Mobile Arts Projecten en 4pm Entertainment hebben onenigheid over de naam van hun winterevenement. Beide organisaties presenteren in december in Amsterdam een Winterparade.

De WinterParade van Mobile Arts, die in de zomer ook rondreizend theaterfestival De Parade organiseert, bestaat al 17 jaar en vindt jaarlijks plaats in Amsterdam (Zuiderkerk) en Haarlem (St. Bavokerk). Het concept is een avond met muziek, theater, dans en eten op een 120 meter lange tafel.

Mobile Arts kwam achter het dubbele gebruik van hun conceptnaam toen hun reclamebureau vroeg of ze hun advertentie niet per ongeluk dubbel hadden aangevraagd. Het bleek dat 4pm Entertainment dit jaar ook een evenement met de naam Winterparade organiseert. Het bureau gaat de RAI deze winter omtoveren tot een winterpark met onder andere een reuzenrad, kerstmarkt en ijsbaan.

Sonja Werners (Persmedewerker van de WinterParade) noemt de naam van het nieuwe festival in ieder geval ‘onhandig gekozen’. Het gaat volgens haar sowieso voor verwarring zorgen. De organisatie heeft bijvoorbeeld al vragen over de ijsbaan en aanvragen voor kraampjes voor op de kerstmarkt binnengekregen.

Mobile Arts kreeg in eerste instantie moeilijk contact met 4pm Entertainment, maar inmiddels hebben de twee partijen afgesproken om woensdag met elkaar om tafel te gaan zitten. 4pm Entertainmet stelt het vriendelijk af te willen handelen, maar dat de naam Winterparade niet beschermd is en een naamswijziging er dus niet in zit. Werners zegt het gesprek af te willen wachten, voordat ze verder over de toekomst nadenkt.

Foto WinterParade van Mobile Arts: Marjolijn van Dijk