Vanaf het begin heeft Theaterkrant bericht over de gevolgen van de coronacrisis voor de theaters. Naast onderstaande nieuwsberichten startten we een aantal specifieke rubrieken naar aanleiding van de crisis zijn gestart. Die staan in de rechterbalk.

3 Nieuws Geen besmettingen na proefevenement Guido Weijers, bijna 80 procent doet controletest 2 maart 2021

Er zijn geen coronabesmettingen gemeld naar aanleiding van het Fieldlab Evenement met cabaretier Guido Weijers op 20 februari, waarbij 500 toeschouwers samen kwamen in het Beatrix Theater in Utrecht. 79 procent van de bezoekers meldde zich vijf dagen later voor de geadviseerde controletest. De voorstelling was onderdeel van een serie proefevenementen, waarmee Fieldlab onderzoekt hoe grootschalige evenementen zo veilig mogelijk kunnen plaatsvinden. (meer…)

Nieuws 400 culturele instellingen dromen de zalen weer vol 28 januari 2021

400 culturele instellingen starten vandaag een campagne waarin ze hun publiek weer kunst in volle zalen beloven. Ze delen een video met een hoopvolle tekst van Jan Beuving over de magie en belofte van een lege zaal waarin alles sluimert wat straks weer kan en mag. ‘Straks, als we weer mogen, dan wordt alles ingelost. Hier wordt straks de kunst gemaakt die ons door de volgende crisis heen zal helpen.’ De sector deelt bij het poëtisch statement ook alvast 400 vrijkaarten uit.  (meer…)