Welke rol kunnen de podiumkunsten spelen in een maatschappij met een steeds veranderende relatie tussen stad en platteland, tegen de achtergrond van grote globale uitdagingen als populisme, klimaatverandering, conflicten en migratie? Die vraag staat centraal bij het vierdaagse zomercongres van de International Society for the Performing Arts, dat van 12 tot en met 15 juni in Leeuwarden plaatsvindt.

Tijdens het congres zullen zo’n 350 professionals vanuit de hele wereld naar Leeuwarden komen om in debatsessies, workshops, pitches en performances dieper op de vraagstukken in te gaan. Historicus, schrijver en journalist Philip Blom opent het congres op 11 juni met een key note speech. De volgende dag vinden de activiteiten plaats op Terschelling tijdens Oerol, waar met makers in gesprek wordt gegaan en voorstellingen worden bezocht. Het congres wordt 15 juni afgesloten door actrice Josette Bushell Mingo.

Het congres wordt georganiseerd door Leeuwarden-Friesland2018 Europese Culturele Hoofdstad in samenwerking met het Holland Festival, het Concertgebouw, Wonderfeel, European League for the Insitutes of the Arts, Club Guy&Roni, Oerol en Tryater.

Het International Society for the Performing Arts vindt sinds 1948 jaarlijks plaats in New York (januari) en sinds 1987 óók in een internationaal wisselende stad (voorjaar). Het is de tweede keer dat het congres in Nederland plaatsvindt. De eerste keer was in 1988 in Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op de website.

Foto: Sanja Marija Marušić