De jeugdvoorstelling Glimp (2+) van het Amsterdamse gezelschap Oorkaan heeft op 14 september de Young Audiences Music Award (YAMA) gewonnen voor beste muziekproductie van het jaar. De YAMA Award is een Europese publieksprijs voor de beste muziekvoorstelling voor kinderen en bestaat uit een geldbedrag van tweeduizend euro.

Ook won Glimp de prijs voor ‘best small ensemble’, waarvoor ook het Nederlandse Woei! (1+) van Alle Hoeken van de Kamermuziek voor was genomineerd. In Glimp (2014), een muziekvoorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar, creëert Oorkaan een droomwereld waarin muziek, beeld, techniek, musici en publiek een samenspel aangaan.

De prijzen werden uitgereikt tijdens het JMI’s YAM Session in Zagreb, Kroatië. De YAMA, een initiatief van jongerenmuziekorganisatie Jeunesses Musicales International (JMI), ondersteunt en ontdekt toonaangevende producties uit alle windstreken, uitgevoerd door diverse professionele musici en ensembles. De genomineerden zijn gekozen uit meer dan zestig producties uit negentien verschillende landen.

Foto Glimp – Oorkaan: Ronald Knapp