Hamlet, de familievøørstelling (8+) wint de Zapp Theaterprijs voor de beste jeugdtheatervoorstelling van het afgelopen seizoen. De kinderjury van de prijs ging langs bij Theater Rotterdam en verraste de cast en regisseur met het vrolijke nieuws. Vooral de fluwelen pakken met pofbroeken en de zee waar echt op gesurft werd hebben veel indruk gemaakt. 

De kinderjury vindt het knap hoe Theater Rotterdam de klassieker van Shakespeare naar een modern verhaal voor kinderen heeft weten te vertalen. ‘Er was heel veel te zien op het toneel: prachtige kostuums, een uitbundig decor en hele goede acteurs’, schrijft hun juryrapport. ‘In de liedjes op de muziek van Queen werden veel gevoelens geuit, dat was slim bedacht. Een complete voorstelling waar alles in zit: humor, zang, verhaal en emotie.’

De Zapp Theaterprijs is een publieksprijs voor jeugdtheater. Op zapp.nl/theaterprijs stemmen kinderen tussen 6 en 12 jaar op hun favoriete voorstelling. Vervolgens kiest de kinderjury uit de best beoordeelde voorstellingen de winnaar. De andere genomineerden waren Cellokrijgers (Oorkaan en Cello Octet Amsterdam), De Krijtkring (De Toneelmakerij), Vadertje & Moedertje (BonteHond) en Hallo familie (Maas theater en dans).

Foto: Sanne Peper