De jeugdtheatervoorstelling Joris en de drakentemmers van Het Laagland heeft de Zapp Theaterprijs 2017 gewonnen. Een kinderjury verkoos de voorstelling tot beste jeugdproductie van het afgelopen seizoen. Dat werd zaterdagochtend bekendgemaakt in het televisieprogramma ZappLive.

Het afgelopen theaterseizoen konden kinderen uit het hele land stemmen op hun favoriete jeugdtheatervoorstelling. De vijf voorstellingen die het beste uit de bus kwamen werden in juni genomineerd voor de Zapp Theaterprijs. Behalve Joris en de drakentemmers waren dat De GVR (Ila van der Pouw), Klucht (BonteHond), Liefde (Maas theater en dans) en Snorro (Theater Rotterdam).

Een achtkoppige kinderjury koos uiteindelijk de voorstelling van Het Laagland als beste jeugdvoorstelling. Ze waarderen de voorstelling vanwege ‘de originele manier van spelen en vertellen, het mooie en fantasierijke verhaal, het slimme decor, de geweldige muziek en vooral de bijzondere boodschap’. Behalve de eer zit aan de prijs enkele weken gratis reclamezendtijd rond de jeugduitzendingen van NPO Zapp verbonden.

De Zapp Theaterprijs is met ingang van dit seizoen een samenwerkingsverband aangegaan met omroep Human. Eerdere winnende voorstellingen waren onder meer De gelaarsde poes van het Ro Theater (2016) en De Tantes van de Toneelmakerij (2015). Joris en de drakentemmers ging in maart in première en gaat begin 2018 weer op tournee door het hele land.

Foto Joris en de drakentemmers: Joost Milde