Marijn Rademaker wint belangrijkste prijs op dansfestival in Sint Petersburg

Door gepubliceerd 19 april 2018

Marijn Rademaker, eerste solist bij Het Nationale Ballet won dinsdagavond de Grand Prix, op het internationale balletfestival Dance Open in Sint Petersburg. De Grand Prix geldt als de belangrijkste prijs van het festival. Rademaker ontving de Grand Prix voor zijn uitvoering tijdens het gala van de solo Ssss…,  een choreografie van Edward Clug. Hij kreeg de prijs overhandigd van juryvoorzitter Hans van Manen.

Anna Ol, tevens eerste solist bij het gezelschap, won de Miss Virtousity, de prijs voor de meest virtuoze danseres tijdens het gala. Ol danste zowel de klassieke pas de deux Esmeralda als de pas de deux Step Addition van choreograaf en danser Sebastien Galtier.

Rademaker en Ol ontvingen een kristallen replica van een in brons gegoten voetimpressie van de beroemde ballerina Anna Pavlova uit 1913. In totaal zijn er zeven prijzen uitgereikt. De prijsuitreiking en het gala daaromheen vormen traditioneel de afsluiting van het Dance Open Festival, dat dit jaar voor de zevenentwintigste keer plaatsvond.

In zowel 2016 als 2014 sleepten Remi Wörtmeyer en Anna Tsygankova, beiden ook eerste solisten van Het Nationale Ballet, op het festival prijzen in de wacht.

Één Reactie

 1. Wilma Lith-Verhoef
  Geplaatst op 7 juni 2018 om 09:51 | Permalink

  Geweldig Marijn, je hebt het echt verdiend!!
  Ik heb je pas in Dutch Doubles gezien, mijn eerste kennismaking met jou,
  ik was diep onder de indruk. Ik blijf je nu volgen hoor!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Elders

  Nog geen andere recensies