschoolamstelveen.nl

  Er zal contact opgenomen worden voor een mogelijk gesprek. Voor vragen kan er per mail contact opgenomen worden of telefonisch via 0628467903.

 23. Avatar RGH Middelveld schreef:

  De afgelopen jaren schreef ik 5 toneelstukken (4 drama’s en 1 satire) die door de Toneelcentrale zijn gepubliceerd.De stukken gaan in op verschillende onderwerpen (relatie moeder-dochter,vriendschap,eerlijkheid/ijdelheid,omgaan met verandering,de wisselwerking tussen toeschouwer en toneelstuk).De uitgever plaatste mijn stukken in de kolom aanraders.Nu is het zoeken naar een toneelgezelschap die een van de stukken zou willen opvoeren.Ik ben bereid bij evt opvoering soms aanwezig te zijn om vragen te beantwoorden.Indien u mogelijkheden ziet dan hoor ik dat uiteraard graag

 24. Avatar Mona schreef:

  18 oktober is de dag tegen mensenhandel, want helaas blijft het aantal slachtoffers van mensenhandel wereldwijd stijgen. De uitbanning van mensenhandel lijkt soms een hopeloze zaak, maar toch moet de afschaffing van dit verborgen misdaad een prioriteit blijven. Vanwege deze verborgenheid vind ik het heel belangrijk er bekendheid aan te blijven geven. Het betreft immers niet slechts een politiek onderwerp maar het is de verantwoordelijkheid van iedereen.
  Ik ga naast een bijlage bij Trouw tevens een korte docu over dit onderwerp maken, die op 18 oktober in Pakhuis de Zwijger te zien zal zijn.
  Voor deze film ben ik op zoek naar studenten op de Toneelschool of Kleinkunstacademie die hier graag aan mee willen werken. Onkostenvergoeding is aanwezig. Het gaat om korte scènes.

 25. Avatar STA! schreef:

  VACATURE: STA! ZOEKT MUSICAL REGISSEUR
  AANMELDEN VAN 17 juli t/m 25 juli

  STA! (Studenten Toneelvereniging Amsterdam) is de grootste studenten toneelvereniging van Nederland. STA! is een combinatie van de gezelligheid van een studentenvereniging en de passie en het harde werken dat hoort bij theater maken. STA heeft jaarlijks 13 uiteenlopende producties, waaronder een musical. Dit is een van de grootste producties van het jaar, waar spelers ook auditie voor moeten doen op basis van zang, spel en dans. De groep bestaat uit 14 spelers. Repetities zijn één keer per week en de voorstellingen vinden plaats rond mei. We hebben de afgelopen jaren al veel verschillende stukken gedaan, waaronder Bare, Ja Zuster Nee Zuster en Spring Awakening.

  We zijn opzoek naar een regisseur die bij onze vereniging past, dat betekent dat we het volgende van een regisseur verwachten: dat je idealiter ervaring hebt met musicals, of daar in ieder geval veel interesse in hebt, dat je goed om kunt gaan met studenten, en dat je met de groep als geheel naar een voorstelling toe werkt. Daarvoor krijg je van ons ook wat terug: je mag elk idee bij ons pitchen, we deinzen niet snel terug voor gekke of ambitieuze plannen. Verder regelen wij een repetitieruimte, een theater, zorgen wij voor promotie en zorgen we ervoor dat een productiebudget en productieteam klaarstaat om er een geweldig stuk van te maken. Daarbij kom je bij STA! ook in contact met andere regisseurs en bieden wij een vergoeding aan.

  Lijkt het je leuk om de musical te regisseren bij STA? Je kan vanaf 17 juli je cv, motivatiebrief en concept opsturen naar regisseurs@sta-toneel.nl. De vacature sluit op 25 juli, waarna we je uitnodigen voor een gesprek.

  Bij vragen of voor meer informatie kan je eveneens mailen naar regisseurs@sta-toneel.nl, of kan je op de site kijken: http://www.sta-toneel.nl

 26. Avatar Park Avenue Theatre schreef:

  Het focuspunt van Theater Park Avenue is elke speler naar een hoger niveau tillen. Daarom presenteren wij met trots onze Zomerworkshops! Er zijn zes workshops deze zomer. Alle workshops hebben een maximaal aantal deelnemers zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke aandacht. Bij elke workshop staat een uitleg over de inhoud en de prijs. Opgeven kan via parkavenuetheater@hotmail.com Ben je geïnteresseerd in de Engelse workshops? Scroll dan even verder naar beneden.

  Drieluik
  3/7 en 14 Augustus (€ 100,- voor Drieluik of € 40,- per losse workshop)

  Workshop voor spelers met ervaring. Wil je meer verdieping in je spel? Wil je leren hoe het is om je publiek echt te raken? Om je medespeler en jezelf naar een hoger niveau te tillen? Je leert in deze drie workshops tools en handvaten die je kunt gebruiken in je spel, maar die ook zeer behulpzaam kunnen zijn voor je werk. Je kunt je opgeven voor de hele reeks of je aanmelden voor een of twee van de workshops.

  Deel 1: In het moment – 3 Aug 10:00 – 18:00

  Acteren is actie en reactie, maar wat we vaak terugzien in theater zoveel voorbedachte stukjes dat de magie van het moment verloren gaat. In deze workshop werken we met 2 verschillende scenes waarbij we de magie van het moment gaan opzoeken. Hoe luister je naar een tekst die je al 10x gehoord hebt zonder te anticiperen? Hoe zeg je een tekst vanuit datgene wat er nu speelt op toneel zonder telkens precies hetzelfde te klinken? De magie van toneel is datgene wat er gebeurd tussen de spelers, de samenwerking.

  Deel 2: Publieks-immersie – 7 Aug 10:00 – 18:00

  Publieksparticipatie wordt soms gezien als het publiek forceren mee te doen of te kakken zetten. Daarom gebruiken wij het woord publieks-immersie. We gaan werken aan de basisprincipes om het publiek mee te krijgen in het verhaal, je fantasie de vrije loop te laten gaan en hen onderdeel te laten zijn van wat er gebeurd. Bij Theatergroep Park Avenue speelden de acteurs rondom het publiek, alles gebeurde om hen heen en het toneel werd de hele (omgebouwde) zaal. De afstand tussen het publiek en de spelers voelt vaak lekker veilig. Het is echter zoveel mooier en intenser om midden in de arena te spelen.

  Deel 3: Improvisatie binnen gezette teksten – 14 Aug 10:00 – 18:00

  Je hebt aan een karakter gewerkt, je tekst staat vast, hoe voeg je dan die ‘spark’ toe? Voor deze workshop vraag ik spelers een tekst mee te nemen waar ze eerder mee gewerkt hebben. Spelers hebben veel meer vrijheid dan ze denken. Een goed voorbeeld hiervan is de acteur Mark Rylance. Door middel van vocale innerlijke uitingen en fysieke subtiele bewegingen weet hij een extra dimensie aan zijn karakter te geven. Wij gaan voor ieder speler opzoek naar hoe je ‘spark’ te vinden.

  English
  Park Avenue Theater makes English Shakespeare shows for an international audience. This year some summer workshops will be in English to allow for the international community in the Netherlands to join when the idea of a full year of Shakespearean English is still a little daunting. Or when you are new to the scene and want to dip your toes in the water. All English workshops are for new and more experienced players. The groups will be small enough to individualize the experience. Sign up via parkavenuetheater@hotmail.com

  Theater 1.O.1.
  25th of Aug – 10:00 – 15:00 (€ 40,-)

  In this workshop we will dive into a variety of (improvised) scenes and exercises. You will get acquainted with several techniques that will help the scene along, spice it up and help you boost your confidence in playing freely. For more advanced players, more advanced exercises are at hand.

  Introduction to Shakespeare / Park Avenue Theater
  28th of August 19:30 – 22:00 (€ 10,-)

  During this workshop we will show an insight to our rehearsal process. This workshop is for possible new players of for those that want to try out some Shakespeare acting. Some members of Park Avenue theater will be there to get acquainted with and help going through the exercises.

  Shakespeare Intensive
  17/18th of Aug 10:00 – 16:00 (€ 70,-)
  In this workshop we will be working on a monologue (own choice) and a dialogue. This workshop is with a maximum of 6 players to really dive into the material. We will be working with imagery, finding the character and the action in the words, letting your character get his or her goal, taking in your fellow actor or the audience. Previous experience with Shakespeare and verse work is required.

  kijk gerust op onze website: http://www.jovdmeij.com

 27. Avatar The Balkan Retreat schreef:

  The Balkan Retreat is an organic small-holding situated in a tiny village in the hills of the Fruška Gora National Park in Serbia. We combine arts, hospitality and permaculture. We have a hostel, two private rooms, camping spaces and a studio space for rehearsals, workshops and courses. We value creativity, nature, good food, campfires, music, friendship, simplicity and try to live sustainably.

  We offer food, accommodation and a studio space for theatre professionals, for €25 per person per day (drinks not included). A stay at the Balkan Retreat (www.balkan-retreat.com) is a perfect way to get to know this part of Europe and to set up possible future collaborations with our Producing House.

  The Balkan Producing House is a London based Limited Co-operative and a Serbian based NGO, established to create engagement with culture on the local and international level. Our aim is to generate opportunities for young theatre artists across Europe, with a focus on Serbia and the UK, by enabling cross-border co-productions, creative collaboration, and research and development processes.

  Organisations we work with include: Otherplace Productions (Brighton Fringe Festival – UK); The David Glass Ensemble (UK); The Serbian National Theatre Novi Sad (SRB)

  Please get in touch for more information and we hope to welcome you soon!

 28. Avatar Dorien schreef:

  GEZOCHT:
  Het Huiskamerfestival Amsterdam is op zoek naar aanpakkers met theatergevoel.
  Wil jij helpen om de huiskamers in Amsterdam om te toveren in mini-theaters?
  Wanneer:
  30 en 31 augustus
  1 september (vroeg shift 9.00 uur)
  6 en 7 september
  Opbouw: 12.00/16.00
  Afbouw: 21.30/1.30
  Je krijgt een vrijwilligersvergoeding.
  Voorkeur gaat uit naar mensen die in ieder geval twee dagen achter elkaar kunnen.

  Voor meer info stuur een mail naar:
  dorien@theaterinhuis.nl
  http://www.huiskamerfestival.nl

 29. Avatar Iris Vos schreef:

  Gezocht (amateur) toneelregisseur!

  In de omgeving van Kampen zoeken wij een regisseur voor onze amateur toneelgroep.

  Wij repeteren 1 keer per week voor een klein half jaar. San het einde spelen wij de voorstelling in het theater.

  Ideeën voor stukken zijn van harte welkom maar moeten wel overlegd worden met bestuur.

  Welk half jaar in het jaar maakt niet uit. Er is een productiebudget en een regisseurs vergoeding.

  Voor meer info graag mailen met Iris_vos@live.nl en ook als je interesse hebt.

 30. Avatar CC Amstel schreef:

  Zoek jij per september 2019 een marketing en publiciteit stage? Misschien kan jij dan wel aan de slag bij CC Amstel!

  Cultureel Clubhuis Amstel zoekt per medio september een stagiair Marketing en Publiciteit voor 3 of 4 dagen per week

  Wij zijn een cultureel clubhuis in de Amsterdamse Diamantbuurt. Met jaarlijks 300 activiteiten, verdeeld over de programmalijnen actief burgerschap, jeugd, jongeren, muziektheater en dans, is CC Amstel een ontmoetingsplaats voor theater, muziek en cultuur. Naast de theaterzaal en studio huist in ons pand tevens podiumcafé CéCé, dat we zelf exploiteren, en een OBA-vestiging. CC Amstel is zowel een programmerend als producerend theater. De eigen producties en programma’s ontwikkelen we onder de noemer Podiumland. Dat doen we altijd in samenspraak met de directe omgeving en/of specifieke doelgroepen.

  Functie-inhoud
  – Genereren van content voor de social media-kanalen van CC Amstel, website en digitale nieuwsbrieven;
  – In overleg met de communicatiemedewerker ontwikkelen en uitvoeren van creatieve marketingacties voor verschillende doelgroepen;
  – Het (verder) uitbouwen van het bestaande netwerk van publieksgroepen;
  – Ondersteunen van bar/kassa op het gebied van publiciteit en publieksservice bij voorstellingen en events;
  – Ondersteunen van de communicatiemedewerker en andere collega’s bij diverse (kantoor)werkzaamheden.

  Functie-eisen
  – 24 à 32 uur per week beschikbaar gedurende minimaal 4 maanden;
  – Hbo/wo-denkniveau;
  – Bij voorkeur woonachtig in Amsterdam;
  – Ambitie om in de theatersector werkzaam te zijn;
  – Goede sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
  – Creatief, zelfstandig, nauwkeurig, stressbestendig, verantwoordelijk en flexibel.

  Geboden
  – De kans om je (verder) te verdiepen in cultuurmarketing en hierin praktijkervaring op te doen;
  – De kans om de gang van zaken in een theater in een kleine organisatie van álle kanten te leren kennen;
  – Gratis voorstellingen bezoeken;
  – Werken op een gezellig kantoor in een klein dynamisch team, gevestigd in de Amsterdamse Pijp;
  – Begeleiding door de communicatiemedewerker;

  Voor meer info: https://ccamstel.nl/bekijk-ons/vacatures?id=9
  Of stuur een mail naar julia@ccamstel.nl

 31. Avatar Freija Elisabeth Poll schreef:

  Op zoek naar sociaal-artistieke doener/ stagiaire!

  Afgelopen jaar zijn wij, Freija en Arash, een theatergroep in Malburgen te Arnhem begonnen. Deze theatergroep, genaamd OverMalbruggen, heeft als doel de veelzijdigheid aan verhalen van deze wijk/Arnhem te vertellen om zo mensen van verschillende afkomsten in deze wijk en Arnhem te verbinden.

  Malburgen is namelijk een wijk vol van mensen met verschillende (culturele) afkomsten, genders, seksuele oriëntatie, religies, leeftijden en sociaaleconomische achtergronden.
  Wij willen dat het niet uit maakt wat je achtergrond is, maar dat iedereen een podium krijgt zijn/haar verhaal te vertellen binnen Theatergroep OverMalbruggen. Zo kunnen verbindingen en ontmoetingen juist ontstaan en verschillen overbrugd worden.

  Helaas gaat één van onze oprichters ons verlaten omdat zij in het buitenland gaat studeren. Zou jij haar plek in ons team dus op willen vullen als theaterdocent of stagiaire op andere vlakken, en ons helpen met deze sociaal-artistieke onderneming te laten groeien?
  Stuur dan NU een mail naar: info@overmalbruggen.nl

  We hopen je snel te mogen ontmoeten!

  p.s als je echt wil zien wat we doen kom naar onze voorstelling aankomende vrijdag en zaterdag zie: http://overmalbruggen.nl/alles-wat-je-raakt/

 32. Avatar Team Podiumbeesten schreef:

  Hallo!

  Wij zijn Podiumbeesten en op 24 augustus 2019 organiseren we voor de tweede keer een klein huiskamerfestival om geld op te halen voor het goede doel. Hiervoor zijn wij opzoek naar spelers die een gedeelte van hun voorstelling willen opvoeren, ieder soort theater is welkom. De performances zullen te zien zijn in woonkamers en tuinen. Op dit festival zal naast theater ook dans, muziek, poëzie, en schilderkunst te vinden zijn. Deelnemende artiesten krijgen gratis toegang tot alle andere acts.

  Het is een avond om bijvoorbeeld nieuw repertoire uit te proberen of wellicht het oude uit de kast te trekken, kennis te maken met leuke creatieve mensen en inspiratie op te doen. Helpen jullie ons met het ophalen van een mooi bedrag? Mailen kan naar: kellyfloortjepastel@gmail.com

  Kijk voor meer informatie over het goede doel op: http://perspective3000.org/

  Groetjes van Team Podiumbeesten

Plaats reactie

Uw e-mail adres zal niet gepubliceerd worden. Alle velden zijn verplicht.