Mobile Arts Projecten en 4pm Entertainment hebben vanmiddag alsnog een schikking bereikt in hun conflict omtrent het gebruik van de naam ‘De Amsterdamse Winterparade’. 4pm Entertainment mag de naam éénmalig in 2017 gebruiken voor hun aangekondigde evenement in de RAI. Voor volgende edities moet het op zoek naar een nieuwe naam. 

Beide organisaties presenteren vanaf donderdag in Amsterdam een eigen WinterParade. Het winterfestival van Mobile Arts, de stichting die in de zomer ook rondreizend theaterfestival De Parade organiseert, bestaat al 17 jaar en vindt jaarlijks plaats in Amsterdam (Zuiderkerk) en Haarlem (St. Bavokerk). Het concept is een avond met muziek, theater, dans en eten op een 120 meter lange tafel.

4pm Entertainment introduceerde dit jaar voor het eerst een evenement onder precies dezelfde naam. Het bureau gaat de RAI omtoveren tot een winterpark met onder andere een reuzenrad, kerstmarkt en ijsbaan.

Volgens Mobile Arts lijkt het evenement in de RAI zowel in naam als uitstraling op hun WinterParade. De stichting dreigde met een rechtszaak, maar die is dus op het allerlaatste moment met een schikking voorkomen.

Foto WinterParade van Mobile Arts Projecten: Marjolijn van Dijk