De Jeugdtheaterjury heeft de tweede en laatste nominatieronde voor de Zilveren Krekels bekendgemaakt. De genomineerden maken tijdens het Nederlands Theater Festival in september kans op de Gouden Krekel, de jeugdtheaterprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) voor de meest indrukwekkende podiumprestatie en de meest indrukwekkende jeugdproductie.

De man die alles weet van Maas theater en dans in coproductie met Theater Artemis en De geschiedenis van de wereld (aan de hand van banaliteiten) van de Kopergietery zijn in deze tweede ronde genomineerd voor een Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie. Eerdere genomineerden in deze categorie zijn Tijl Uilenspiegel van Theater Sonnevanck, Hotel Perdu van Het Houten Huis, Zebra zebra van NTJong en BonteHond en Niet huppelen van Raaijmakers & Geerlings.

In de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie ontvangt Sophie Warnant een Zilveren Krekel voor haar rol van gedragsgestoorde jongen François in Bekdichtzitstil van Theater Artemis in coproductie met Theater Antigone. Eerder werd Nastaran Razawi Khorasani genomineerd voor haar rol in Cash van Maas theater en dans.

De VSCD Jeugdtheaterjury bestaat uit Annette Embrechts, Anoek Jentjens, Arjen Berendse, Colette van Wees, Ingrid Melman, Jorieke Abbing en Rob Roos.
 Tijdens het Nederlands Theater Festival van 4 tot 14 september worden de genomineerde voorstellingen, indien mogelijk, gepresenteerd in Jeugdtheater de Krakeling. Op de laatste dag van het festival worden hier de Zilveren Krekels aan alle genomineerden uitgereikt. De prijsuitreiking van de Gouden Krekels gebeurt later die dag tijdens het Gala van het Nederlands Theater, waar ook de andere VSCD-theaterprijzen worden uitgereikt. 

(De man die alles weet – Maas theater en dans, foto: Phile Deprez)