Prikbord

Op zoek naar een attribuut, figurant of theaterdate? Wil je een open call onder de aandacht brengen? Of iets in de aanbieding?
Plaats hier (gratis) uw oproep, vraag of aanbod.

Vacatures voor stages en betaalde functies kun je alleen op onze vacaturepagina plaatsen. Deze pagina is ook niet bedoeld ter promotie van voorstellingen. De prikbordberichten worden na 1 maand weer weggehaald.

Vermeld steeds in het prikbordbericht zelf ook de nodige contactgegevens. Het mailadres ingevuld bij het veld ‘E-mail’ wordt niet getoond.

17 Reacties op "Prikbord"

 1. Avatar Kayleigh schreef:

  Musicalvereniging OVA zoekt

  Enthousiaste regisseur (M/V/X) in omgeving Amstelveen

  Wie zoeken wij?

  We zijn op zoek naar een enthousiaste regisseur die naast het regisseren en begeleiden van de ledengroep en solisten uit deze groep, de eindverantwoordelijkheid heeft over de gehele productie. Die in deze tijden van het Coronavirus mee kan denken in de mogelijkheden voor een passende productie.

  Beschikbaarheid:

  Wij repeteren op donderdag van 20.00 tot 23.00 uur. In deze tijd vindt zowel de muzikale als de dans en regie-repetitie plaats. Solisten repetities worden in overleg ook een aantal keren op een woensdagavond gepland. Er is 1 repetitie weekend twee weken voorafgaand aan het voorstellingsweekend. De voorstellingen spelen we in de grote zaal van Schouwburg Amstelveen.

  Meer informatie op:
  https://ova-amstelveen.nl/vacature-regisseur/

 2. Avatar Silbersee schreef:

  OPEN CALL
  Klimaatpositieve makers gezocht: meld je nu aan voor Waterwende 22/23

  ‘Is biobased voor linkse rakkers? De klimaatcrisis een hoax? Moeten we lijdzaam toezien hoe de zeespiegel stijgt of is het tij toch nog te keren?’ Caleidoscopisch gezelschap Silbersee wil met stemmen en kunstvormen een belangrijke positie innemen over hoe om te gaan met onze aarde door zelf volledig duurzaam te gaan opereren. Sluit jij je bij ons aan?

  Ben jij een maker, performer, of onderdeel van een makerscollectief dat sterk begaan is met het lot van onze aarde en al haar bewoners? Vind jij het net als wij belangrijk om je als gast te gedragen op deze planeet? Wil je nieuw werk maken dat daarop reflecteert, of is duurzaamheid voor jou nu al een way of life? Meld je dan aan voor de allereerste editie van Waterwende!

  Waterwende is het nieuwe atelier van Silbersee, een ruimte voor research & development, een plek voor experimentele creaties, waar verduurzaming centraal staat en bijvoorbeeld aandacht is voor circulariteit. In 2022 starten we met de eerste lichting makers die zich een jaar lang ongestoord kunnen verdiepen in een zelf ontwikkeld innovatief project dat het verdient om aan de samenleving getoond te worden. De enige voorwaarde die we stellen, is dat je je commiteert aan het door Silbersee geschreven manifest.

  Pitchen voor het Groene Parlement
  Meld jouw idee uiterlijk woensdag 1 juni bij ons aan. Van alle inzendingen worden uiteindelijk tien makers uitgenodigd om te komen pitchen voor het ‘Groene Parlement’; een bont gezelschap waarin mensen van zeer divers profiel vertegenwoordigd zijn: kinderen, jongeren, ouderen, buurtbewoners en vakmensen. De pitches vinden plaats op zaterdag 2 juli 2022. Het parlement kiest aan het einde van die dag vier uitverkorenen.

  Vergoeding en begeleiding
  De geselecteerde makers krijgen een budget van maximaal 20.000 euro (afhankelijk van het plan) om hun idee uit te werken en het resultaat een jaar later te presenteren. Silbersee verleent waar gewenst artistieke en productionele ondersteuning. Gedurende het seizoen, in de herfst, de winter, en de lente, komen alle makers fysiek samen om de voortgang met elkaar en met het Groene Parlement te bespreken.

  Procedure
  o Verwerk de kern van jouw idee/concept in een vorm die bij jou past en stel jezelf als maker voor. Stuur ons daarnaast niet alleen een onderzoeksvraag, maar deel ook (het begin van) een plan van aanpak mee, eventueel ondersteund door maximaal 10 minuten aan audiovisueel materiaal.

  Suggesties voor de uitvoering: maximaal 600 woorden tekst, of een filmpje van maximaal 2 minutenTaal: Nederlands of EngelsCriteria: We beoordelen primair het idee en proberen in te schatten of je het ook kunt uitvoeren (de kwaliteit van de aanmelding is dus van ondergeschikt belang). Daarnaast is het belangrijk dat je je commiteert aan de grondbeginselen uit het manifest.

  o Stuur je idee uiterlijk 1 juni 2022, 23:59 uur naar waterwende@silbersee.com t.a.v. Dominique Slegers.

  o Uiterlijk op 6 juni krijg je te horen of je mag komen pitchen en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn.

  o De pitches vinden plaats op zaterdag 2 juli 2022 voor het Groene Parlement.

  o Op diezelfde dag worden de vier uitverkoren makers bekendgemaakt.

  o Van september 2022 t/m juli 2023 ontwikkel je onder begeleiding van Silbersee het idee tot een performance of presentatie. Je neemt in de herfst, de winter en de lente deel aan een fysieke bijeenkomst met o.a. het Groene Parlement om de voortgang te bespreken en tussentijdse resultaten te tonen.

  o In de zomer van 2023 worden de gemaakte werken publiekelijk getoond.

  o Zie voor meer achtergrond informatie: https://www.silbersee.com/naar2027 of mail: waterwende@silbersee.com

 3. Avatar J. Weel schreef:

  Amateur Theatergroep Masker uit Tilburg is op zoek naar kandidaten voor de regie van zijn volgende productie in maart 2023. Repetities zijn op maandag van 19.30 tot max. 22u
  Zie onze website theatergroepmasker.nl voor meer informatie over wie wij zijn en wat we doen.

 4. Avatar Amelie Bauwens schreef:

  vrouwelijke actrice gezocht, 35 – 50 jaar!

  Het project gaat om een maatschappelijke opdracht. Het wordt een gesprek tussen een docent en een leerling. In dit geval ben jij dan de docent. Het is dus belangrijk dat je ervaring hebt met acteren. We zullen 1 hele dag bezig zijn met filmen en willen graag daarvoor een halve dag het gesprek oefenen

  Type
  professionele productie / lowbudget

  Locatie
  Amsterdam

  Omschrijving
  Een vrouwelijke actrice tussen de 35 en 50 jaar oud.

  Periode
  De productie staat nog niet gepland, maar zal waarschijnlijk in juni plaatsvinden op een doordeweekse dag.

  Wat bieden wij?
  Wij bieden €350,- exclusief reiskosten voor 1 dag filmen en halve dag oefenen.

  Reageren / meer informatie
  Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan voorbeelden van eerder acteerwerk en je contactgegevens naar casting@popcornstories.nl

 5. Avatar Reinbert Martijn schreef:

  Dutch Junior Ballet Competition 2022.
  3e editie van de Dutch Junior Ballet Competition
  22 & 23 oktober 2022 in het Posthuistheater te Heerenveen. Met het Toer van Schaijk GALA op zondag 23 oktober 2022.
  Inschrijven gestart voor danstalenten van 10 tot 26 jaar. https://djbc.nl/

  een must voor danstalent

 6. Avatar Arthur Wagenaar schreef:

  Gezocht: oude smartphones
  Voor nieuwe circus/muziektheatervoorstelling Puinbal ben ik op zoek naar 20 oude smartphones. Ik ga er een muziekinstrument van maken – de sprekende stenen.
  Wie heeft er wat liggen?
  Portokosten worden vergoed.
  Contact post@arthurwagenaar.nl
  http://www.soundslikejuggling.nl

 7. Avatar Theatergezelschap DGIN schreef:

  Het Utrechtse toneelgezelschap Dat Geloof Ik Niet! zoekt nieuwe leden. Vanwege wat veranderingen in onze spelersgroep, zijn we vanaf begin juli, eventueel vanaf begin september, op zoek naar nieuwe spelers. Heb je interesse mee te spelen? Lees dan vooral verder!

  Dat Geloof Ik Niet is een tien jaar oud toneelgezelschap dat jaarlijks meerdere voorstellingen maakt. We traden afgelopen jaren – behalve in coronatijd – op bij huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Ook is er jaarlijks minimaal één grote uitvoering in een theater. We spelen stukken in verschillende genres, van Griekse tragedie Oedipus tot het meer humoristische Professionals, waarin we ons eigen theatergezelschap op de hak namen.

  Ons gezelschap bestaat uit leden in de leeftijd van 31 tot 49 jaar. Ook buiten toneel gaan we geregeld met elkaar om, van een drankje in de kroeg tot samen een voorstelling bezoeken. Maar deelname daaraan is niet verplicht.

  We zoeken:

  – Nieuwe spelers vanaf 28 jaar tot maximaal 50 jaar oud.
  – Bij voorkeur vrouwelijke spelers, om het man-vrouw-percentage in de groep in evenwicht te houden.
  – We repeteren elke woensdag tussen 20.00 en 22.00 uur in buurthuis In de 3 Krone, in het centrum van Utrecht.

  Heb je interesse om een keer mee te doen met een repetitie om te kijken of we een goede match zijn? Mail ons op geloofikniet@gmail.com. Vertel bij voorkeur ook wat over je theaterervaring (maar dat is geen must). We kijken vervolgens of we een moment kunnen vinden waarop je een keer mee kunt komen repeteren.

 8. Avatar R Bos schreef:

  Postiljon TheaterProducties (PTP) uit Hoorn (NH) is HEEL DRINGEND op zoek naar nieuwe spelers.
  In maart 2020 waren we bijna klaar met twee producties, toen …. Precies! Door twee jaar pauze zijn er spelers afgehaakt. We willen graag alles weer opstarten. PTP is een amateurvereniging, maar we stellen wel hoge eisen aan ons spel en onze stukken.
  We zijn op zoek naar mensen voor twee voorstellingen (beide meerdere keren te spelen).
  – een man (tussen de 18 en 35 jaar) voor onze eenakter; enige speelervaring is wel gewenst.
  – meerdere spelers voor onze familievoorstelling: mannen en vrouwen (tussen de 18 en 75 jaar); enige speelervaring is gewenst en een beetje kunnen zingen is prettig.
  Voor meer info kan je terecht bij
  Ruud Bos
  boshibbel@quicknet.nl
  06 23311702

 9. Avatar Reinie schreef:

  Voor ons optreden in juni 2022 willen we graag een keer doornemen met een regisseur. Gewoon even de puntjes op de I , even kritisch: wat kan er beter! Welke regisseur meldt zich?

 10. Avatar Kika Treep schreef:

  Acteur gezocht! Ik ben vierdejaars maker aan Theaterschool de Trap in Amsterdam en ik studeer in juli af (2, 3, 4 en 9 juli). Mijn voorstelling gaat over leven met een bipolaire stoornis (het doormaken van een depressie en een manie met psychose) De verhaallijn gaat over twee beste vrienden waarbij de ene vriend(in) de hoofdpersoon eerst mee de hoogte in sleurt en daarna de diepte in. Het is een muziekvoorstelling, beeldend en met een absurdistisch randje. Omdat ik student ben is er helaas geen vergoeding mogelijk.
  Gezocht M/V voor wekelijkse repetitie van 3 uur, tijd nader te bepalen.

 11. Avatar Melcher de Wind schreef:

  Express Yourself
  Figuranten gezocht

  Waar gaat het om?
  Bellezza is een bijzonder restaurant
  midden op de Wallen. Met een
  installatie van 13 grote televisie
  schermen verstopt achter spiegels
  waarop aan de gasten van het
  restaurant bijzondere films worden
  getoond. Voor deze video installatie
  maakt Red Moons de film ‘Express
  Yourself’. Een film die laat zien hoe mooi, en kleurrijk mensen zijn. Met Express Yourself wordt elke avond het programma in het restaurant geopend.
  Iedereen krijgt de kans om een paar minuten te laten zien waar hij / zij / hen voor staat.
  3 minuten lang is het scherm jóuw podium. Met het nummer Vogue van Madonna op de achtergrond mag je doen wat je wil.
  Wil je wat meer weten over Restaurant Bellezza? Kijk dan op http://www.restaurantbellezza.nl
  Waarom?
  Express Yourself laat zien dat het mooi is om jezelf te uiten, om te laten zien waar je voor staat en wie je bent. Zowel wat betreft je persoonlijkheid als je lichaam. Als je jezelf bent ben je op je mooist. Laat zien dat je trots bent!
  Wat mag ik laten zien?
  Heel veel. Ben je trots op je piercings? Op je zelf ontworpen kleding? Op je mooie ronde lichaam? Op je dansskills? Op je littekens? Op je uiterlijk? Op de tattoos op je rug? … Laat zien dat je trots bent op jezelf.
  Waarom zou ik dit doen?
  Als je meedoet help je mee aan de realisatie van de bijzondere film ‘Express Yourself’. Een mooie en spannende film met een onderliggende boodschap; iedereen mag zijn zoals ie is en iedereen verdient het om trots te zijn op henzelf.
  Krijg ik er ook wat voor?
  Als je mee doet krijg je 30 Euro.
  Je komt op zondag 8 mei in de middag naar Singel Film in Amsterdam, Duivendrechtsekade 82. We laten je nog weten hoe laat.
  De opnamen duren ongeveer een uur.
  En kom je kijken naar het resultaat? Dan krijg je bij Restaurant Bellezza een glas champagne.
  Hoe doe ik mee
  leuk als je meedoet! Het beste kan je een mail sturen naar info@restaurantbellezza.nl. Zet daarin je naam, telefoonnummer en vertel wat je wil laten zien. We nemen dan snel contact met je op.
  Ook kan je ons bellen:
  Melcher van Restaurant Bellezza, 0654286271 Bas van Red Moons, 0636509079

 12. Avatar ZID Theater schreef:

  Vrijwilligers gezocht!!!

  Voor het internationale theaterfestival ExploreZ in Amsterdam-West is het ZID Theater op zoek naar vrijwilligers. Tijdens dit festival spelen theatergroepen uit verschillende delen van Europa voorstellingen op verschillende locaties in Amsterdam-West. Het internationale karakter van het festival maakt het een inspirerende en energieke omgeving, waar je je volledig in onder kan dompelen zolang het festival duurt. Zou jij het leuk vinden onderdeel uit te maken van het festival, en in ruil daarvoor verschillende voorstellingen binnen het festival te kunnen zien? Stuur dan een mail naar organisatie@zidtheater.nl.

  Voor meer informatie over het festival kunt u terecht op de website van het festival!

  https://explorez.nl/nl/voorpagina-nederlands/

 13. Avatar Wil van den Broek schreef:

  Wij, van amateurtoneelvereniging Open doek uit Venhorst, zijn per september op zoek naar een regisseur!
  In maart 2023 willen wij graag een klucht op de planken zetten, daarom zijn wij op zoek naar een vlotte, gezellige regisseur die samen met ons een mooi stuk wil neerzetten.

  We repeteren elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

  Ben jij degene die we zoeken en heb je zin om bij een gezellige club te komen regisseren? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar: wil.van.den.broek@hotmail.com

  We horen graag van je!

 14. Avatar Cindy schreef:

  Wij van toneelgroep Schakel uit Maarheeze zijn per direct op zoek naar een regisseur!

  Voor voorstellingen in maart 2023, zijn wij op zoek naar een vlotte, gezellige, strenge maar rechtvaardige regisseur die samen met ons een mooi stuk wil neerzetten.

  We repeteren elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30.

  Ben jij degene die we zoeken en heb je zin om bij een gezellige club te komen regisseren? Neem dan contact met ons op! We horen graag van je!

 15. Avatar Nynke schreef:

  Theatergroep Knars zoekt SPELERS
  Doe mee met de Masterclass & auditievoor de show ‘Expeditie Koude Kermis’ -poppentheater in de publieke ruimte.

  Dit voorjaar ontwikkelt Theatergroep Knars de buiten voorstelling “Expeditie Koude Kermis”. De hoofdrollen zijn voor vier ijsberen, vier flinke poppen van ongeveer 1 meter, die festivals, schoolpleinen en theaters onveilig zullen gaan maken.

  Wie zoeken wij?
  Theatergroep Knars is op zoek naar enthousiaste spelers die affiniteit hebben met poppenspel of zich willen verdiepen in poppenspel. Spelers die niet bang zijn om de publieke ruimte met verrassend poppenspel in te nemen en misschien zelfs een beetje anarchistisch durven te zijn. Spelers die vrij kunnen bewegen en affiniteit hebben met poppentheater of ervaring hebben met het bespelen van poppen.

  Lijkt het je leuk om de komende zomer mee te doen aan een hilarische poppentheater voorstelling op straat en heb je komende zomer tijd meld je dan meteen aan.

  Op 13 en 14 mei organiseert Knars i.s.m. Tim Velraeds, bekend o.a“Vergeten dieren en verloren zaken” twee masterclassdagen. Kosten hiervoor zijn 50 euro voor twee dagen, er is plek voor 15 personen.

  Is dit echt iets voor jou en ben je deze zomer beschikbaar? Of wil je hier meer over weten? Stuur dan een email naar: http://www.knarsinfo@gmail.com

  Informatie
  http://www.tgknars.nl
  https://www.youtube.com/user/KnarsTheater/videos

  http://www.merkelenvannix.nl/
  https://dudapaiva.com/project/vergeten-dieren-en-verloren-zaken-6/

 16. Avatar bosch schreef:

  Voorstelling NO FEAR

  Beste Theatermakers en Regisseurs, ben jij opzoek naar bijzondere performers? Kom dan op 11 mei naar Podium Mozaïek!
  Op 11 mei gaat er in Podium Mozaïek de voorstelling “NO FEAR” in première.
  Deze voorstelling is gemaakt door het ZID Theater onder regie van Daan Bosch samen met 11 statushouders (mensen met een vluchtverleden) die in hun land van herkomst al in de podiumkunsten actief waren.
  Met dit project en voorstelling willen wij hen helpen om aansluiting te vinden met het Nederlandse culturele werkveld.

  Voor meer info
  Mail: boschdaan@hotmail.com
  voorstelling: https://www.podiummozaiek.nl/programma/details/2244/zid-theater-no-fear
  Website: ZID/fate project/ voorstelling ‘no fear’: https://zidtheater.nl/activiteit/internationaal-explorez-festival-2022-11/?instance_id=6149

Plaats reactie

Reacties moeten voldoen aan onze huisregels.

Uw e-mail adres zal niet gepubliceerd worden. Alle velden zijn verplicht.