De VSCD-jury heeft de winnaars van de tweede ronde Zilveren Krekels 2019 bekend gemaakt. De Toneelmakerij, Theater Rotterdam en Maas theater en dans ontvangen de onderscheiding voor meest indrukwekkende jeugdproductie. In de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ zijn er krekels voor Dorothy Blokland, Sacha Zwiers en Catharine Scholten.

De Zilveren Krekels gaan deze ronde naar de voorstellingen Sweet Sixteen (14+) van de Toneelmakerij, Hamlet, de familivøørstelling (8+) van Theater Rotterdam en Hallo Familie (8+) van Maas theater en dans. 

Dorothy Blokland wint de prijs voor haar rol in Anansi en de nieuwe wereld (4+) van Blokland & Blackman. Sacha Zwiers en Catharine Scholten ontvangen De Zilveren Krekel voor het decor en de kostuums van Revolutions (12+) van NTjong.

De jury maakte in maart de eerste winnaars van de Zilveren Krekels voor dit seizoen bekend. Ze maken allemaal kans op de Gouden Krekel, die in beide categorieën op 15 september wordt uitgereikt tijdens de Jeugdtheatermiddag van het Nederlands Theater Festival.

Foto: Marion Visser van Anansi en de nieuwe wereld (4+)