De jury heeft drie nieuwe voorstellingen genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2018: We gaan het hebben over haar (Dorothy Blokland & Yahmani Blackman), Hatta & De Kom (Sir Duke/Orkater/Theater Na de Dam/Theater Bellevue) en Bij jou begin ik (Charli Chung/Frascati Producties). De prijs is bedoeld ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar oud. De winnaar krijgt een bedrag van 45.000 euro, om te besteden aan het hernemen van de geselecteerde voorstelling, of ter investering in nieuw werk. 

Op onaangekondigde momenten gedurende het seizoen worden voorstellingen genomineerd voor de BNG Bank Theatermakersprijs, de voormalige BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Eerder dit seizoen waren al genomineerd:

Naar verwachting zullen er de komende tijd nog meer voorstellingen genomineerd worden voor de prijs, die donderdag 6 september wordt uitgereikt tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival in Amsterdam. Indien haalbaar worden alle genomineerde voorstellingen ook op het festival getoond.

Foto: Hatta & De Kom, Ben van Duin