Vaudeville van De Theatertroep is de meest karakteristieke voorstelling van de Parade 2015. Tijdens de slotavond van de vijfentwintigste editie ontving de groep De Mus 2015 uit handen van artistiek directeur Nicole van Vessum. Volgens de jury toont Vaudeville de essentie van wat de Parade wil zijn: ‘Gelaagd, toegankelijk, intelligent, scherp, poëtisch, onvoorspelbaar, aantrekkelijk en onweerstaanbaar onderhoudend.’

Ook het Paradepubliek werd bekroond, als belangrijkste aandeelhouder van het festival. Het publiek ontving De Gouden Mus uit handen van Kajsa Ollongren, wethouder van Kunst en Cultuur in Amsterdam.

Het Zigeunermeisje, huilend op een steen van Het Kleine Theater van Anke Engels en Vimala Nijenhuis werd met het Gouden Ei bekroond als beste kindervoorstelling.

De Parade 2015 trok 270 duizend mensen, verdeeld over Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Dat is ruim tien procent meer dan vorig jaar, toen het slechte weer van invloed was op de bezoekersaantallen. Gemiddeld bezocht iedere bezoeker één theatervoorstelling, aldus organisator Mobile Arts.

Foto Vaudeville – De Theatertroep: Erik van ’t Hof