De Utrechtse Tim Kroezen wist dit jaar zowel de jury- als publieksprijs binnen te slepen bij de Comedy Talent Award 2022. Met zijn verhalen over zijn werk, klimaathooligans en burn-out, maakte de beginnende stand-upcomedian indruk op het publiek en op de jury.

De jury, bestaande uit Eric Looge (label manager Pias Comedy), Lucia Claus (directeur Stadsschouwburg Utrecht), Kees van Amstel (comedian, columnist, acteur) en Yvette Boellaard van Tuyl (bestuurslid stichting UICF), prees ‘het ogenschijnlijk en overtuigend gemak van Kroezen, zijn contact met de hele zaal en de natuurlijke manier van presenteren die het laat lijken of hij al jaren op het podium staat’.

Meer dan 130 beginnende comedians deden mee aan de voorrondes van de Comedy Talent Award, waarvan uiteindelijk zes de finale wisten te halen. Die werd dit jaar voor het eerst gehouden in de Hertz-zaal van poppodium TivoliVredenburg in Utrecht. Naast Kroezen, traden medefinalisten Tirza Gehring, Roy de Jong, Maaike Dirkje Hop, Djoni de Vos en Davine Perik op voor meer dan driehonderd bezoekers, het hoogste aantal tot nu toe.

Kroezen zal nu te zien zijn op de Big Binge of Comedy op 4 en 5 maart in TivoliVredenburg tijdens het Utrecht International Comedy Festival (UICF). Hier zal de winnaar komen te staan tussen namen als Raoul Heertje, Guido Weijers, Nathon Caton (UK), Jen Brister en vele anderen.

De Comedy Talent Award is een initiatief van UICF en werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Eerdere winnaars zijn onder anderen Tobi Kooiman, Teun van den Elzen, Odette van der Molen, Pieter van Breevoort en Marco Lopes.

Foto: Emma Pot