Zakelijk leider Guido Besselink verlaat op 1 augustus Het Huis Utrecht. Hij neemt na dertien jaar afscheid van de organisatie.

Besselink begon in september 2007 bij het Utrechts Huis en Festival a/d Werf als hoofd productie. Nadat het festival in 2013 fuseerde met Springdance tot SPRING, zette Besselink in het toen lege pand aan de Boorstraat samen met Cobie de Vos een nieuw huis voor makers op. Daarin brachten ze ondernemerschap en talentonwikkeling samen en maakten ze tegen de druk van produceren in ruimte voor onderzoek en experiment.

‘In zijn functie als zakelijk leider heeft Guido een succesvol verdienmodel voor de organisatie vormgegeven, een fundament waarmee we ons hebben kunnen ontwikkelen als De werkplaats voor de podiumkunsten In Nederland’, schrijft De Vos bij de aankondiging van Besselinks vertrek. ‘Dit heeft hij straight forward gedaan met een groot hart voor de kunsten.’ Voorzitter van De Raad van Toezicht Geert Ter Steeg noemt Besselink een van de drijvende krachten achter het culturele ondernemerschap van de organisatie, met als voorbeelden de oprichting van het Makersfonds en het vormgeven van het Anne Faber Stipendium.

Het Huis Utrecht staat volgens Besselink nu stevig. ‘Een veelzijdig en prachtig huis waar het bruist van ideeën, verrassende perspectieven en ondernemerschap. Van pionieren in de eerste dagen naar een vaste waarde in het culturele landschap.’ Hij laat het in het volste vertrouwen achter.

Foto: Het Huis Utrecht