De WinterParade zal dit jaar niet plaatsvinden. De organisatie, Mobile Arts, heeft besloten een jaar over te slaan om volgend jaar ‘met een nieuw en verbeterd concept’ terug te keren. Hierbij zal de WinterParade in een tour langs meerdere theaters in Nederland reizen.

De WinterParade van Mobile Arts, die in de zomer ook rondreizend theaterfestival De Parade organiseert, bestaat al 19 jaar en vond jaarlijks plaats in Amsterdam (Zuiderkerk) en Haarlem (St. Bavokerk). Het concept was een avond met muziek, theater, dans en eten op een 120 meter lange tafel.

Mobile Arts hoopt vanaf volgende jaar de WinterParade om te vormen in een theatertournee, die gedurende het winterseizoen langs meerdere steden in Nederland reist. In tegenstelling tot De Parade in de zomer, zal de wintertournee binnen plaatsvinden. De organisatie onderzoekt op dit moment hoe zij het evenement betaalbaar kunnen houden voor een breed publiek.

Trouwe bezoekers van de WinterParade hoeven de Parade deze winter niet helemaal te missen. De Parade organiseert namelijk in samenwerking met de Tolhuistuin elke laatste donderdag van de maand De Wereld van de Parade. Een avondprogramma met theater en eten dat in het Tuinhuis van de Tolhuistuin in Amsterdam Noord plaatsvindt.

Foto: Erik van ’t Hof