Destin Sleutel won gisteravond de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival in Cultuurcentrum Griffioen in Amstelveen. Lodewijk Schulte won de publieksprijs. Zowel Sleutel als Schulte waren ook al publiekswinnaar in de halve finale.

De jury noemt Sleutel een natuurtalent. ‘Het is zijn vijfde optreden en hij lijkt het uit zijn mouw te schudden. Meerdere sterke stukken uit de halve finale waren nu verdwenen, zoals de liefdesverklaring voor de collega. Daar staan nu leuke nieuwe stukken tegenover. (…) We vinden het te prijzen dat hij zo durft te experimenteren’, schreef de jury in het juryrapport.

De overige finalisten van het festival waren Pieter van Breevoort, Prasad Postma en het duo Anouk Kragtwijk en Jasper Swank.

Het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival, dat sinds 2004 jaarlijks wordt georganiseerd door Cultuurcentrum Griffioen en Theater Zuidplein uit Rotterdam, richt zich op het ontdekken van cabarettalent en wil hen een springplank bieden naar de grotere landelijke cabaretfestivals, zoals het Leids Cabaret Festival en Camaretten. Eerdere winnaars waren onder meer Sanneke van der Meulen (2017), Benjamin van der Velden (2016), Roovers en Van Leeuwen (2015), Anne Neuteboom (2014) en Kirsten van Teijn (2013).

Foto: Marleen van Noortwijk