Drie genomineerden BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2018 bekend

Door gepubliceerd 9 maart 2018

Regina Rex van Florian Myjer, Yela de Koning, Frascati Producties en De Warme Winkel is vandaag genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Eerder dit seizoen werd bekend dat de voorstellingen Het lijden van de jonge Werther van Eline Arbo en Toneelschuur Producties en Club Club Gewalt 5.0 Punk van Club Gewalt ook kans maken op de prijs.

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs is bedoeld ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar oud. De winnaar krijgt een bedrag van 45.000 euro, om te besteden aan het hernemen van de geselecteerde voorstelling, of ter investering in nieuw werk. Naar verwachting zullen er later dit seizoen nog een aantal nominaties volgen.

De prijs wordt donderdag 6 september uitgereikt in de Stadsschouwburg Amsterdam tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival 2018. Indien haalbaar worden alle genomineerde voorstellingen ook op het festival geprogrammeerd.

Foto Regina Rex: Derk Stenvers

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies