Promotie Podiumkunsten en Zapp hebben de vijf voorstellingen die kans maken op de Zapp Theaterprijs bekendgemaakt. Woef side storyvan het Ro Theater, This is ISHvan ISH, Dik Trom van Rick Engelkes Producties, Een ei met een staartje van Ila van der Pouw en Draak in huis van Het Houten Huis zijn genomineerd voor de publieksprijs voor beste jeugdtheatervoorstelling van het seizoen. 

Deze producties kregen de hoogste beoordelingen op www.zapptheaterprijs.nl, waar kinderen konden stemmen op drieënzestig voorstellingen. De winnaar wordt gekozen door een kinderjury die de voorstellingen onder leiding van presentatrice Lisa Wade in september zal bekijken tijdens het Nederlands Theater Festival. De prijs wordt uitgereikt tijdens een jeugdtheatermiddag voor kinderen en professionals op 15 september. De winnende voorstelling krijgt een televisiecommercial ter waarde van drieduizend euro aangeboden door Ster en Cultuur Junior.

Het digitale kanaal Zappelin/Zapp 24 zendt tijdens de zomer elke week een jeugdtheatervoorstelling uit. Elke woensdag rond 16.15 uur en elke zondag om 19.30 uur vertoont de zender een registratie van een opmerkelijke jeugdtheatervoorstelling.

(Draak in huis – Het Houten Huis/STIP, foto: Saris & Den Engelsman)