Holland Opera is genomineerd voor een Young Audiences Music Award (YAMaward) met (de verfilming van) de voorstelling Mijs met de zwavelstokjes in de categorie Beste opera. Ook jeugdmuziekgroep Frisse Oren maakt kans op een award voor de voorstelling Strek, in de categorie Beste kleine ensemble. Op 19 oktober worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het JMI’s YAMsession event, een internationale muziekconferentie in Noorwegen.

De YAMawards worden jaarlijks uitgereikt door Jeunesses Musicales International, een grote internationale organisatie ter bevordering van jeugdmuziek en jeugd-muziektheater. De jury bestaat uit journalisten en vertegenwoordigers van operahuizen en concertzalen van over de hele wereld. De winnaars krijgen een bedrag van 1000 euro.

Alle genomineerden maken bovendien kans op de overkoepelende ‘Production Of The Year Award’ ter waarde van 2000 euro en de ‘Public Choice Award’ ter waarde van 1000 euro. Voor die laatste kan sinds gisteren tot 19 oktober gestemd worden via de website van de YAMawards.

Holland Opera won in 2016 een YAMaward in de categorie Beste opera voor de jeugdproductie Roodkapje.

Foto Mijs met de zwavelstokjes: Holland Opera