De vakjury van het Nederlands Theater Festival heeft dit jaar elf toneelvoorstellingen geselecteerd als beste van het afgelopen seizoen, een meer dan voorgaande jaren. Juryvoorzitter Boris van der Ham maakte vrijdag 23 mei de juryselectie bekend in het radioprogramma Opium op 4. 
De elf voorstellingen zijn opnieuw te zien van 4 tot en met 14 september tijdens het Nederlands Theater Festival in Amsterdam.

Geselecteerd voor de grote zaal zijn:

Geselecteerd voor de kleine zaal zijn:

Het volledige juryrapport met daarin per voorstelling een toelichting is te lezen op www.tf.nl. De jury bestaat uit Boris van de Ham (voorzitter), Lucia van Heteren, Walther van den Heuvel, Lieke Jordens, Wybrich Kaastra, Simone Mager, Jeannette Smit en Karin Veraart. De uitzending van Opium Radio met daarin de bekendmaking, is terug te luisteren op http://opiumop4.radio4.nl.

Schijn van Fahd Larhzaoui/Nonprofit Kapitalist is tevens door de Wijkjury gekozen als favoriete voorstelling van het afgelopen seizoen. De Wijkjury bestaat uit twaalf vrouwen met verschillende culturele achtergronden en wonend in diverse Amsterdamse wijken. Zij bezochten dit seizoen twintig uiteenlopende theatervoorstellingen in Theater Bellevue en de Stadsschouwburg Amsterdam. 

(Hollandse luchten I: Jeremia – Trouble Man & Frascati Producties, foto: Saris & den Engelsman)