Prikbord

Op zoek naar een attribuut, figurant of theaterdate? Wil je een open call onder de aandacht brengen? Of iets in de aanbieding?
Plaats hier (gratis) uw oproep, vraag of aanbod.

Vacatures voor stages en betaalde functies kun je alleen op onze vacaturepagina plaatsen. Deze pagina is ook niet bedoeld ter promotie van voorstellingen. De prikbordberichten worden na 1 maand weer weggehaald.

Vermeld steeds in het prikbordbericht zelf ook de nodige contactgegevens. Het mailadres ingevuld bij het veld ‘E-mail’ wordt niet getoond.

7 Reacties op "Prikbord"

 1. Avatar Danny Rangoe schreef:

  Mijn persoonlijke ervaringen gebruik ik als onuitputtelijke inspiratie om mijn gevoel te vertellen aan de wereld. Om te laten zien dat er niks mis mee is om je zelf te mogen zijn. Zeker voor iemand met mijn achtergrond (hindoestaans) heb ik vele weerstanden gekend en keihard geconfronteerd geweest met conversietherapie

  Mijn ervaringen uit ik als blogger waar ik zeer gevoelige en intieme onderwerpen zo
  puur mogelijk vertel met een satirische ondertoon en een knipoog naar het vrije leven.

  Als kunstmodel heb ik een zeer open blik op body positivity en ruimdenkendheid. Ik zie het menselijke lichaam als manifestatie van de psyche. Een lichaam spreekt boekdelen. En iedere keer is ieder lichaam een verhaal.

  Daarom wil ik mijn creativiteit verbreden en me ook beschikbaar stellen als figurant voor theaterproducties en/of toneel. Het idee om onderdeel te mogen zijn voor een gemeenschappelijke doel en samen naar iets te werken op een zo transparante manier is mij letterlijk op het lijf geschreven

  Met spanning wacht ik uw reactie af
  Mvgr Danny

  Fine Arts Portfolio
  https://zoom.nl/profiel/planetvillager

  Content Creator
  http://www.eden.poetry.blog

 2. Avatar Tamara van As schreef:

  Huiskamers gezocht!
  TheateR TzT (www.theatertzt.nl, info@theatertzt.nl) zoekt huiskamers, tuinen en andere bijzondere locaties, of kleine theatertjes, om hun intieme voorstellingen te spelen:

  Tamara van As en Mels Hoogenboom vormen sinds 2020 TheateR TzT. Hiermee brengen wij kleinschalige theaterproducties, die op elke locatie gespeeld kunnen worden, van theater of festivalpodium tot in huiskamer, straat of tuin.
  Een verjaardag, een jubileum, of zomaar een gezellig (tuin)feest? Wij hebben voor onze voorstellingen slechts een beperkte ruimte nodig. Elke huiskamer of tuin zou geschikt kunnen zijn. Jij zorgt voor publiek en entourage, wij zorgen voor de rest. Met een minimum aan decor een maximale theatrale ervaring.

  TheateR TzT heeft een aantal producties op het repertoire staan, waaruit gekozen kan worden. Vier voorstellingen met een lengte van ongeveer 50 tot 60 minuten.
  Ook hebben we het avondvullende stuk ‘Pas de Deux’ van Hugo Claus op ons repertoire staan, geregisseerd door Cees Möhlmann. Informatie over de inhoud van het stuk op aanvraag.
  Tevens hebben we een een filmquiz (30 minuten) op ons repertoire staan. Ook een liedjesprogramma als aanvulling op een voorstelling behoort tot de mogelijkheden.

  Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden):
  Een komisch serieuze voorstelling over troost, verlies en vasthouden, geschreven door Magne van den Berg. In 28 telefoongesprekken proberen een vader en zijn dochter nader tot elkaar te komen. De vader heeft na het overlijden van zijn vrouw te snel al een nieuwe liefde. Maar of de dochter hem daarvan af kan brengen?
  “Wat, gaat de oude kast weg???” Regie: Ali Pankow, regieadvies Marian Pankow

  Roest:
  Kan het? Dat in één blik besloten ligt dat je bij elkaar klopt?
  In een heerlijke tekst van Jibbe Willems pogen een man en een vrouw hun eerste ontmoeting tot een onvergetelijke ervaring te maken. Regie: Ali Pankow

  Hard Zeer:
  Het had zijn weekend moeten worden. Zijn vrouw weg met een vriendin en dus alle vrijheid voor hem. Een vrijheid die ingevuld zou worden met de grenzeloosheid van drank en zijn grote droom: het schrijven van poëzie. En hij heeft een meisje besteld.
  Maar zijn vrouw lijkt zich zorgen te maken en belt hem vaak.
  En toen stond zij voor de deur, het meisje. En alles lijkt te veranderen. Niet alleen voor hem, maar ook voor haar. Er ontvouwt zich een spel waarin zij zich beiden meer bloot geven dan ze eigenlijk van plan waren. Een spel over leugen en waarheid. Is alles wat echt is ook waar?
  Want, ja, je bestelt een meisje slechts voor één ding, toch?
  Tekst: Mels Hoogenboom. Regie: Peter Adriaanse

  Waar het vlakke land gaat plooien: (verwachte première half mei)
  Je kunt wel bewust de wortels met je geboortegrond afkappen, maar dat wil niet zeggen dat je geheel los komt van de plek waar je bent opgegroeid. Of je daar nu een leuke of ongelukkige jeugd hebt gehad.
  Hij doet wel een dappere poging en woont inmiddels met zijn zwangere vriendin in het mondaine Berlijn. Dan gaat de telefoon: zijn moeder ligt op sterven. Het wordt een nachtelijke tocht over de Autobahn naar Heerlen. Een reis met plaspauzes, mijmeringen en dialogen vol humor en onderliggende tragiek. Tekst: Jibbe Willems. Regie: Ali Pankow, regieadvies Marian Pankow.

  Daarnaast biedt TheateR TzT een theatrale filmquiz en een liedjesprogramma.
  Kijk voor meer informatie op http://www.theatertzt.nl of mail info@theatertzt.nl

 3. Avatar Verkadefabriek schreef:

  De Verkadefabriek in Den Bosch organiseert van 22 tot en met 25 mei een vierdaagse training ‘Locatietheater en het Gebied als Inspiratie’ voor jonge kunstenaars. De training wordt gegeven door theatermakers Paul Koek (o.a. Hollandia) en Sjoerd Wagenaar (o.a. PeerGroup) en is bedoeld voor afgestudeerde kunstenaars en autodidacten tussen de 18 en 29 jaar die zich binnen en buiten de bestaande systemen verder willen ontwikkelen als autonoom maker. Deelname kost 250 euro, aanmelden kan op de website van de Verkadefabriek: https://www.verkadefabriek.nl/agenda/training-locatietheater-met-het-gebied-als-inspira-134507.

 4. Avatar Dorothée schreef:

  MASTERCLASS van Eugenio Barba & Julia Varley in Amsterdam, 11 maart 2023

  In het kader van het ExploreZ Festival organiseren we een unieke masterclass van deze twee bekende theatermakers, die de hele wereld rondreizen.

  Het gevarieerde programma begint om 10.00 uur met een workshop: De Echo van de Stilte van actrice Julia Varley, waarin werken met de stem en fysiek spel centraal staat.  

  Van 13.30 – 16.00 uur, vindt de masterclass Creatieve principes plaats, waarin Barba de achtergrond van zijn werk toelicht en zijn visie over het theater maken met de aanwezigen deelt. Tussen 16.30 – 18.00 uur is er een extra programmering met film en gesprekken. Om 19.00 uur presenteert Julia Varley een voorstelling/ werkdemonstratie met de titel Het vliegende tapijt, over haar 40 jaar lange theaterreis. 

  Tenslotte zal Eugenio Barba deze bijzondere dag afsluiten met een speech.  Het is mogelijk om de programmaonderdelen zowel gezamenlijk als afzonderlijk te volgen. 

  Tickets en meer info:
  https://www.eventbrite.nl/e/masterclass-odin-teatret-tickets-537792049497

  Dit is een buitengewone kans om deze inspirerende makers van dichtbij mee te maken. Mis het niet!

  Team ZID Theater

 5. Avatar Neeltje Rijpkema | Festival De Oversteek schreef:

  De inschrijvingen voor Atelier TAW zijn weer gestart! Atelier TAW is een programma van Festival de Oversteek bedoeld voor jonge dans- en theatermakers. We dagen makers uit een nieuwe voorstelling te ontwikkelen op aangewezen avontuurlijke binnen- en buitenlocaties – zoals ooibosjes en strandjes aan de waal, boomgaarden, kerken en boerderijen – verspreid over het buitengebied van Nijmegen-Noord.

  Na de inschrijfperiode worden de acts geselecteerd die mogen deelnemen en daarmee programma-onderdeel zijn van de vijftiende editie van Festival De Oversteek op 2 & 3 september 2023.

  Help Festival De Oversteek en help jonge dans- en theatermakers, door dit programma onder hun aandacht te brengen (op social media, per mail, o.a.).
  Het zou zonde zijn als deze mogelijkheid aan hen voorbij gaat.

  Aanmelden kan tot 1 april via het formulier op de site: http://www.festivaldeoversteek.nl. Hier staat ook een uitgebreidere uitleg over Atelier TAW en aan welke voorwaarden een inschrijving moet voldoen. Voor vragen en contact mail Neeltje Rijpkema op ateliertaw@festivaldeoversteek.nl.

  Bij voorbaat dank voor het delen en met zonnige groet,

  Neeltje Rijpkema

 6. Avatar Ciska Hoozemans schreef:

  FilmForward opent Vrijplaats 2023: Creating the Experience

  Voor de Vrijplaats ‘Creating the Experience’ zijn wij op zoek naar allerlei soorten filmprofessionals en beeldenmakers die onderzoek willen doen naar die immersieve ervaring: production designers, theatermakers, gamedesigners, scenaristen, producenten, dansers, componisten etc.

  De vierde editie van de Vrijplaats staat in het teken van ‘Creating the Experience’. Daarvoor gaan we kijken naar alles wat er momenteel buiten de grenzen van de filmpraktijk gebeurt. Hoe vertel je immersieve verhalen voor film, interactief, cross-over (VR, AR en XR) en alles daar voorbij? Dat is een wereld die zich momenteel snel ontwikkelt en invloed heeft op de manier waarop filmische verhalen geproduceerd en ervaren worden. De toeschouwer wordt deelnemer. Hoe geef je die nieuwe ervaring vorm, in filmplan, scenario, visuele taal, worldbuilding en hoe praat je over het gevoel dat je bij de toeschouwer wilt oproepen?

  Je werkt zowel aan je eigen onderzoek, als aan dat van anderen: je bent onderzoeker, testpubliek, klankbord en expert tegelijkertijd. Community building is voor de Vrijplaats heel belangrijk, daarom verwachten we dat je op alle onderstaande data beschikbaar bent. Voor alle kunstenaars is een financiële vergoeding beschikbaar.

  Heb je interesse? De deadline voor aanmelding is vrijdag 24 maart. Meer informatie zie https://filmforward.nl/vrijplaats/vrijplaats-2023/

 7. Avatar Celestine en Ruben schreef:

  SPELERS GEZOCHT (14t/m23 jaar)

  Dit jaar werkt het Rosa Spier Huis (een woon- werkgemeenschap voor (gepensioneerde) kunstenaars)
  samen met Theater na de Dam.
  En wij zijn opzoek naar spelers vanaf 14 t/m 23 jaar.

  Theater na de Dam is een landelijke manifestatie waar honderden jongeren, verspreid over heel Nederland,
  samen met theatermakers de verhalen van nabestaanden en ooggetuigen doorgeven middels theater.
  Je gaat onder begeleiding van een regisseur zelf scènes maken en uiteindelijk ook zelf spelen op 4 en 5
  mei.
  De inhoud van de voorstelling wordt dus vormgegeven door jou.
  Sommige bewoners van het Rosa Spier Huis zijn van de eerste of tweede generatie nabestaanden en/of
  ooggetuigen. Omdat het doorgeven van de verhalen zo belangrijk is, interviewen we de ouderen om deze verhalen uiteindelijk d.m.v. scenes door te geven aan het publiek.

  Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in de verhalen van de Tweede Wereldoorlog?
  Houd jij van theater en sta je graag op het toneel?
  Ben jij benieuwd naar hoe je theater kan maken over vroeger en nu?
  Heb je zin om twee maanden bezig te zijn met een creatief concept op een bijzondere plek en dit te presenteren op 4 en 5 mei?
  Kan jij vanaf maart elke zaterdag van 10:00 -13:00 repeteren?
  Dan is dit project écht wat voor jou!

  Je hoeft geen theater ervaring te hebben om toch te kunnen maken en spelen. Deelnemerskosten zijn gratis!
  Meld je aan voor het project Theater na de Dam in het Rosa Spier Huis.
  wij zien er enorm naar uit en hopen je aanmelding te zien in de mail!

  Meer info over Theater na de dam is te vinden op
  http://www.theaternadedam.nl.
  Voor meer info en aanmelden: tndd@rosaspierhuis.nl
  Hartelijke groet,
  Celestine van Rijswijk en Ruben Bosch
  Theatermakers

Plaats reactie

Reacties moeten voldoen aan onze huisregels.

Uw e-mail adres zal niet gepubliceerd worden. Alle velden zijn verplicht.