Prikbord

Op zoek naar een attribuut, figurant of theaterdate? Of iets in de aanbieding?
Plaats hier (gratis) uw oproep, vraag of aanbod.

Vacatures voor stages en betaalde functies kun je op onze vacaturepagina plaatsen. De prikbordberichten worden na 1 maand weer weggehaald.

Vermeld steeds in het prikbordbericht zelf ook de nodige contactgegevens. Het mailadres ingevuld bij het veld ‘E-mail’ wordt niet getoond.

12 Reacties op "Prikbord"

 1. Avatar Joris schreef:

  Gezocht: Acteurs en Sprekers

  We mogen inmiddels weer wat meer in dit coronatijdperk, maar we zijn er nog lang niet. Veel acteurs kunnen hun werk niet uitvoeren vanwege de opgelegde beperkingen. Wonderbus is een initiatief gestart om o.a. cultuursector van (extra) werk te voorzien.

  Binnenkort gaan we live met een rijdend en varend theater per bus en boot waarin jij als acteur of spreker de groep trakteert op een mooie act. Script is aanwezig maar er is ook ruimte voor eigen invulling. We verwachten met dit initiatief landelijke media-aandacht en worden gesteund door verschillende brancheorganisaties. Werk is op oproepbasis in jouw stad op dagen en tijden dat het jou uitkomt. Beloning is marktconform. Doe je mee?

  Meer info & Aanmelden: joris@wonderbus.nl / 06-16236760.

  Aangesloten Partners: alleen lokaal en uit de getroffen sectoren zoals rederijen, busbedrijven, horeca en cultuur.

  Steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht & Eindhoven. Later volgen meer.

 2. Avatar Lieke Augustijn schreef:

  Toneelgroep BeNde uit Haarlem speelt naast 1x per jaar een avondvullend programma ook tijdens de Kinderboekenweek op verschillende basisscholen. (dit jaar van 4-10 oktober) Wij zijn op zoek naar een regisseur die ons dit jaar wil begeleiden. We zijn een gezellige club, het gaat om ongeveer 10 (maandagavonden)repetities. Heb je interesse, neem zeker contact op, dan kan ik nog meer vertellen.

 3. Avatar Daan Bosch schreef:

  SPOT ON
  SPOT ON is het podium voor jou! Een plek in Rotterdam waar je werk kan laten zien, try-outen of nieuwe mensen kan ontmoeten. SPOT ON is een cultureel podium waar de ontmoeting tussen makers en het publiek in een goede sfeer centraal staat en waarbij nieuwe talenten ontdekt kunnen worden. Elke SPOT ON is bij SPOT OP ZUID en in samenwerking met andere onafhankelijke kunstenaars.

  Deze eerste SPOT ON is gepland op 11 juli om 16:00 en is buiten. Deze editie heeft thema VOLK! 11 juli is het de dag van de bevolking en dat gaan wij met z’n allen vieren! Ben jij een maker die rondom dit thema werk wil laten zien, try-outen of feedback wil van publiek? Meld je dan nu aan via info@misiconidance.nl Wij kijken of de inzending past bij het thema en op basis daarvan krijg je een uitnodiging. De avond is voor jong en oud, professioneel en niet-professioneel.

  Insturen werk richtlijnen:
  Totale duur maximaal 10 min
  Geschikt voor buiten
  Muziek aanleveren via MP3
  Filmpje van je werk
  uitleg waar je werk over gaat
  Hoeveel mensen doen mee?
  Contactgegevens maker, contact persoon
  Benodigdheden voor de voorstelling

  Voor SPOT ON hebben wij minimale technische mogelijkheden en kun wij kunnen puur een podium bieden waar het draait om culturele en maatschappelijke uitwisseling. Mocht je specifieke dingen nodig hebben neem deze dan zelf mee. In sommige gevallen kunnen wij helpen, maar laat dit dan duidelijk van te voren weten.

  De middag begint om 16:00 maar wij vragen alle deelnemers om er om 13:00 te zijn zodat we samen het programma kunnen doornemen.

 4. Avatar De Tekstsmederij schreef:

  Joepie, De Tekstsmederij gaat online met een eerste workshop speciaal voor jongeren van 14 t/m 20 jaar!

  Samen met professioneel theaterschrijver Maaike Bergstra ga je aan de slag met het schrijven en voorbereiden van een dialoog en leer je meer over het vak; ‘Wat is een scène? Wat betekent ‘conflict’ eigenlijk? Hoe schrijf je taal die geschikt is om theater mee te maken?’

  Meld je nu aan via de link en wij sturen je vervolgens de inlogcode van Zoom toe zodat je lekker vanuit je eigen kamer, vanachter je eigen bureau aan kunt schuiven bij de les. En hoe leuk is het om zo ook andere jongeren te ontmoeten die net als jij de ambitie hebben een theatertekst te schrijven! Wij kijken ernaar uit de schrijvers van de toekomst te ontmoeten.

  Deelnemen kost slechts 10 euro, maar let op: VOL=VOL, meld je dus snel aan via: https://detekstsmederij.nl/aanmelden/

 5. Avatar Kayo Korabiowski-Dean schreef:

  Gezocht: volwassen acteurs en actrices in Amsterdam voor auditiefilm opleiding Regie (ATD)

  Dag allemaal,

  Mijn naam is Kayo en ik doe auditie voor de opleiding Regie aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.
  Voor de slotronde van de audities moet ik een scène bewerken en regisseren, binnen twee weken.

  Hiervoor ben ik spoedig op zoek naar enkele volwassen acteurs en performers, die samen met mij een scène willen repeteren, in een studio in Amsterdam. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met 1,5 meter afstand houden.
  Over de inhoud van het stuk kan ik helaas nog weinig vertellen, maar we zullen in ieder geval werken met een absurdistische tekst en met fysiek spel.

  De repetities vinden plaats tussen 25 mei en 7 juni.
  Helaas kan ik geen vergoeding bieden; alleen voor eventuele reiskosten.

  Ik hoor het graag (zo snel mogelijk) als het je leuk lijkt om mee te doen, en een jonge regisseur-in-de-maak te helpen.
  Wil je een idee krijgen van mijn eerdere werk? Check dan mijn website http://www.nineexitsnorth.nl.

  Met vriendelijke groet,
  Kayo Korabiowski-Dean

  +31 6 49126742
  kayo.beano@gmail.com

 6. Avatar Hilbert Nijzink schreef:

  Acteurs gevraagd in de leeftijd van 30 tot 70 jaar. Omgeving Utrecht.

  In het kader van Inclusief Toneel wordt het beroemde toneelstuk De Twaalf Gezworenen opgevoerd bij de viering van het 2,5 jarig bestaan van In de Kern Gezond (april 2021) in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht (www.indekerngezond.nl) en eventueel andere lokaties.
  Dit is een kleinschalige productie waarvoor geen vergoeding geboden wordt.

 7. Avatar Volle Zaal Producties, Jean-Paul Duijst-Bergervoet schreef:

  Volle Zaal Producties zoekt spelers tussen 13-45 jaar (m/v) voor de musical OMNIA!

  Waar gaat OMNIA over?
  Op een plek voorbij jouw mooiste dromen, diep in de bossen van het Donkere Woud en verscholen voor hen die het niet kunnen lezen, ligt het magische oord Omnia Possum.
  Een koninkrijk waar alles kan, tot het noodlot toeslaat. Het land wordt verscheurd, verhalen worden vernietigd en Omnia is niet langer het land waar alles kan.
  Ver buiten Omnia groeit een meisje op, in de beschermende armen van haar ouders. Al van kleins af aan leest Dilly de verhalen uit haar favoriete sprookjesboek Omnia. Maar dan wordt die sprookjeswereld werkelijkheid; Dilly reist naar Omnia om het te redden. Ze duikt in een sprookjeswereld en schiet te hulp, kan zij er voor zorgen dat Omnia weer het land wordt waar alles kan?

  Omnia is een magische familiemusical (6+) over jezelf ontdekken en opgroeien in een maatschappij waar succes gelijk staat aan eigenwaarde en geluk. Wat gebeurd er als je van jongs af aan wordt beschermd tegen hobbels, tegenslagen, pijn en verdriet? Als je alle kansen moet benutten die je toegeworpen krijgt? Groei je dan op tot een gelukkige volwassene? Stof tot nadenken voor jong en oud, een avontuurlijke en magische ontdekkingsreis!

  Wie, wat, waar?
  – We zijn op zoek naar flexibele, ambitieuze en enthousiaste spelers; 4 spelers tussen de 18-45 jaar en 1 speler tussen de 13-17 jaar met ervaring in spel, zang en dans.

  – We repeteren van september t/m februari in Utrecht, 1 avond in de week en minimaal 1 weekenddag in de maand.
  – We bieden een grote bijdrage aan de productie in meerdere rollen, in een kleine, gepassioneerde en jonge organisatie. We werken met vaste vergoedingen.

  Voor meer specifieke informatie over wie we zoeken en wat we bieden verwijzen we je graag door naar de gehele auditieoproep op http://vollezaalproducties.nl/audities-vacatures/

  Voor meer informatie over Volle Zaal Producties als organisatie verwijzen we je door naar http://vollezaalproducties.nl/over-vollezaal/

  Aanmelden? Download de inschrijfformulieren op de website en stuur deze voor 26 april, 18:00 ingevuld retour naar j.duijst@vollezaalproducties.nl

 8. Avatar Stichting Veenbrand schreef:

  EMMEN – Voor muziektheaterspektakel Veenbrand zoeken we zangers en zangeressen vanaf 16 jaar van alle niveaus die deel uit willen maken van het Veenbrandkoor. De muziek van het muziektheaterspektakel is geschreven door Fons Merkies en Chris Fictoor en is een mix van klassieke muziek en filmmuziek. De première van Veenbrand is op 26 juni 2020.

  De kooraudities vinden plaats op dinsdag 24 maart, van 18:00 tot 21:00 uur.
  Locatie: Rensenpark, Hoofdstraat 18 in Emmen.

  Schrijf je individueel in door te mailen naar auditieveenbrandtheater@gmail.com Stuur hierbij de volgende informatie:
  – Een overzicht van persoonlijke gegevens
  – Relevante zangervaring
  – Welke stem je zingt
  – Of je bij een koor zingt en zo ja, welk koor
  Inschrijven kan tot en met 16 maart. De opgelegde nummers voor de auditie worden met de uitnodiging bezorgd.

  In de zomer van 2020 wordt het Rensenpark een park vol verhalen, muziek, theater en spektakel. Dan strijkt Veenbrand neer in dit prachtige decor vol natuur en historie. Op en rond de Savanne wordt het publiek meegevoerd in de verhalen van drie hoofdpersonen. Verhalen met herkenbare dilemma’s én vuur, want het smeult onder de grond.

 9. Avatar Raymond Middelveld schreef:

  Via de Toneelscentrale(kolom aanraders) heb ik 5 toneelstukken gepubliceerd.Het gaat om 4 drama’s (thema’s als vriendschap,verhouding moeder/dochter,ijdelheid versus eerlijkheid etc;maw serieuze thema’s) en 1 satire geschreven op basis van de uitgangspunten van het epische (Brecht !) toneel (thema:wisselwerking toneel/toeschouwer).Ik zoek toneelverenigingen die hiervoor belangstelling hebben.Ben graag bereid tot het geven van nadere informatie
  Raymond GH Middelveld
  Naarden

 10. Avatar Hein franssen schreef:

  van der Hoeven kliniek zoekt docent Dans/bewegingstheater.
  Info: Zie Van der hoevenkliniek.nl te utrecht

 11. Avatar Tanja Zieverink schreef:

  Stichting Muziek T-Ater Utrecht zoekt enthousiast bestuurslid met kennis en ervaring op het gebied van PR en communicatie.

  Heb jij affiniteit met (muziek)theater en heb je zin tijd om onze jonge stichting in the picture te zetten zodat spelers en publiek ons weten te vinden? Weet jij de weg naar de pers en ben jij ook nog handig in het schrijven van pr teksten? Wil jij bijdragen aan deze 1e unieke productie waarin wij samen werken met Bigband Bosco? Weet jij je weg te vinden in de Utrechtse cultuursector, of wil je hier juist een netwerk opbouwen? Lees dan snel verder.

  Stichting Muziek T-Ater Utrecht staat aan de vooravond van haar 1e productie The Bedford Girls die begin mei 2021 in première zal gaan in Utrecht. De artistieke leiding van deze productie is in handen van Tanja Zieverink. Wil je meer weten over het thema, lees dan hieronder een korte samenvatting. Een eerste spelersgroep heeft zich reeds gevormd. In de loop van het ontwikkelproces zullen we verder uitbreiden in het aantal rollen én willen we natuurlijk een breed publiek bereiken. We zoeken daarom een nieuw bestuurslid dat ons helpt zowel spelers als publiek te bereiken via de pers, social media, theaternetwerken en -festivals zoals Gluren bij de Buren. Het bestuur vergadert maximaal 4 keer per jaar. Tussendoor is er sprake van informeel contact en kun je deelnemen aan open repetities. Wonen in de omgeving Utrecht is daarom handig maar geen noodzaak.

  Ben je enthousiast en/of wil je meer informatie dan ontvangen wij jouw reactie graag op: muziektater@gmail.com. Je mag je reactie richten aan onze voorzitter: Kimberly Schelle.

  The Bedford Girls

  6 juni 1944 Operation Overlord: 155.000 Britse, Canadese en Amerikaanse soldaten landen op het strand van Normandië, waarvan 32 jongens uit het plaatsje Bedford. Het dorpje Bedford in Virginia, met totaal slechts 3000 inwoners, staat symbool voor de offers die overal ter wereld worden gebracht voor vrijheid. Gezamenlijk landden deze 32 jongens tijdens D-Day op de stranden van Normandië. 19 van hen verloren hun leven in de eerste paar minuten na de landing. Later overleden nog 3 jongens uit Bedford aan hun verwondingen.

  We volgen het verhaal van de Bedford boys door de ogen van de vrouwen. Wat doet het vertrek van de 32 jongens uit Bedford met de achterblijvende moeders, geliefden en familie? Zien zij ze ooit weer terug? Wat is het effect op het leven in het dorp, welke taken nemen de vrouwen op zich die voorheen de mannen deden? Wat kunnen zij bijdragen aan de bevrijding? Wat weten wij eigenlijk van de bevrijders van Europa? Een verhaal over wachten en hopen, optimisme versus pessimisme, liefde en vrijheid. In het jaar dat we 75 jaar vrijheid in Nederland vieren zijn 32 jongens uit Bedford inspiratie voor een nieuw muziektheater stuk waarin we deze vragen gaan beantwoorden.

 12. Avatar Terence van Koert schreef:

  Plaats voor nog 1 zangeres!

  Voor een nieuw project van Grimm Productions zijn wij nog op zoek naar een zangeres die ons team kan versterken. Onze voorkeur gaat uit naar een zangeres type Alt/Mezzo. Het gaat hier om een kleinschalig concert met acht zangers/zangeressen die enkel begeleid worden door een piano om zo een intiem mogelijk gevoel te creëren. In dit project gaan wij met het publiek op reis langs de meest mooie en boeiende musicals.

  Voor dit project zoeken wij iemand die op gevorderd niveau kunnen zingen en gewend is begeleid te worden door een pianist. Iedere zanger en/of zangeres krijgt zijn eigen solo. Noten kunnen lezen is een pre. Leeftijd tussen 20-45 jaar

  Interesse? Kijk snel op de website: http://www.grimmproductions.nl

Plaats reactie

Uw e-mail adres zal niet gepubliceerd worden. Alle velden zijn verplicht.