De Vlieg ook genomineerd voor BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs

Door gepubliceerd 10 mei 2018

Zoetstof van de Vlieg is zojuist als vierde genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2018. De prijs is bedoeld ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar oud. De winnaar krijgt een bedrag van 45.000 euro, om te besteden aan het hernemen van de geselecteerde voorstelling, of ter investering in nieuw werk. 

De Vlieg is in 2015 opgericht door regisseur/actrice Linda Zijl en toneelschrijver/acteur Teun Smits, die samen ook de artistieke kern vormen. Het gezelschap werkt tot en met dit jaar onder de vleugels van Keesen & Co, dankzij een subsidie vanuit de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten.

Genomineerden
Op onaangekondigde momenten gedurende het seizoen worden voorstellingen genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. De lijst bestaat op dit moment uit:

Naar verwachting zullen er de komende tijd nog meer voorstellingen genomineerd worden voor de prijs, die donderdag 6 september wordt uitgereikt tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival in Amsterdam. Indien haalbaar worden alle genomineerde voorstellingen ook op het festival getoond.

Foto Zoetstof: Bart Grietens

Één Reactie

  1. Johanna Otto
    Geplaatst op 12 mei 2018 om 10:27 | Permalink

    De Vlieg speelt vanavond in Theater Wesopa in Weesp, met “Zoetstof” te weinig mensen reserveerde omdat ze nog niet beroemd genoeg zijn maar… er zijn nog kaarten….🤓🤓🤓. maar ze zijn nu genomineerd voor de Beginnende Theatermakersprijs……

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies