De Raad van Toezicht van Het Huis Utrecht stelt Rebecca Sigmond aan als nieuwe directeur-bestuurder. Op 1 april 2022 volgt zij de huidige directeur Cobie de Vos op, die na ruim negen jaar de organisatie verlaat. 

De Raad van Toezicht kiest met Rebecca Sigmond voor ‘een heel gemengde bagage aan competenties en ervaring en een doordachte en verfrissende kijk op het functioneren van ons Huis’. Sigmond (1981) heeft ruime ervaring opgebouwd in de cultuursector, de creatieve industrie en commercieel vastgoed. Momenteel is ze hoofd marketing en programmering bij Theater Zuidplein in Rotterdam en zetelt ze in de Raad van Toezicht bij schouwburg Kunstmin en de programmaraad bij Cultuurmarketing.

Vanuit haar managementfunctie bij Theater Zuidplein kent ze de praktijk van programma-ontwikkeling, is ze hecht verbonden aan talentontwikkeling en weet ze hoe je uiteenlopende publieksgroepen kunt vinden en binden voor programma. Voorzitter van de Raad van Toezicht, Geert ter Steeg onderstreept Sigmonds ‘concrete ervaring met werken in diversiteit en haar toewijding om die diversiteit ook inclusiever te maken’.

Rebecca Sigmond kijkt ernaar uit ‘de aansprekende aanpak van talentontwikkeling van Het Huis Utrecht voort te zetten en nog meer bekendheid te geven aan de betekenis ervan voor het Nederlandse theaterlandschap’.

Foto: Lilian van Rooij