De jury van het Nederlands Theater Festival (TF) onder leiding van Ferry Mingelen heeft vanmorgen haar selectie bekend gemaakt. De jury selecteerde vijf grotezaalvoorstellingen en zes kleinezaalvoorstellingen. De voorstellingen zijn te zien tijdens het Nederlands Theater Festival van 7 tot en met 17 september in Amsterdam.

Grote zaal:

Kleine zaal:

De jury geeft een eervolle vermelding aan Mens van Wende Snijders. Dit theaterconcert valt niet binnen de selectie, toch was de jury dermate onder de indruk dat ze de voorstelling graag extra onder de aandacht brengt. ‘Wende laat je ten diepste voelen wat theater is’ De Nederlandse Toneeljury 2016/2017 bestaat uit Ferry Mingelen (voorzitter), Walther van den Heuvel (vicevoorzitter), Cecile Brommer, Keimpe de Jong, Anneke van der Linden, Wybrich Kaastra, Jeannette Smit en Karin Veraart.

Ook de wijkjury (een initiatief van Adelheid Roosen) maakte haar keuze bekend. De twaalf vrouwen en mannen met verschillende culturele achtergronden kozen Coco Chanel van Ulrike Quade Company, volgens de jury zelf ‘een keuze voor kunst en de verbeelding’. Wijkjurylid Sophia: ‘Want waar dan ook, de wereld heeft kunst nodig. Ook in oorlog groeit er een bloem. Zo’n bloem is deze voorstelling. Daar waar de bommen vallen, gun je iedereen dit te zien.’

foto: Race, Kurt Van der Elst