Teun van den Elzen heeft gisterenavond in theater Griffioen in Amstelveen de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival gewonnen. De publieksprijs ging naar Jules Keeris. Beiden waren in de halve finales van het festival al publieksfavoriet.

De jury noemt Van den Elzen (25) een energieke cabaretier die prettig is om naar te kijken. ‘Door zijn persoonlijke leven te vervlechten met engagement én de grenzen van de grap op te zoeken, laat Teun zien dat hij veel in zijn mars heeft.’ Hij won vorige maand in Utrecht ook al de Comedy Talent Award, de grootste stand-up comedywedstrijd van Nederland, en verwierf daarmee een speelplek op het Utrecht International Comedy Festival 2019. Van den Elzen studeerde aan de MusicalAllFactory in Tilburg, inmiddels woont hij in Amsterdam en studeert hij politicologie.

Keeris (25) studeerde in 2018 af aan de Fontys Academie voor Theater. Hij stond in 2017 al in de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.

De overige finalisten van deze editie van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival waren David Verschoor, Nik Goedemans en Bob Koomen.

Het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival is opgericht in 2004. Het festival richt zich op het scouten van nieuw talent en biedt hen een springplank naar de grotere, landelijke cabaretfestivals. Eerdere winnaars waren onder meer Destin Sleutel (2018), Sanneke van der Meulen (2017) en Benjamin van der Velden (2018).

Foto (links Van den Elzen, rechts Keeris): Marleen van Noortwijk