Prikbord

Op zoek naar een attribuut, figurant of theaterdate? Of iets in de aanbieding?
Plaats hier (gratis) uw oproep, vraag of aanbod.

Vacatures voor stages en betaalde functies kun je op onze vacaturepagina plaatsen. De prikbordberichten worden na 1 maand weer weggehaald.

Vermeld steeds in het prikbordbericht zelf ook de nodige contactgegevens. Het mailadres ingevuld bij het veld ‘E-mail’ wordt niet getoond.

38 Reacties op "Prikbord"

 1. Stichting SpeelGoud schreef:

  GRONINGEN | Het Verzet! zoekt verzetsstrijder Henk

  In september starten de makers van de succesvolle theaterfeuilleton Uut de Hoogte met de driedelige productie ‘De Miraculeuze Comeback van het Voormalig Verzet!’ Voor deze uiterst ondergrondse missie is Verzet! op zoek naar een amateurspeler die de rol van Henk zal vertolken. Henk, man van Olga, kinderen geen bezwaar, liever geen hond.

  Voor de theaterproductie ‘De Miraculeuze Comeback van het Voormalig Verzet!’ zijn we op zoek naar een enthousiaste nieuwe speler. Het gaat om een man van middelbare leeftijd. Zijn naam is Henk en hij is getrouwd met Olga. “Moi. Ik ben Olga. Word jij mijn man? Kinderen geen bezwaar. Liever geen hond.” zo luidt de contactadvertentie.

  Het gaat om een rol in drie afleveringen van deze theaterproductie. Heb je zin om mee te spelen en zit er een Henk in je? Mail dan voor meer informatie naar info@speelgoudtheater.nl. Audities zullen plaatsvinden rond 16 augustus. De repetities zijn vanaf 31 augustus t/m 19 september en de speeldata zijn de weekenden vanaf 21 september t/m 9 oktober.

  Over Verzet!
  Verzet! is de nieuwe productie van Stichting SpeelGoud, de makers van Uut de Hoogte. Net als de populaire theaterfeuilleton bestaat Verzet! uit 3 verschillende afleveringen die samen een verhaal vormen maar ook los van elkaar te zien zijn. Kijk voor meer informatie over ‘De Miraculeuze Comeback van het Voormalig Verzet!’ op http://www.strontzat.com

 2. Freija Poll schreef:

  OverMalbruggen
  Theatergroep
  Kom je vanaf augustus meedoen?
  Kom je vanaf augustus meedoen?
  Wil je wekelijks repeteren in een gezellige theatergroep? Samen plezier maken en toewerken naar een mooie voorstelling die we
  meerdere keren per jaar uitvoeren?
  In augustus gaan we repeteren voor de voorstelling over eenzaamheid en verbondenheid. Nee hoor, het is geen zware kost. We
  hebben ook veel lol samen!
  We hebben verhalen uit Arnhem verzameld over dit onderwerp. Op basis van deze verhalen hebben we een voorstelling
  gemaakt. Wil je hier ook aan meewerken, wees welkom!
  Je mag zelf meedoen, zowel op het podium als achter de schermen. Hierbij kun je denken aan meespelen, decor, publiciteit of
  grime.
  De repetities vinden elke dinsdagavond van 19:00-21:00 uur plaats in het Huis voor de Wijk, Eimerssingel Oost 266 in Arnhem en
  beginnen op dinsdag 3 augustus. De eerste 3proeflessen zijn
  gratis!
  Dus kom je meedoen? Schijf je snel in voor een gratis proefles via:
  http://www.overmalbruggen.nl/gratisproefles.php
  “>overmalbruggen.nl/gratisproefles.php”>www.overmalbruggen.nl/gratisproefles.php
  Hopelijk zien we je snel als speler, vrijwilliger of als publiek!
  Theatrale groet,
  Theatergroep Overmalbruggen

 3. Marieke Nooren schreef:

  Performers gezocht voor de eerste fysieke Groene Kliniek

  Avocadoschaamte, milieumelancholie of ecorexia?
  Welke klimaataandoening heb jij onder de leden?
  Praat erover bij De Groene Kliniek op Theaterfestival Karavaan

  Groene Kliniek verplegers en klimaatpsychologen (beide performer) gezocht!

  Heb jij affiniteit met klimaat en vind je het leuk om op een performatieve manier, in een rol in gesprek te gaan over het klimaat? Denk aan een soort Groen-Parade-maken maar dan op Theaterfestival Karavaan en met inhoud en vrijheid om je rol in te vullen? Neem dan contact op!

  Wanneer?
  1-2 dagdelen (of meer als je wilt) in de periode van vrijdag 6- zondag 8 augustus, of woensdag 11-zondag 15 augustus. Theaterfestival Karavaan, Alkmaar. Er is een reiskostenvergoeding+ consumpties+ toegang tot het festivalterrein.

  De Groene Kliniek is een initiatief van Theatergezelschap Gouden Haas
  Zij presenteren tijdens Karavaan ook theatervoorstelling Mens Boom Dier en de podcast De Groene Kliniek

 4. Jori Hermsen schreef:

  Voor de TVA jaargang zijn we op zoek naar een gedreven en enthousiaste HBO theater student (docentheater, regie, performance) uit het 3e of 4e jaar. Die het een uitdaging vindt om dertien ambitieuze vooropleiding theaterstudenten te regisseren in een voorstelling van ongeveer 45 min.

  Je krijgt de vrijheid om je eigen stijl en vorm te onderzoeken, met gebruik van bestaand toneelrepertoire. Regisseur en mentor Jori Hermsen zal je hierbij begeleiden. Er staat een stagevergoeding aanwezig.

  Repetities zijn van september t/m december 2021, 2,5 uur per week. Daarnaast hebben we nog 2 a 3 repetitieweekenden en een montage en speelweek in december. Het liefst spelen we de voorstelling ook 1 of 2 keer op de HBO school van de student zelf. Om zo de drempel voor onze studenten naar de toneelschool te verlagen.

  Heb je interesse mail dan voor 8 augustus naar: info@jorihermsen.nl

  Meer info:
  https://www.theatervooropleidingamersfoort.com/post/stage-regie-bij-tva-jaargang

 5. Lot Wuisman schreef:

  ZID Theater opent haar deuren voor jonge nieuwsgierige makers!

  Doe mee aan het Toekomstlab: Een dynamische workshop-week, met op zondag openbare presentatie. We gaan aan de slag met lichaam, stem, improvisatie en creatief project design. Volg verschillende losse workshops óf het hele week-programma!

  >Doe mee!
  Voor makers die nog onbekend zijn met het werk van ZID, jonge mensen die een uitdaging aan willen gaan en performers die al bij ZID betrokken zijn. Dit programma staat in het teken van kennismaking en het onderzoeken van toekomstige samenwerking.

  >Aanmelden
  Meld je aan door te mailen naar info@zidtheater.nl.
  Vermeld wat je achtergrond en ervaring is, op basis daarvan beslissen of je mee kan doen.

  >Workshops
  O.a. Fysieke training, intuïtieve dans, stemtraining, improvisatie, kijk-analyse en creatief projectdesign. Workshops worden geleid door het artistieke team van ZID Theater: regisseur & artistiek directeur Karolina Spaić, perfomer & training Sebo Bakker en performer & docent Naima Baraka.

  Het is niet verplicht om het hele programma te volgen, wel om minimaal 3 workshops (naar keuze) bij te wonen. Om mee te doen aan de presentatie op zondag, is deelname aan de voorbereiding op zaterdag vereist.

  Voor programma zie: https://www.facebook.com/events/344652243864572/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A%5B%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D%5D%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

 6. theatergroep Pardon schreef:

  Actice/danseres/zangeres.
  leeftijd: 18 tm 118
  uiterlijk: iemand die zich identificeert als een vrouw.

  Wij zijn opzoek naar diverse vrouwen die samen met ons een dynamische montage voorstelling willen maken over het feminisme. Het wordt een maakproces waarmee wij door heel Nederland willen spelen. 50% van de winst zal gaan naar een goed doel wat we samen kiezen. repetities zijn één keer per week s ‘avonds in regio Rotterdam/den haag.

  Wil jij niet langer stil zitten maar jouw stem laten horen in een spraakmakende voorstelling? Wij zoeken jou!

  audities zullen plaatsvinden op:
  28 augustus 14:00 – 17:00 / 12 September 19:00 – 21:00
  Interesse? mail naar:
  theatergroeppardon@gmail.com
  wij willen graag je naam, foto, telefoonnummer, e-mail en voorkeursdatum voor de auditiedag.

 7. Jean-Paul Duijst-Bergervoet schreef:

  VOLLE ZAAL PRODUCTIES ZKT MANNELIJKE AANVULLING VOOR CAST FAMILIEMUSICAL OMNIA (2021-2022)

  Voor de nieuwe familiemusical van Volle Zaal Producties, OMNIA, zijn wij op zoek naar 1 mannelijke speler tussen de 20-35 jaar. Het gaat om uitbreiding van de huidige cast en het delen van de geplande voorstellingen met de huidige speler.

  – 1 mannelijke speler (tenor) tussen de 20-35 jaar met ervaring in spel, zang en dans. Het kunnen spelen in verschillende speelstijlen is een must, vanwege het kleine spelersaantal vertolk je meerdere (3) uiteenlopende rollen in de voorstelling. Ervaring in ballet is een pré.

  – Het gaat om een uitbreiding van de huidige cast. Je gaat de rollen delen met de huidige speler. De reguliere repetitiefase is afgerond, de ontwikkeling van het stuk en personages is voltooid. Je repeteert binnen de komende zomerperiode een aantal losse individuele keren om de rol onder de knie te krijgen. Vervolgens repeteer je vanaf eind september nog een aantal wekelijkse repetitieavonden mee met de huidige cast.

  Voor meer informatie kijk je op onze website: http://www.vollezaalproducties.nl/audities-vacatures/

  Voor vragen, interesse of je aanmelding kun je z.s.m. contact opnemen met j.duijst@vollezaalproducties.nl Download voor de volledigheid alvast het inschrijfformulier op de website en stuur deze ingevuld retour.

  We zijn voornemend de uitbreiding zo snel mogelijk afgerond te hebben en de inwerkperiode zo snel mogelijk van start te laten gaan. De auditieprocedure is al in volle gang. Aanmelden kan tot uiterlijk 30 juli 2021, 18:00.

 8. Daan Bosch schreef:

  Gezocht productie.

  Voor een voorstelling in Amsterdam ben ik voor 2x een halve dag opzoek naar iemand die kan helpen decor neerzetten en publiek ontvangen en ander productionele taken.
  op 9 Juli van 09:00 tot 13:00 Opbouw decor
  op 10 juli van 13:00 tot 17:00 voorstelling voorbereiden en spelen

  Vergoeding in overleg

  Ben je geïnteresseerd bel of mail dan.
  06-21883503

 9. Nina Menke schreef:

  Toneelgroep LEF zoekt regisseur

  Hallo daar! Utrechtse Toneelgroep LEF staat te trappelen om na de zomervakantie weer te spelen! LEF is de meest professionele amateuristische theatervereniging van de wereld. De groep staat open voor verschillende spelvormen, wil graag blijven groeien en wil naast serieus spelen, ook lekker dollen! Maar dat gaat natuurlijk niet zonder regisseur, daarom zoeken wij iemand die ons het komende seizoen (september/oktober 2021 t/m circa juni 2022) wil regisseren. We werken gedurende het jaar naar een voorstelling toe en graag bespreken we met de regisseur de mogelijkheden. LEF bestaat nu uit drie enthousiaste en gemotiveerde spelers en zal onder begeleiding van de nieuwe regisseur audities houden voor nieuwe spelers. Heb je interesse of ken je iemand of wil je eerst nog meer informatie voordat je solliciteert? Mail dan naar lefutrechtnl@gmail.com. Reageren op deze vacature kan t/m 10 augustus aanstaande. Meer weten? Check dan lef-utrecht.nl.

 10. Stichting de Vrolijkheid schreef:

  Vrolijkheid Emmen zoekt vrijwilligers!

  Vrijwilligers zijn de motor van de Vrolijkheid en dus onmisbaar voor de organisatie. Afhankelijk van wensen en talenten, kunnen vrijwilligers kunstworkshops ondersteunen, de Vrolijke ruimte inrichten en onderhouden, PR werkzaamheden of events begeleiden.

  Op het AZC in Emmen werken we samen met diverse organisaties, lokale en landelijke kunstenaars in diverse kunstdisciplines. We kunnen alle vrijwilligers gebruiken, maar we zijn op dit moment op zoek naar vrijwilligers die kunnen assisteren bij de Kunstlab workshops (kinderatelier) op de woensdagmiddag. We organiseren workshops beeldend, film, theater, muziek en dans. Check http://www.vrolijkheid.nl als je wilt weten wat we precies doen.

  Jij:

  • je vind het leuk kinderen en jongeren te begeleiden bij kunstprojecten

  • bent een aanpakker, neemt initiatief, kan goed samenwerken en zelfstandig werken

  • wil graag samenwerken met professionele kunstenaars

  • bent beschikbaar op woensdagmiddagen

  Wij bieden:

  • een unieke werkomgeving vol inspiratie, talent en veerkracht

  • mogelijkheid om samen ideeën te ontwikkelen en uit te voeren

  • toegang tot een bont netwerk van kunstenaars en creatievelingen

  • diverse trainingen rondom thema’s als diversiteit, bewonersparticipatie en de 5 V’s

  • deelname aan landelijke inspiratie- en netwerkdagen

  • vrijwilligersvergoeding of reiskostenvergoeding

  Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail met daarin je motivatie en CV naar Denise en Corine, programmacoördinatoren van de Vrolijkheid op azc Emmen: denise@vrolijkheid.nl en corine@vrolijkheid.nl

 11. Margreet Ausems schreef:

  Theatergroep Splinter is een gemotiveerde theatergroep uit Houten. In 2019 vierden wij ons 10-jarig jubileum.
  Wij zoeken een regisseur om van september tot december 2021 te werken aan ons nieuwe stuk, dat op 19 december opgevoerd zal worden in Aan de Slinger in Houten. Onze groep bestaat uit 8 acteurs (2 heren, 6 dames), allen 40+. Het zal gaan om een komisch stuk (blijspel/klucht). Wij repeteren op woensdagavond. De oefenlocatie is makkelijk te bereiken met het OV (treinreis Utrecht CS-Houten 9 minuten)
  Meer informatie over onze groep op http://www.theatergroep-splinter.nl. Reacties kunnen naar info@theatergroep-splinter.nl

 12. Maria van de Meer schreef:

  ZID Theater (Amsterdam) is op zoek naar fysieke spelers en/of dansers voor een jaartraining.
  Dit leertraject voor aanstormend talent bestaat uit training in fysiek theater, dans, mime en/of performance art. Wil jij veel ervaring op doen en de mogelijkheid krijgen om je verder te ontwikkelen? Misschien is dit wel iets voor jou!

  Je verbindt je voor de periode van augustus 2021 t/m mei 2022 aan ZID Theater en speelt mee in onze voorstelling, krijgt eigen studio tijd en werkt daarnaast toe aan een eigen solo onder professionele begeleiding. We bieden je de kans veel ervaring op te doen en onderdeel uit te maken van internationale uitwisselingen. Daarnaast is er een kans dat je na dit leertraject werkzaam kan blijven bij ZID Theater.

  Praktisch:
  Je moet beschikbaar zijn van augustus t/m mei volgend jaar (maar we zoeken ook al 1 persoon die per direct mee kan doen). We verwachten dat je ruime ervaring of een opleiding hebt in fysiek theater, dans, mime of performance art. Je moet een teamspeler zijn met een flexibiliteit houding en hoge mate van zelfstandigheid, evenals een goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal. Omdat dit een pilotproject is wordt het traject het eerste jaar kosteloos aangeboden.

  Is dit iets voor jou?
  Stuur je motivatiebrief en CV met ten minste 1 link naar je uitvoerende werk naar info@zidtheater.nl o.v.v incompany training spelers. We behandelen de reacties op volgorde van binnenkomst en plannen een individuele auditie en gesprek met geschikte kandidaten. We gaan maximaal 4 deelnemers selecteren.

  Deadline voor aanmeldingen: 30 juni
  Meer informatie : https://zidtheater.nl/wp-content/uploads/2021/06/Vacature-Fysieke-spelersdansers-mv-2.pdf

 13. Niki Struving schreef:

  VACATURE: STA! ZOEKT REGISSEURS
  AANMELDEN VAN 1 t/m 28 JUNI
  SOLLICITATIES VAN 1 t/m 11 JULI
  STA! (Studenten Toneelvereniging Amsterdam) is de grootste studenten toneelvereniging van Nederland, met jaarlijks 13 uiteenlopende producties. STA! is een combinatie van de gezelligheid van een studentenvereniging en de passie en het harde werken dat hoort bij theater maken. Elke productiegroep bestaat uit 12-14 spelers met verschillende acteerniveaus. Repetities zijn één keer per week in de avond en de voorstellingen vinden plaats tussen februari en juni. De voorstellingsdata bepalen dan ook de duur van het repetitieproces, deze verschillen per groep.
  Nu het jaar 2020-2021 bijna ten einde is, is de zoektocht naar nieuwe, gemotiveerde regisseurs voor het komende STA!-jaar weer begonnen!
  We zijn opzoek naar regisseurs die bij onze vereniging passen, dat betekent dat we het volgende van een regisseur verwachten: dat je ervaring hebt, dat je goed om kan gaan met studenten met verschillende acteerniveaus, dat je de groep iets bijbrengt en dat je met de groep als geheel naar een voorstelling toe werkt.
  Daarvoor krijg je van ons ook wat terug: Elke regisseur mag zijn/haar/diens idee pitchen. We proberen namelijk een zo divers mogelijk palet van stukken aan te bieden en deinzen niet snel terug van gekke of ambitieuze ideeën. Verder regelen wij een repetitieruimte, een theater, zorgen wij voor promotie en er ligt een productiebudget klaar om er een geweldig stuk van te maken. Daarbij kom je bij STA! ook in contact met andere regisseurs en bieden wij een vergoeding aan.
  Naast reguliere voorstellingen zijn er een aantal speciale projecten: musical, jeugdtheater, muziektheater, locatietheater, operette, film). Mocht je interesse hebben in een van deze stukken, geef dat dan aan in je sollicitatie.
  Lijkt het je leuk om bij STA! te regisseren? Je kan vanaf 1 juni je cv, motivatiebrief en concept opsturen naar regisseurs@sta-toneel.nl. Omdat het volgende seizoen nog onzeker is ivm corona, zouden wij ook graag vernemen hoe je om zou gaan met de (eventueel) nog geldende maatregelen.
  De vacature sluit op 28 juni. De gesprekken zullen plaatsvinden van 1 juli tot 11 juli. Mochten deze data niet lukken, laat dit dan weten, dan kunnen we eventueel een andere oplossing zoeken. De sollicitaties kunnen online en offline plaatsvinden, geef je voorkeur aan via de mail.
  Bij vragen of voor meer informatie kan je eveneens mailen naar regisseurs@sta-toneel.nl, of kan je op de site kijken: http://www.sta-toneel.nl of op je instagram statoneel

 14. Toneelvereniging Justus van Maurik schreef:

  Toneelvereniging Justus van Maurik is een welbekende amateurgroep uit Stedebroec. Zodra de regels rondom corona het toelaten willen wij weer van start gaan en zoeken daarom wij voor het nieuwe seizoen, start eind september t/m eind maart, een inspirerend en enthousiast persoon voor de regie.

  Onze vaste repetitieavond is op dinsdag van 20.00-22.00 uur. De jaarlijkse uitvoeringen vinden plaats in theater Het Postkantoor in Bovenkarspel.

  Net als wij enthousiast om weer een nieuwe voorstelling te maken? Neem dan contact op, via Justus_van_maurik@aol.com

 15. BonteHond schreef:

  Open dag voor performers bij Theatergezelschap BonteHond

  BonteHond is één van de grootste jeugdtheatergezelschappen van Nederland. Vanuit ons kleurrijke kantoor in het centrum van het jonge Almere maken we met professionele makers als acteurs, regisseurs, technici en muzikanten theatervoorstellingen voor iedereen. Met deze voorstellingen toeren we door heel het land en zelfs daarbuiten. We gaan langs theaters en scholen, maar spelen ook bij voetbalclubs en op festivals. En we doen nog veel meer! Zo ontwikkelen we kunstlessen voor Almeerse basisscholen, maken we YouTube series, ontwikkelen wij podcasts voor en door kinderen en schrijven we zo nu en dan een kinderboek. We laten ons niet graag in een hokje plaatsen en vinden het belangrijk om continu te ontwikkelen.

  Waarom een open dag?
  BonteHond is op zoek naar performers in de breedste zin van het woord. Van acteurs tot dansers en van rappers tot zangers. We komen graag in contact met nieuw talent en zijn op zoek naar nieuwe energie. Het gaat niet om specifieke rollen, we kijken graag per persoon of er chemie is met ons als gezelschap.

  Daarom organiseren wij op zondag 4 juli een kennismakingsdag.
  Een inspiratievolle dag, om samen aan het werk te gaan en elkaar uiteraard beter te leren kennen. Welke opleiding je gedaan hebt, of juist niet, of aan hoe veel producties je al hebt meegewerkt maakt voor ons niet uit.

  Verloop
  Hoe de dag er exact komt uit te zien laten we nog even in het midden. Eventueel zullen wij vragen om wat voor te bereiden. Aanmelden kan tot 21 juni. Stuur een mail naar millie@bontehond.net met je motivatie in de vorm van een video, portfolio, kunstwerk, collage of iets anders. Waarin je duidelijk aangeeft waarom je op deze dag aanwezig wil zijn, wat je aanspreekt aan BonteHond en waarom je bij BonteHond past. Verras ons!

  In de week van 21 juni nemen wij contact op om te laten weten of je aan deze dag kan deelnemen, hoe de dag eruitziet, wat wij van jou verwachten en wat jij van ons kunt verwachten.

 16. TEN Producties schreef:

  TEN Producties zoekt een regie-assistent (stage) voor onze nieuwe productie I Am Hope. Deze voorstelling wordt geregisseerd door Abdel Daoudi en geschreven door Daan Windhorst.

  Repetities (fulltime) zijn tussen 15 oktober en 12 november in Den Haag
  Montageweek (fulltime) is tussen 15 november en 23 november in Zwolle

  Taken:
  – je bent alle repetitiedagen aanwezig en noteert zorgvuldig de regie van de regisseur
  – je bent het geheugen van de regisseur en denkt mee tijdens de repetities
  – je doet research naar het onderwerp klimaatverandering en youth-empowerment
  – je leidt tekstrepetities wanneer de regisseur afwezig is
  – je helpt de productieleider met kleine productionele taken

  Wie ben jij:
  – je studeert aan een relevante theateropleiding (HBO of WO)
  – je bent bekend met de doelgroep (12-18 VMBO & MBO) of bereid om je in te lezen
  – je beschikt over studenten OV en bent bereid te reizen
  – je voelt affiniteit met het thema klimaatverandering

  reageer door een mailtje te sturen naar artistiek leider Corien Feikens via corien@tenproducties.nl

 17. Meraki Theaterproducties schreef:

  Meraki Theaterproducties zoekt acteur/actrice voor de nieuwe muziektheatervoorstelling Rumah Saya (Mijn Thuis).

  #GEZOCHT
  In de voorstelling Rumah Saya (Mijn Thuis) gaat de 3egeneratie uit voormalig Nederlands-Indië opzoek naar de geschiedenis van hun grootouders. Aan de hand van historische documenten, verhalen, boeken en veldonderzoek laten de spelers in Rumah Saya (Mijn Thuis) zien hoe zij proberen te achterhalen wie hun grootouders waren en wat zij destijds hebben meegemaakt. De voorstelling wordt ondersteund met muziek van Kim Pendjol. Een zoektocht naar de geschiedenis, familie en identiteit die een inkijk geeft in het dagelijks leven van toen en nu, om zodoende de hiermee gepaard gaande emoties voelbaar te maken en om aandacht en erkenning te geven aan de impact van de gebeurtenissen.

  De spelcoaching van Rumah Saya wordt verzorgd door Anouk Beugels (voormalig artistiek leider/regisseur van Codarts en huidig zelfstandig regisseur en artistiek leider van Stichting Nanouk).

  Acteur/actrice
  Profiel:
  – Theaterervaring
  – 3e generatie die verbonden is met de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië
  – Gemotiveerd om onderzoek te doen naar zijn/haar eigen geschiedenis

  Beschikbaarheid
  – Elke zaterdag in juni, juli, augustus en september (met uitzondering van week 29, 30 en 31) voor repetities in Zwolse Theaters.
  – Van 9 augustus tot 29 augustus (maandag t/m zaterdag) voor repetities in Zwolse Theaters.
  – Oktober en november tijdens de theater- en schoolvoorstellingen

  Wij bieden
  – Werken in een professioneel team
  – Vergoeding repetities en gespeelde voorstellingen
  – Vergoeding reiskosten
  – Eventuele stagebegeleiding

  Reageren
  Mail ons voor woensdag 26 mei een korte voorstelvideo van jezelf met jouw motivatie en ervaring. Je bent vrij om zelf de vorm van je video te bepalen. Voor eventuele vragen en het versturen van de video mail je naar info@meraki-theaterproducties.nl.

  Over Meraki Theaterproducties
  Meraki Theaterproducties maakt voorstellingen met een maatschappelijke en journalistieke inslag vanuit de hedendaagse realiteit. Waar het theater een thuisbasis voor iedereen moet zijn gaat Meraki Theaterproducties opzoek naar de verhalen van mensen die ontheemd zijn of geen thuis hebben.

 18. Rutger W.Weemhoff schreef:

  B O E K E E N B O E K bij U I T G E V E R I J P A R T O U T

  Who the hell is: Rutger Willem Weemhoff ?

  Deze auteur was actief als acteur in het theater en voor televisie. Naast zijn bezigheden als acteur studeerde Weemhoff in de jaren ‘80 tevens een tijdlang filosofie aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam. Filosofie van de dood, da’s pas leven! luidt zijn montere motto in een interview met Filosofiemagazine.
  Als onafhankelijke auteur en publicist schreef hij tal van teksten. Weemhoff biedt zijn schrijfwerk aan via een eigen ideële uitgeverij, onder een naam die zijn veelzijdige oeuvre het beste covert: Partout.

  WELKOM IN WEBWINKEL:

  http://www.rutgerweemhoff.nl

  OVERZICHT TITELS:

  Romans
  De Oerhoer http://www.deoerhoer.nl
  Aan gene zijde
  Persona non grata
  Dodeman

  Verhalen
  Appetijt, korte verhalen.
  De bus van heden naar verleden, novelle
  Mensen van de buitenwereld, novelle

  Kinderboek
  Koetjes en Kalfjes

  Filosofie
  FilosofievandeDood.nl

  Essays
  Gedachten

  Blogs
  Het Blogboek van Partout

  Gedichten
  Emoties, sonnetcyclus
  Gedichten voor de Slapelozen
  Daar komt de bruid

  Monoloog
  De Drenkeling
  Ook als luisterboek verkrijgbaar:
  https://www.luisterrijk.nl/luisterboek/9789082229806/de-drenkeling

  Toneelstukken
  3 Titels: Victoria, De Emotionelen, De Zelfmoordenaar

  Scenario’s
  2 Titels: De Spermadonor, Dood doet leven

  Educatief
  Leren Acteren
  Leren Acteren voor de camera
  Docent Drama met camera

 19. Charly de Wit schreef:

  GEZOCHT: Eetkunstwerk Presentatie Artiesten.

  Locatie: Maassilo Rotterdam

  Wanneer: Meerdere avonden tussen 8 oktober en 7 november

  Vergoeding: JA (zie link)

  Voor een 4 weken lang geopend pop-up kunst-evenement wordt er gezocht naar geschikte eetkunstwerk presentatie artiesten.

  Het is een klus die mix is tussen een acteer-klus en horeca-klus.

  Het event bestaat uit een kunst-tour, een concept store en een Art café.
  De kunst tour bestaat uit 3 ruimtes. In iedere ruimte wordt een ‘kunst-maaltijd’ geserveerd. Aan het eind van de tour hebben bezoekers een 3 gangen diner genuttigd. Ieder half uur start er een nieuwe tour met een groep van 8 personen.

  Als eetkunstwerk presentatie artiest ben jij verantwoordelijk voor één van de kunstruimtes in de kunsttour. Jij speelt een rol tijdens het opdienen van het eten. Ieder half uur verwelkom je een nieuwe groep bezoekers in het kunstwerk. Een avond bestaat uit 8 rondes.
  Jij legt de laatste hand aan het verwarmen/opmaken van de ‘kunst-maaltijd’ voor jouw ruimte. Vervolgens dien je het eten op, op een manier zoals dit bedacht is voor het kunstwerk én door er jouw persoonlijke draai aan te geven.

  Hierbij kruip je in de rol van een personage om met passie en flair bij te dragen aan de belevenis van het kunstwerk. Hierbij gebruik je jouw improvisatietalent om je binnen je rol gastvriendelijk en behulpzaam op te stellen naar bezoekers. Ook maak je het kunstwerk steeds schoon tussen de rondes in.

  Uiteraard vermelden we je (artiesten)naam in de colofon van dit event en op de bezoekers website, met een link naar jouw eigen website, indien je die hebt.

  Neem contact op via meedoen@studio-echt.nl

  Kijk voor vergoedingen en de complete oproep-tekst op:

  https://www.studio-echt.nl/vacatures
  (Je vindt een link naar een PDF rechts onderin op de pagina)

 20. Tom Breedveld schreef:

  Hoi iedereen!

  Mijn partner in crime Koen van Leeuwen en ik willen binnenkort onze eerste short film schieten in de zomer, 2021. Daar hebben we nog een klein aantal acteurs voor nodig! We zoeken dan ook enthousiaste auditanten die een kort filmpje ter introductie willen insturen naar fastcloudsproductions@gmail.com. Gegadigden worden dan gecontacteerd voor een online auditie.
  De productie is onbetaald, maar catering en vervoer worden verzorgd.

  Synopsis short film ‘Callback’: “Callback” is a short film about petty criminal Aza, who works for her father’s company as a gentlewoman thief. The film follows Aza as she deals with the blowback from her last mission, which ended disastrously. As her previous partner Max has left her after these events, Aza is forced to go it alone as she deals with narcissistic colleague Rick, potential supernatural concerns with regards to her last stolen item, and mysterious authorities who are now looking for her. All the while, Aza sinks deeper into isolation and depression.

  Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, stuur mij dan vooral een persoonlijk berichtje of mail ons op fastcloudsproductions@gmail.com.

  Hartstikke bedankt voor het lezen en tot snel!

  Vloeiend Engels spreken een vereiste.

  Vrouw, 22-28 jaar, person of color preferred
  Man, 22-28 jaar
  Man, 50-60 jaar

 21. Zenzi Hogenboom schreef:

  VURIG

  Acteurs gezocht!

  Wanneer je voor iemand in vuur en vlam staat zal je het niet snel doorhebben wanneer je olie gooit op het vuur dat jullie relatie zal verslinden. En in een houten huisje slaat de vlam snel in de pan.

  Vurig is een theaterproject van Tinka Bruneau en Zenzi Gil Hogenboom (@tinkabruneau en @zenzigil op Instagram) dat plaatsvindt op de NDSM. Het is een dialoog over cycliciteit in mensenlevens. Over de patronen die we steeds weer blijven herhalen en de patronen die we van generatie op generatie doorgeven. Deze thematiek wordt gesymboliseerd doordat het houten decor tijdens de dialoog afbrandt en instort. Nadat de dialoog is afgelopen groeien er (nep)planten over het ingestorte decor, waardoor we zien hoe de vernietiging van het een het begin van iets anders is.

  Wat zoeken wij in acteurs?
  • Je bent niet makkelijk van de wijs te brengen
  • Je vindt het leuk om mee te denken en al spelend en zoekend erachter te komen hoe we de dialoog vormgeven
  • Je bent gedreven

  Wanneer?
  • We houden audities op 19/5, tussen 13:00 en 16.00 uur en tussen 19.00 en 21.00 uur.
  (Laat het ons weten als je dan niet kan, dan proberen we een andere datum te vinden)
  • Repetities vinden plaats in de periode tussen 24 mei en 30 juni,
  Ongeveer 2/3 repetities per week van een halve dag
  • 6 Voorstellingen in de periode 1 juli – 18 juli

  Waar?
  • Treehouse NDSM: De voorstellingen spelen we op hun binnenplaats
  • NDSM-loods: Repetities

  Vergoeding
  We kunnen beide acteurs een vergoeding aanbieden van €480 voor het hele project. Voor elke repetitie zorgen wij voor lekkere hapjes en drankjes en bij elke voorstelling verzorgen wij een maaltijd en drankjes.

  Wordt jij hier al helemaal warm van? Stuur dan een mailtje om je aan te melden voor de audities naar zenzi.gil@gmail.com
  Je kan ook mailen met vragen of als je meer wil weten over ons project. Je kan ook altijd bellen op +31681204492

 22. Toneelgroep Los Zand schreef:

  Voor een kort toneelstuk zoeken wij met spoed een gastactrice (18-50 jaar).

  Titel: ONDER DRUK
  Repetities: vanaf juni op dinsdagavond
  Voorstellingen begin augustus
  Locatie: AMSTERDAM

  Ervaring is een pre, snelle tekstkennis is vereist.

  Korte inhoud: twee wetenschappers versus twee criminelen in een laboratorium met gevaarlijke stoffen. Een explosie dreigt. De criminelen hebben de wapens, de wetenschappers de inhoudelijke kennis waardoor er een Mexican standoff ontstaat.

  Contact via loosesand94@gmail.com 

 23. Esther Feldman schreef:

  Livestream try-out van lijn 35 op het Waalzinnig Festival!
  Op zondag 16 mei geeft theatergroep OverMalbruggen een voorproefje van haar voorstelling “Lijn
  35.”
  Dit is een vervolg op de voorstelling “eenzaamheid en verbondenheid” van september 2020. We
  krijgen een inkijkje in het leven van diverse mensen uit Arnhem-Zuid. Hoe is het voor Jenthe om een
  moeilijke relatie te hebben? Hoe voelt dat voor Suus? Wat zijn de ervaringen van de postbode met
  eenzaamheid en verbondenheid? Heeft Wessel vlinders in zijn buik na zijn date?
  Ontdek deze en andere ervaringen van de personages in “lijn 35”. Deze voorstelling is te zien via
  livestream van het Waalzinnig festival. De voorstelling start op 16 mei om 15:45 en duurt tot 16:15.
  Meer info hierover vindt je op: https:www.waalzinnigfestival.nl en bekijk deze voorstelling via:
  https:www.youtube.comchannelUC0jr20KSeIucz1ranF_hGrQ
  Theatrale groet,
  Theatergroep OverMalbruggen

 24. Change= Art schreef:

  Atelierwoningen in het innovatieve Change= wooncomplex Utrecht Leidsche Rijn voor 20 tot 35 jarigen. Betaalbaar en hoogwaardig! Inschrijven kan nu! https://www.change-is.com/nl/atelierwoningen

 25. Floor schreef:

  OPROEP – Swarm Rehearsals

  Tools for Action + Floor is op zoek naar dansers, joggers, wheelers en actieve bewegers in Rotterdam!

  Voor het kunstproject Swarm Rehearsals willen wij met 20 personen een zwerm beweging tussen de flatgebouwen en straten van Rotterdam maken. Deze collectieve beweging is geïnspireerd op zwermen van vogels. Heb je zin om te bewegen, op een andere manier Rotterdam te verkennen, te verdwalen, of nieuwe mensen te leren kennen, meld je dan aan!

  Vergoeding?
  Voor de Swarm Rehearsals is een vergoeding van 50 € per persoon.

  Wanneer?
  Er zullen 4 repetities op 4 zondagmiddagen in mei van 16:00 – 17:30 uur plaatsvinden.
  Data zijn: 2 / 9 / 16 / 23 mei 2021. Tijdens elke repetitie verkennen we een andere plek in Rotterdam.

  Wie zijn wij?

  Tools for Action + Floor is een samenwerking tussen de nederlands-hongaarse beeldend kunstenaar Artúr van Balen, oprichter van de internationale kunstenaarsgroep Tools for Action en de nederlandse choreograaf Floor van Leeuwen, medeoprichter van collectief Schwalbe. Sinds 2020 doen Tools for Action + Floor participatieve projecten op het snijvlak van beeldende kunst, performance en activisme. Tools for Action + Floor was onlangs te zien op Tegenlicht “De toekomst van protest” (10 januari 2021). http://www.toolsforaction.net

  COVID-19 proof
  De Swarm Rehearsals vinden in de open lucht op 5 meter afstand van elkaar plaats. Er wordt veel zorg besteed aan een hygiënische covid-proof omgeving van de repetities. De Swarm Rehearsals vallen onder de repetitie regeling voor amateurkunst van de Rijksoverheid. Zij mogen daarom ten allen tijde plaatsvinden.

  Aanmelden?
  Meld je aan op floorvanleeuwen@gmail.com
  Of bel / app naar: 06-18740441

 26. Erika schreef:

  Na jaren van spelen in theatergezelschappen heb ik mijzelf omgetoverd tot script schrijver en regisseuse. Ik ben op zoek naar een enthousiaste amateurgroep in de omgeving van Rotterdam. Ik schrijf kluchten, comedie en kan ook serieuze stukken schrijven.
  Tijd voor iets nieuws? Stuur me een berichtje om nader kennis te maken!
  findmesomethingtohobby@gmail.com

 27. Zenzi Hogenboom schreef:

  Wil jij spelen in het meest gezellige, experimentele
  Amsterdamse theaterproject? Geef je op voor de audities!

  VURIG

  Wanneer je voor iemand in vuur en vlam staat zal je het niet snel doorhebben wanneer je olie gooit op het vuur dat jullie relatie zal verslinden. En in een houten huisje slaat de vlam snel in de pan.

  Vurig is een theaterproject van Tinka Bruneau en Zenzi Gil Hogenboom (@tinkabruneau en @zenzigil op Instagram) dat plaatsvindt op de NDSM. Het is een dialoog over cycliciteit in mensenlevens. Over de patronen die we steeds weer blijven herhalen en de patronen die we van generatie op generatie doorgeven. Over culturele patronen en patronen waar elk mens zich voor zichzelf aan vasthoudt, bewust of onbewust. Deze thematiek wordt gesymboliseerd doordat het houten decor tijdens de dialoog afbrand en instort. Nadat de dialoog is afgelopen groeien er (nep)planten over het ingestorte decor, waardoor we zien hoe de vernietiging van het een het begin van iets anders is.

  Wat zoeken wij in acteurs?
  Je bent niet makkelijk van de wijs te brengen door bijvoorbeeld een decor dat om je heen instort en afbrand
  Je vindt het leuk om mee te denken en al spelend en zoekend erachter te komen hoe we de dialoog vormgeven
  Je bent gedreven en hebt zin om er wat van te maken.

  Wanneer?
  We houden audities op 22 april, tussen 13:00 en 20:00 uur. Laat het ons weten als je dan niet kan, dan proberen we een andere dag te vinden.
  Repetities vinden plaats in de periode tussen 17 mei en 30 juni, houd rekening met per week 2 of 3 repetities van een halve dag
  In de laatste week van juni spelen we een generale repetitie en een try-out
  We spelen 6 voorstellingen gepland in de periode tussen 1 juli en 18 juli

  Waar?
  We spelen ten minste 3 voorstellingen op de binnenplaats van Treehouse op de NDSM, waar we ook de generale repetitie en een try-out zullen spelen. Over de locatie van de laatste 3 voorstellingen zijn we nog in gesprek, maar deze zullen ook op de NDSM plaatsvinden
  We repeteren in onze repetitieruimte in de NDSM-loods

  Vergoeding
  We kunnen beide acteurs een vergoeding aanbieden van €480 voor het hele project. Voor elke repetitie zorgen wij voor lekkere hapjes en drankjes en bij elke voorstelling verzorgen wij een maaltijd en drankjes.

  Wordt jij hier al helemaal warm van? Stuur dan een mailtje om je aan te melden voor de audities naar zenzi.gil@gmail.com
  Je kan ook mailen met vragen of als je meer wil weten over ons project. Je kan ook altijd bellen op +31681204492

 28. Toneelvereniging Het Plankier schreef:

  GEZOCHT regisseur/regisseuse

  Toneelvereniging het Plankier is een enthousiaste amateurgroep uit Heumen. Wij zoeken vanaf het nieuwe seizoen een gezellige en inspirerende aanvulling voor onze groep. Een (afgeronde) opleiding is niet verplicht. Als je veel affiniteit hebt met toneel en een leuke uitdaging zoekt, zijn wij wellicht de juiste groep voor jou!

  Wij repeteren op donderdagavond van 20.00-22.00u. Na 22.00u willen we nog wel eens aan de bar van onze residentie blijven plakken.

  Het seizoen loopt van maart tot november. In november hebben we de uitvoering van het stuk. In verband met Corona willen wij dit jaar wel al eerder beginnen, zodra de maatregelen dit toelaten.

  Ben jij die gezellige en inspirerende man/vrouw? Neem dan zeker contact met ons op, via hetplankierheumen@gmail.com

 29. Emina Zorlak schreef:

  𝐒𝐏𝐑𝐈𝐍𝐆 𝐳𝐨𝐞𝐤𝐭 𝐔𝐭𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭𝐬 𝐭𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐝𝐬𝐯𝐢𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐀𝐑𝐊 𝐔𝐭𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭!

  𝐈𝐧 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭𝐞𝐞𝐫𝐭 𝐒𝐏𝐑𝐈𝐍𝐆 𝐝𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐝𝐬𝐯𝐢𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐀𝐑𝐊 𝐔𝐭𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭. 𝐃𝐰𝐚𝐫𝐬 𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐰𝐢𝐣𝐤𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐔𝐭𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐫𝐞𝐢𝐬𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐫𝐤. 𝐄𝐞𝐧 𝐮𝐭𝐨𝐩𝐢𝐬𝐜𝐡 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐩 𝐰𝐚𝐚𝐫𝐦𝐞𝐞 𝐰𝐞 𝐯𝐚𝐧𝐮𝐢𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐢𝐬𝐢𝐬 𝐯𝐨𝐥 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐭𝐨𝐞𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭 𝐯𝐚𝐫𝐞𝐧. 𝐖𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐔𝐭𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭𝐬𝐞 𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞𝐧, 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭𝐢𝐞𝐬 𝐞𝐧 𝐬𝐚𝐦𝐞𝐧𝐥𝐞𝐯𝐢𝐧𝐠𝐬𝐯𝐨𝐫𝐦𝐞𝐧 𝐰𝐢𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐚𝐚𝐧 𝐛𝐨𝐨𝐫𝐝 𝐛𝐞𝐰𝐚𝐫𝐞𝐧? 𝐖𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫? 𝐄𝐧 𝐰𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐠𝐞𝐛𝐫𝐮𝐢𝐤𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐛𝐛𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐧𝐨𝐝𝐢𝐠? 𝐍𝐚 𝐞𝐞𝐧 𝐥𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐥𝐨𝐜𝐤𝐝𝐨𝐰𝐧𝐬 𝐦𝐚𝐚𝐤𝐭 𝐀𝐑𝐊 𝐔𝐭𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐫𝐮𝐢𝐦𝐭𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐛𝐫𝐮𝐢𝐬𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐨𝐧𝐭𝐦𝐨𝐞𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐭𝐮𝐬𝐬𝐞𝐧 𝐨𝐧𝐛𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐝𝐬𝐠𝐞𝐧𝐨𝐭𝐞𝐧.

  SPRING zoekt voor ARK Utrecht dansers, muzikanten, kunstenaars, theatermakers en andere creatieve talenten die in Utrecht wonen of een band hebben met de stad. Heb jij een geweldig programma-idee dat niet mag ontbreken tijdens dit evenement en betrek je je publiek op een bijzondere manier?

  𝐌𝐞𝐥𝐝 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐧 𝐮𝐢𝐭𝐞𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤 𝟑𝟎 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥 𝐚𝐚𝐧 𝐯𝐢𝐚 𝐞𝐞𝐧 𝐦𝐚𝐢𝐥 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐚𝐫𝐤@𝐬𝐩𝐫𝐢𝐧𝐠𝐮𝐭𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭.𝐧𝐥 met een omschrijving in tekst of video. We zien daarin graag:
  • Een omschrijving wat je wilt maken (thema, motivatie, inspiratie, middelen, interactie bezoekers, ruimtegebruik, doel).
  • Hoe het idee aansluit bij ARK Utrecht.
  • Wie je bent als kunstenaar, gezelschap of organisatie, en wat je connectie is met Utrecht.
  • Wat je nodig hebt om je plan te realiseren en uit te voeren.
  • Eventueel ondersteunend beeldmateriaal van eerder werk.

  Kijk voor meer informatie op de website van SPRING Utrecht: https://bit.ly/3sYDtWH

  𝐎𝐕𝐄𝐑 𝐀𝐑𝐊 𝐔𝐓𝐑𝐄𝐂𝐇𝐓
  • ARK Utrecht is een stadsviering op zoek naar nieuw vertrouwen in de toekomst. In een wereld vol nepnieuws, complotten en polarisatie lijkt ons vertrouwen steeds verder af te nemen. De coronacrisis heeft gevoelens van argwaan nog verder op scherp gezet. Om uit de crisis te varen, gaat ARK Utrecht met de hele stad op zoek naar een nieuw en onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar, in onszelf en in de toekomst.
  • ARK Utrecht draait om een metaforische ark waarin we bewaren wat we belangrijk vinden, creëren wat ontbreekt en achterlaten wat we niet meer nodig hebben.
  • Zoals de Ark van Noach ruimte bood aan alle soorten mensen en dieren, is er aan boord van ARK Utrecht plaats voor iedere Utrechter. We vieren de diversiteit van de stad met bewoners van alle wijken, leeftijden, etnische achtergronden, onderwijsniveaus, overtuigingen en genderidentiteiten.
  • Twee grote trucks reizen langs openbare pleinen van alle tien wijken van Utrecht. De trucks worden door vormgevers en buurtbewoners omgebouwd tot kleurrijke, utopische arken vanuit de vraag: wat willen we aan boord verzamelen?
  • Rond dit mobiele, participatieve stadskunstwerk vindt een sociaal-artistiek programma vol ontmoetingen en interventies plaats, gemaakt door zowel stadsbewoners en buurthuizen als kunstenaars en culturele instellingen.

  ARK Utrecht wordt geproduceerd door SPRING: een festivalorganisatie met vernieuwende voorstellingen van hedendaagse internationale theatermakers en choreografen voor een open en nieuwsgierig publiek in verschillende theaters en op ongewone plekken in Utrecht. Het concept van ARK Utrecht is mede ontwikkeld in samenwerking met Anoek Nuyens, Gert Dijkstra en Siham El Ouazizi. ARK wordt in zeven Europese steden georganiseerd vanuit het artistiek netwerk Moving Borders. Het project is gecreëerd door Quarantine, een Brits ensemble van artiesten en producers, en mede mogelijk gemaakt door Creative Europe.

 30. Concordia schreef:

  Open Call: Leven op de Grens
  Concordia zoekt jonge bevlogen makers voor een theatertraject deze zomer!

  Theater Concordia zoekt jonge makers die bevlogen zijn en zin hebben om een plan of idee om te zetten in een theatraal product. Het thema van deze tweede open call is Leven op de Grens. De gekozen inzendingen krijgen begeleiding en een Masterclass, een startbudget van 750 euro en een plek in onze zomerprogrammering.

  Tijdens de eerste Open Call Never waste a good crisis (zomer 2020) hebben we een selectie gemaakt van inzendingen. Deze makers kregen de kans om hen voorstelling in ons theater uit te voeren. Nu willen we graag een verdieping aanbieden, een traject waarbij je tools aangereikt krijgt om van je plan een product te maken. Je werkt samen met theatermaker Iris Binnenmars en dramaturg Annemarie Wenzel. Zij zullen de makers begeleiden en coachen.

  Het thema Leven op de Grens kan een vertrekpunt zijn; de grens tussen de spelers en haar publiek, de grens van ons vermogen tot aanpassen, de letterlijke grens van onze stad enz. Wij moedigen makers aan een plan in te dienen. Uit de aanmeldingen kiezen we een eerste selectie makers met wie we een kennismakingsgesprek plannen.

  De kennismakingsgesprekken zijn gepland op donderdag 6 mei. Het indienen van een plan of voorstel kan tot en met 25 april. Voor meer info en indienen zie de website van Concordia.

  Praktische informatie:
  https://www.concordia.nl/specials/open-call-leven-op-de-grens
  Deadline voor ideeën/voorstellen of plannen: 25 april 2021
  Kennismakingsgesprekken: 6 mei 2021
  Werktraject: juni en juli
  Speeldata: eind juli/augustus (in nader overleg)

 31. Menno Boerdam schreef:

  OPEN CALL RESIDENTIE ROOT

  ROOT is een geëngageerde residentie voor interdisciplinaire makers en onderzoekers, tussen Tilburg en Den Bosch. Omgeven door natuur vind je hier een ideale uitvalsbasis om in rust maatschappelijk betrokken projecten te ontwikkelen.

  Voor wie

  Bij ROOT staat sociaal engagement centraal: makers die zich willen verbinden aan maatschappelijke vraagstukken en met hun werk een start willen maken met een andere manier van kijken, denken en doen. Wij selecteren op een diverse groep makers die bij willen dragen aan deze positieve, dynamische plek. Makers komen bijvoorbeeld uit de podiumkunsten, beeldende kunsten, of zijn muzikanten, technische kunstenaars, activisten, wetenschappers, etc.

  Aanbod
  In de residentie krijg je, afhankelijk van wat je nodig hebt, een werkruimte en overnacht je in een karakteristieke villa uit 1912 aan de rand van het park. Je zet zelf je eigen proces uit en wij ondersteunen door peer-to-peer kampvuursessies, een volkskeuken en open atelier momenten. Dit biedt de gelegenheid om tussentijds werk/proces te tonen en om in gesprek te gaan met (andere) makers. Als afsluiter van de residentieperiode neem je deel aan een event, waarbij publiek kan kennismaken met jou en je werkproces.

  Omgeving
  De residentie bevindt zich op Landpark Assisië: een terrein met bos, weilanden, water en parken, waar zorg verleend wordt aan mensen met een verstandelijke beperking. Op wandel- en fietsafstand liggen natuurgebieden de Loonse en Drunense Duinen, de Campina en de Leemkuilen.

  Periode
  ROOT biedt een plek aan 4 residenten van 1 mei ‘21 tot en met 1 oktober ‘21. In overleg is een kortere periode mogelijk.

  Inschrijven
  Stuur ons voor 25 april ‘21 een motivatiebrief of -filmpje en een inkijkje in je werk (via online materiaal, portfolio, cv…) Wij proberen je daarna zo snel mogelijk te contacteren.

  Kosten
  350 à 400 euro/maand, afhankelijk van de grootte van je woon- en werkplek.
  De kosten voor de residentie zijn inclusief privé- en gemeenschappelijke woonruimtes, atelier, grote tuin met kampvuurplaats en servicekosten voor internet, gas, water en licht.
  Elke deelnemer mag tegen een kleine vergoeding één gezinslid of partner meebrengen.

  Contact
  Voor meer informatie: neem contact op met rootbrabant@gmail.com

 32. Renate Dokter (Peergroup Locatietheater) schreef:

  OPEN CALL voor afgestudeerde makers/creatives

  Voor de locatievoorstelling De Bom, die van 24 – 29 augustus 2021 op het oefenterrein van de Johannes Postkazerne en op de oude nucleaire Site in Havelte-Drenthe speelt, zoekt Peergroup afgestudeerde nieuwe makers en creatives. Jij brengt jouw expertise in; als lichtkunstenaar, theatermaker, podcast journalist, componist, danser, performer, etc.

  In De Bom werk je zelfstandig aan één van de vijf verhalen en perspectieven over de Koude Oorlog in Drenthe. Samen met vier andere makers en creatives maak je de impact van kernwapens in Nederland invoelbaar voor een publiek dat van scène naar scène wordt geleid.

  Wie zoeken we?
  Wij zoeken afgestudeerde nieuwe makers en creatives die aan deze voorstelling mee willen werken en een van de vijf perspectieven (zie onze site peergroup.nl/opencall) in een korte scène van max. 15 minuten willen verwerken.
  Daarnaast werk je samen met artistiek directeur Dirk Bruinsma en de andere makers aan de voorstelling als geheel. Het resultaat is een twee uur durende ‘real life experience’ op het terrein van Defensie, waarbij het publiek zich in groepen van 25 personen tussen de verschillende scènes beweegt.

  Wanneer wordt er gewerkt?
  Je kunt je aanmelden tot en met 1 mei, we maken uiterlijk 6 mei bekend welke makers geselecteerd zijn voor De Bom. We starten vrijdag 14 mei en werken vanaf dan op vrijdag (28 mei, 4 en 25 juni) gezamenlijk aan het concept van je eigen scène en het gehele programma. In augustus wordt het programma intensiever en werken we van maandag tot en met vrijdag op locatie, de vrijdagen werken we gezamenlijk, uiteraard kun je zelf je planning fine-tunen, afhankelijk van je concept en de doelgroep waarmee je gaat werken. Centrale doorlopen staan voor nu gepland op 20 en 21 augustus. De voorstellingen vinden plaats van 24 – 29 augustus 2021.

  Belangstelling?
  Heb je belangstelling? Kies één van de vijf perspectieven, werk die uit tot een concept voor een scène van 15 minuten van maximaal 1 A4 (of 2 minuten, mocht je een filmpje of je idee op een andere wijze willen pitchen) en stuur die op met een korte motivatie waarom je juist aan dit project mee wilt werken vóór 2 mei naar Peergroup: info@peergroup.nl Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail.

  De tegemoetkoming voor dit project voldoet aan de normen van de Fair Practice Code, je ontvangt een vergoeding volgens CAO Theater en Dans, een werkbudget en wordt begeleidt door een team van Peergroup professionals. Meer informatie over het project kun je vinden op onze site peergroup.nl

 33. Museum De Lakenhal schreef:

  Museum De Lakenhal start open call voor (on)bekende makers

  Hoe kick jij af van groter, sneller, méér? Museum De Lakenhal roept creatieve makers en denkers uit alle disciplines op hun ideeën in te zenden. Dit is de eerste open call van het museum die leidt tot een complete tentoonstelling, en waar zowel professionele makers als amateurs aan mee kunnen doen. De deadline voor inzendingen is 5 april. Meld je aan via http://www.lakenhal.nl/ifthingsgrowwrong

  If Things Grow Wrong
  Mensen hunkeren naar sneller, groter, méér. Is dat altijd beter, of groeien zo ongemerkt ook de problemen? Van kleine stress over te weinig opslagruimte op je telefoon tot wereldwijde vervuiling; de grilligheid van groei is op allerlei manieren terug te zien in de maatschappij. Hoe kan dit anders? Die vraag stelt Museum De Lakenhal met het thema If Things Grow Wrong. De open call leidt tot een multidisciplinaire expositie die start in september 2021.

  De oproep
  De open call is een oproep aan makers en denkers – van wetenschapper tot ontwerper en van lokaal tot internationaal – om een oplossing te vinden voor groeiverslaving die anderen inspireert tot actie, denken of debat. Ze kiezen zelf de vorm waarin deze het best tot uiting komt, of dat nu in een kunstwerk, performance, infographic of iets compleet anders is. Inzendingen zijn welkom in maximaal 2.000 woorden of in een video van 5 minuten. Aanmelden kan tot 5 april 2021.

  Selectie
  Zowel professionals als amateurs kunnen deelnemen; we kijken naar de kwaliteit van het voorstel, niet naar de achtergrond van de indiener. Zo biedt het museum ruimte aan nieuwe stemmen, legt verbindingen tussen kunst, wetenschap en andere disciplines, en tussen makers, bezoekers, en partijen binnen en buiten de stad.
  Een jury selecteert de meest intrigerende inzendingen voor een kennismakingsgesprek. Daarna maakt zij een definitieve shortlist. De winnende deelnemers mogen hun ontwerp uitwerken voor de expositie If Things Grow Wrong. Vanzelfsprekend krijgen zij een werkbudget daarvoor.

  Jury
  De uiteindelijke deelnemers aan de tentoonstelling worden gekozen door een vakkundige jury, bestaande uit:
  Liesbeth Staats, journalist en programmamaker
  Eva Rovers, schrijver, cultuurhistoricus en initiatiefnemer Bureau Burgerberaad
  Raki Ap, oud-militair, ambtenaar bij Binnenlandse Zaken en activist binnen de klimaat- en antiracisme beweging
  Wytske Visser, coördinator publieksprogramma a.i. bij Museum De Lakenhal

  Expositie
  Het resultaat is een multidisciplinaire expositie in september 2021, waarin makers en bezoekers aan het denken worden gezet over de verschillende vormen van groeiverslaving. En worden uitgenodigd om ook zelf creatief aan de slag te gaan met het vinden van oplossingen in hun eigen leven.
  Wat er uiteindelijk in het museum te zien gaat zijn en wie de makers zijn, is dus nog even afwachten. Ook voor ons!

  Meld je aan via http://www.lakenhal.nl/ifthingsgrowwrong

 34. Collectief Ludvik schreef:

  Collectief Ludvik in Arnhem zoekt een penningmeester
  2-3 uur per maand
  vacature voor een onbezoldigde functie

  Collectief Ludvik zoekt een betrokken penningmeester voor hun driekoppige bestuur. Collectief Ludvik is een Arnhems muziektheatercollectief dat opereert op het snijvlak van muziektheater en opera.

  Wie zijn wij

  Sinds 2018 maakt Collectief Ludvik muziektheatervoorstellingen op het grensgebied van muziektheater en opera. Met onderscheidende en vernieuwende voorstellingen wil Collectief Ludvik een nieuw publiek aanspreken en moderne opera’s maken voor een breed publiek.

  In 2020 vormde Collectief Ludvik officieel een stichting, met als vestigingsplaats Arnhem.

  Functieprofiel penningmeester

  De penningmeester:

  – heeft kennis, ervaring en inzicht in financiële processen. De voorkeur gaat uit naar iemand met een financieel-economische achtergrond/opleiding en/of professionele ervaring op dat gebied;
  – heeft kennis van financieel beleid binnen zowel de Arnhemse als de landelijke cultuursector;
  – heeft bij voorkeur bestuurlijke ervaring, spreekt de taal van de boekhouder;
  – heeft bij voorkeur een relevant netwerk binnen het culturele domein
  – Vervult op een verantwoorde manier de volgens de wet, de Code Cultural Governance en overige regelgeving en gedragscodes aan bestuursleden toegekende bevoegdheden

  Taken

  De penningmeester controleert de financiële rapportages en adviseert het bestuur hierover, fungeert als klankbord van de directie en geeft samen met andere bestuursleden advies bij financieel-strategische besluitvorming en budgettering. Een kritische blik op kansrijke nieuwe inkomstenstromen en gerichte advisering bij financiering zijn daarbij zeer welkom.

  Het bestuur vergadert 2 keer per jaar, waarbij tussentijds de penningmeester om advies gevraagd kan worden. De dagelijkse uitvoering van het beleid ligt bij de directie.

  Ambities

  De komende seizoenen wil Ludvik zijn positie innemen in het Nederlandse kunstenlandschap met Arnhem als basis, de artistieke identiteit verder ontwikkelen en werken aan hun zichtbaarheid en netwerk. Concreet betekent dit dat Collectief Ludvik ambieert om elk jaar minimaal één voorstelling te produceren.

  Interesse?

  Interesse in de functie van penningmeester, of zijn er nog dingen die je wil weten? Mail naar info@collectiefludvik.com Sluitingsdatum maandag 15 april.

 35. weemhoff schreef:

  B O E K E E N B O E K bij U I T G E V E R I J P A R T O U T

  Who the hell is: Rutger Willem Weemhoff
  http://www.rutgerweemhoff.nl

  Deze auteur was actief als acteur in het theater en voor televisie. Naast zijn bezigheden als acteur studeerde Weemhoff in de jaren ‘80 tevens een tijdlang filosofie aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam. Filosofie van de dood, da’s pas leven! luidt zijn montere motto in een interview met Filosofiemagazine.
  Als onafhankelijke auteur en publicist schreef hij tal van teksten. Weemhoff biedt zijn schrijfwerk aan via een eigen ideële uitgeverij, onder een naam die zijn veelzijdige oeuvre goed covert: Partout. Zie voor alle bestellinks: http://www.rutgerwillemweemhoff.nl

  OVERZICHT TITELS:

  Romans
  De Oerhoer http://www.deoerhoer.nl
  Aan gene zijde
  Persona non grata
  Dodeman

  Verhalen
  Appetijt, korte verhalen.
  De bus van heden naar verleden, novelle
  Mensen van de buitenwereld, novelle
  Kinderboek
  Koetjes en Kalfjes

  Filosofie
  http://www.FilosofievandeDood.nl

  Essays
  Gedachten

  Blogs
  Het Blogboek van Partout

  Gedichten
  Emoties, sonnetcyclus
  Gedichten voor de Slapelozen
  Daar komt de bruid

  Monoloog
  De Drenkeling
  Ook als luisterboek verkrijgbaar:
  https://www.luisterrijk.nl/luisterboek/9789082229806/de-drenkeling

  Toneelstukken
  3 Titels: Victoria, De Emotionelen, De Zelfmoordenaar

  Scenario’s
  2 Titels: De Spermadonor, Dood doet leven

  Educatief
  Leren Acteren
  Leren Acteren voor de camera
  Docent Drama met camera

 36. SPRING schreef:

  SPRING Performing Arts Festival zoekt vrijwilligers!

  Vol enthousiasme organiseren we dit jaar SPRING Performing Arts Festival en daar hebben we jou bij nodig! Ben jij er klaar voor om onderdeel te worden van een internationaal festival dat plaatsvindt van 20 tot 29 mei 2021 en die echte festivalsfeer te ervaren? Je vervult samen met andere vrijwilligers een onmisbare rol, tijdens het festival! Ervaring is niet nodig, met een gezonde dosis enthousiasme en inzet ben je meer dan welkom!

  Bekijk hieronder de verschillende functies waaruit je kunt kiezen. Kom je er niet uit welke functie jou het meeste aanspreekt? Dan gaan we samen op zoek naar de best passende functie!

  Kies je team:
  • Publieksbegeleider je bent behulpzaam, vriendelijk en representatief

  • SPRING Flex team je houdt van onverwachte diensten met afwisselende klussen

  • Crewcatering team help met het bereiden van lunch en verwelkom gasten bij het diner

  • SPRING Reporter schrijf, film of fotografeer over alles wat SPRING te bieden heeft

  • Kassamedewerker ontvang bezoekers van SPRING en help ze met hun kaartjes

  Wat biedt SPRING jou?
  Vrijwilligerswerk bij SPRING biedt jou een super leuke en leerzame ervaring! Dit is je kans om achter de schermen van een cultureel evenement te kijken. Daarnaast leer je nieuwe mensen kennen en word je onderdeel van een hecht team. Verder krijg je van ons:
  • De mogelijkheid om bijpassende trainingen te volgen
  • Een SPRING crew shirt en een vrijwilligerspas
  • Lunch/diner afhankelijk van je diensttijden

  Wat vragen wij van je?
  Jouw inzet, enthousiasme en betrouwbaarheid zijn van groot belang. Daarnaast is het belangrijk dat je je als vrijwilliger houdt aan de coronamaatregelen zoals opgesteld door de Rijksoverheid. Afhankelijk van je beschikbaarheid en functie vragen we je minimaal 4 diensten te werken. Een dienst duurt gemiddeld tussen de 4 à 6 uur.

  Hoe kun je je aanmelden?
  Je kunt je aanmelden via onze website https://springutrecht.nl/news-more/spring-zoekt-vrijwilligers?language=.
  Daarna nodige wij je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen welke functie het beste bij je past en geven wij je alle informatie die je nodig hebt om goed te kunnen starten als vrijwilliger.

  Vragen?

  Die beantwoorden we graag. Stuur een mailtje naar vrijwilligers@springutrecht.nl

  Hopelijk zien we je snel bij SPRING!

 37. Elena Serrano Gonzalez schreef:

  Beste spelers,

  Hierbij de contactgegevens, stuur een bericht of neem contact op via:

  E: elena.serrano.gonzalez@gmail.com
  T: + 316 17 49 00 62

  Kijk op http://www.yo-escribo.nl voor een (sfeer)impressie van onze repetities.

  Yo Escribo – theaterproducties.

 38. Elena Serrano Gonzalez schreef:

  Lieve spelers!

  Ik ben op zoek naar acteurs en actrices voor een muzikaal jeugdtheaterstuk. We zoeken nieuwe spelers voor onze theatergroep, waar we een goede klik mee hebben. Als je zingen en acteren kunt, is het een grote pre. Er wordt veel gezongen, en vooral speelsheid is heel belangrijk. :)

  Stuur me een berichtje voor meer info!

  Groetjes,

Plaats reactie

Reacties moeten voldoen aan onze huisregels.

Uw e-mail adres zal niet gepubliceerd worden. Alle velden zijn verplicht.