Sanneke van der Meulen won gisterenavond de juryprijs tijdens de finale van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017, in Cultuurcentrum Griffioen in Amstelveen. De publieksprijs ging naar Daan van der Hoeven, die een maand eerder op de halve finale als een van de publiekswinnaars uit de bus kwam, en daarmee een plek in de finale veroverde. Daarnaast reikte de organisatie van het festival dit jaar voor het eerst een persoonlijkheidsprijs uit. Deze werd gewonnen door finalist David Linszen. 

Volgens de jury viel Sanneke van der Meulen (1988) op door haar knappe afwisseling in muziek en tekst. ‘De botte schakeling van muziek en tekst bevalt de jury goed. Het maakt het spannend, dynamisch.’ De in Groningen geboren Van der Meulen studeerde zowel aan de Popacadamie in Groningen als aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ze vorig jaar afstudeerde.

De overige finalisten van de veertiende editie van het festival, Tim Alpherts en Joyce Hofhuis, gingen zonder prijs naar huis.

Het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival, dat sinds 2004 jaarlijks wordt georganiseerd door Cultuurcentrum Griffioen en Theater Zuidplein uit Rotterdam, richt zich op het ontdekken van cabarettalent en wil hen een springplank bieden naar de grotere landelijke cabaretfestivals, zoals het Leids Cabaret Festival en Camaretten. Via een open inschrijving konden de deelnemers zich tot december 2016 inschrijven voor deze editie. Vorig jaar werd de juryprijs gewonnen door Benjamin van der Velden, die later dat jaar de persoonlijkheidsprijs won tijdens de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Eerdere winnaars waren onder meer Roovers en Van Leeuwen (2015), Anne Neuteboom (2014) en Kirsten van Teijn (2013).