Museumeigenaar en mecenas Elise Wessels-van Houdt krijgt de ISPA Angel Award 2016 voor haar levenslange steun aan de podiumkunsten in Nederland en daarbuiten. De Angel Award wordt jaarlijks uitgereikt door de International Society for the Performing Arts in New York. 

ISPA prijst Elise Wessels-van Houdt om haar positie als voorloper op het gebied van particuliere steun aan de podiumkunsten. Wesssels-van Houdt is al jaren donateur van verschillende internationale gezelschappen en festivals, waaronder het Holland Festival en De Nationale Opera. Ook ondersteunt Wessels-van Houdt structureel de Amerikaanse Metropolitan Opera. In april 2013 ontving Wessels-van Houdt een koninklijke onderscheiding van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan voor haar grote steun aan de kunsten in Nederland.

De Angel Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een individu of organisatie die op internationaal niveau significante steun heeft geboden aan de internationale podiumkunsten. Wessels-van Houdt is de tweede Nederlander die de Angel Award gewonnen heeft, Harry Groen ging haar in 1996 voor. Wessels-van Houdt ontvangt de prijs op 14 januari in New York tijdens het 97e ISPA-congres.