Kriebel, de internationale coproductie van Oorkaan, De Nationale Opera en Philharmonie Luxembourg, is genomineerd voor de Young Audiences Music Awards (YAMawards) 2020. De peuterproductie maakt kans op de onderscheiding ‘Best Small Ensemble’. Op 20 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt

De YAMawards worden jaarlijks uitgereikt door Jeunesses Musicales International, een grote internationale organisatie ter bevordering van jeugdmuziek en jeugd-muziektheater. De jury bestaat uit journalisten en vertegenwoordigers van operahuizen en concertzalen van over de hele wereld.

In Kriebel/Tickle nemen de vioolspelende zanger (Tiemo Wang), de dansende slagwerker (Vitaly Medvedev) en de zingende danseres (Sarah Reynolds) kinderen vanaf twee jaar mee in een operateske wereld, waarin alle zintuigen worden gekriebeld. De peuterproductie is geregisseerd door Caecilia Thunnissen, met een nieuwe compositie van Leonard Evers en een choreografie van Milena Sidorova. Theaterkrant over Kriebel: ‘Opera voor tweejarigen, je moet het maar aandurven. Zeker als je geen duidelijke personages presenteert en al helemaal geen verhaaltje probeert te vertellen. Maar juist daardoor werkt het.’

Een van de concurrenten van Kriebel in de categorie Best Small Ensemble, is de Belgische productie SHEL(L)TER (8+) van Zonzo Compagnie, die ook in Nederland te zien was.

Alle genomineerden maken kans op de overkoepelende prijs ‘Production Of The Year Award’. Daarnaast kan via de website yamawards.org gestemd worden op de publieksfavoriet.

Oorkaan won twee keer eerder een YAMaward: met Glimp in 2015 en Skyggespill (Shadowmusic) in 2018 met het Noors Kamer Orkest. In 2013 werd Oorkaan samen met het Cello Octet Amsterdam genomineerd voor Cellostorm.

Foto: Sebastien Grebille