Wat is de rol van de podiumkunsten in relatie tot het landschap?

Door gepubliceerd 11 mei 2018

Welke rol kunnen de podiumkunsten spelen in een maatschappij met een steeds veranderende relatie tussen stad en platteland, tegen de achtergrond van grote globale uitdagingen als populisme, klimaatverandering, conflicten en migratie? Die vraag staat centraal bij het vierdaagse zomercongres van de International Society for the Performing Arts, dat van 12 tot en met 15 juni in Leeuwarden plaatsvindt.

Tijdens het congres zullen zo’n 350 professionals vanuit de hele wereld naar Leeuwarden komen om in debatsessies, workshops, pitches en performances dieper op de vraagstukken in te gaan. Historicus, schrijver en journalist Philip Blom opent het congres op 11 juni met een key note speech. De volgende dag vinden de activiteiten plaats op Terschelling tijdens Oerol, waar met makers in gesprek wordt gegaan en voorstellingen worden bezocht. Het congres wordt 15 juni afgesloten door actrice Josette Bushell Mingo.

Het congres wordt georganiseerd door Leeuwarden-Friesland2018 Europese Culturele Hoofdstad in samenwerking met het Holland Festival, het Concertgebouw, Wonderfeel, European League for the Insitutes of the Arts, Club Guy&Roni, Oerol en Tryater.

Het International Society for the Performing Arts vindt sinds 1948 jaarlijks plaats in New York (januari) en sinds 1987 óók in een internationaal wisselende stad (voorjaar). Het is de tweede keer dat het congres in Nederland plaatsvindt. De eerste keer was in 1988 in Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op de website.

Foto: Sanja Marija Marušić

5 Reacties

 1. Moon
  Geplaatst op 12 mei 2018 om 14:06 | Permalink

  Deze foto is niet van Leeuwarden-Fryslan maar van een fotograaf die dit beeld in opdracht van Oerol maakt: Sanja Marija Marušić.

 2. Sander Janssens Sander Janssens
  Geplaatst op 12 mei 2018 om 14:17 | Permalink

  Dankjewel voor je reactie, Moon, fijn. Ik heb het meteen aangepast!

 3. Moon
  Geplaatst op 15 mei 2018 om 12:45 | Permalink

  Super, dank je Sander!

 4. Johan
  Geplaatst op 15 mei 2018 om 23:36 | Permalink

  Hoezo staat dit hier vermeld? Het lijkt me super interessant maar je kan je helemaal niet aanmelden. Of althans, je moet lid van een netwerkclub zijn… Dus waarom publiceren?

 5. Sander Janssens Sander Janssens
  Geplaatst op 16 mei 2018 om 11:43 | Permalink

  Dag Johan,
  Je kan je ook aanmelden als je geen lid bent:
  “Non-Member: Select this type of account if you are a non-member and would like to register for a Congress. Please note this is not an official ISPA membership.”
  (https://ispa.site-ym.com/general/register_member_type.asp?)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Elders

  Nog geen andere recensies