Het Huis Utrecht start werkplaats

Door gepubliceerd 11 september 2017

Creatieve hotspot Het Huis Utrecht start dit seizoen een werkplaats voor onderzoek en reflectie binnen de theater- en danswereld. Zowel jonge als ervaren makers krijgen er een residentieplek om zich te ontwikkelen zonder productiedrang.

Het Huis Utrecht hoopt als onderzoeksplek een gat op te vullen in de huidige infrastructuur. De meeste mogelijkheden voor podiumkunstenaars richten zich op het maken van een voorstelling, waardoor er volgens Het Huis niet genoeg ruimte is voor experiment. Het Huis wil een plek bieden ‘waar ruimte is voor ontwikkeling, ontmoeting, reflectie en experiment en waar het eindresultaat niet voorop staat’.

Op dit moment heeft Het Huis de eerste makers al in residentie. Nina Boas onderzoekt bijvoorbeeld de beweging van objecten en Sieger Baljon het kruispunt tussen performance en ritualiteit.

Elk half jaar maakt Het Huis een selectie uit onderzoeksplannen van geïnteresseerde kunstenaars. Het zal daarbij zoeken naar een balans tussen jonge makers die aan het begin van hun ontwikkeling staan en ervaren makers die het over een andere boeg willen gooien. De geselecteerde makers krijgen enkele weken, of meer, de tijd om te experimenteren waarbij Het Huis ze steunt op artistiek, zakelijk, productioneel, technisch, logistiek en communicatief vlak.

Één Reactie

  1. Geplaatst op 12 september 2017 om 20:18 | Permalink

    Wat een leuk initiatief ! Ook kindervoorstellingen toevallig ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies