Tim Kroezen heeft gisteren het Griffioen/deStoep cabaretfestival gewonnen. Hij gooide hoge ogen bij de jury met zijn ‘slimme en originele invalshoeken’. Vorige maand viel hij ook al in de prijzen bij de Comedy Talent Award 2022.

Kroezen stond samen met Finn Visser, Maaike Dirkje Hop en Marjolijn Ebels in de finale. De laatste twee gingen na een gelijk aantal stemmen beiden met de publieksprijs naar huis.

Het festival wordt georganiseerd door VU Griffioen in Amsterdam en Theater De Stoep in Spijkenisse. Het festival richt zich op het scouten van (onbekend) cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals.

Eerdere finalisten/winnaars van het festival (voorheen georganiseerd met Theater Zuidplein in Rotterdam) zijn onder anderen René van Meurs (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2012, Comedytrain), Dara Faizi (winnaar jury- en publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2010), Jasper van Kuijk (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2010) en Martijn Kardol (winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016). In 2021 won Rami Nima de juryprijs en Luuk Ransijn de publieksprijs.

Foto: Hans Hordijk