Huis a/d Werf in Utrecht ontwikkelt zich van productiehuis tot een huis voor makers in de podiumkunsten. Vaste ‘bewoners’ worden onder anderen Boukje Schweigman, Lotte van den Berg en Dries Verhoeven. Ook andere (theater)makers kunnen kantoor- en studioruimte én de nodige ondersteuning huren. Daarnaast ontwikkelt het nieuwe Huis ook zelf activiteiten en legt het verbindingen met podia in de stad en daarbuiten.  Huis a/d Werf vormt hiermee een onmisbare schakel in de keten van de podiumkunsten – van kunstvakopleiding naar de podia. In oktober 2011 is Huis a/d Werf al gestart met het openstellen van zijn pand voor een bredere doelgroep: (creatieve) zelfstandigen maken gebruik van de flexwerkplekken in de foyer en commerciële en culturele partijen huren regelmatig ruimtes voor vergaderingen, congressen en evenementen. Behalve een aantal theatermakers hebben ook de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en podiumkunstinstellingen als Het Lab Utrecht aangegeven zich in Huis a/d Werf te willen vestigen.

Als productiehuis bezit Huis a/d Werf een jarenlange expertise op het gebied van artistieke en productionele begeleiding van (podium)kunstenaars, het produceren van complexe maar ook kleine voorstellingen en een groot (inter)nationaal netwerk. Binnen het nieuwe cultuurbeleid verliezen alle productiehuizen vanaf 2013 hun landelijke subsidie. De functie ‘talentontwikkeling binnen productiehuizen’ wordt geschrapt.

Huis a/d Werf is nu nog verbonden met het jaarlijkse Festival a/d Werf. Dat gaat in 2013 samen met Sprindance op in één nieuw Utrechts festival voor theater, dans en de cross-overs daartussen, en wordt losgekoppeld van het Huis. Springdance en Festival a/d Werf hebben een gezamenlijke beleidsplan ingediend bij de Gemeente Utrecht en gebruiken 2012 om het profiel en de organisatie verder vorm te geven. In mei 2013 staat de eerste editie van het nieuwe festival gepland. Een nieuwe naam is nog niet bekend.De laatste editie van Springdance vindt plaats van 19 tot 29 april 2012, die van Festival a/d Werf van 17 tot en met 26 mei 2012.