De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft de winnaars van de eerste vier Zilveren Krekels bekendgemaakt: Maas theater en dans (maar liefst twee keer), Het Filiaal en Het Laagland. Zij maken op 11 september kans op de Gouden Krekels tijdens het Gala van het Nederlands Theater op het Nederlands Theater Festival.

De voorstellingen Toen wij van Rotterdam vertrokken van Maas theater en dans, Bezoek voor Beer (4+) van Het Laagland en Falling Dreams (10+) van Het Filiaal ontvangen een Zilveren Krekel 2016 in de categorie meest indrukwekkende jeugdproductie.

De eerste Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie gaat naar Sanne Danz voor haar decorontwerp van Alice in Wonderland (8+) van Maas theater en dans.

De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Arjen Berendse (directeur Theater aan de Slinger in Houten), Raoul Boer (directeur Rabotheater Hengelo), Annette Embrechts (theater- en dansrecensent), Gonny Gaakeer (actrice), Anoek Jentjens (educatie & publiciteit SSBU), Hillechien Steenbruggen (programmering & marketing Schouwburg Het Park in Hoorn) en Colette van Wees (programmering Jeugdtheater de Krakeling).

Foto Alice in Wonderland – Maas theater en dans: Phile Deprez