Vijf jeugdtheatervoorstellingen zijn genomineerd voor de Zapp Theaterprijs, de publieksprijs voor jeugdtheater: De man die alles weet van Maas theater en dans in coproductie met Theater Artemis, Hotel Perdu van Het Houten Huis, Jungle Book van Opus One, Niet huppelen van Raaijmakers & Geerlings, Stip Theaterproducties en BonteHond, en Warenhuis van Toneelschap Beumer & Drost.

Gedurende het theaterseizoen konden kinderen uit heel Nederland stemmen op hun favoriete jeugdtheatervoorstelling. Hieruit zijn vijf nominaties voortgekomen die door een kinderjury onder leiding van Pepijn Gunneweg worden beoordeeld tijdens TF Jong, de jeugdprogrammering van het Nederlands Theater Festival.

De winnaar wordt op 14 september ’s middags bekendgemaakt in Jeugdtheater De Krakeling in Amsterdam, tegelijkertijd met de uitreiking van de Zilveren Krekels, de juryprijs voor jeugdtheater. ’s Avonds vindt de prijsuitreiking van de Gouden Krekels plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De makers van de winnende voorstelling krijgen een televisiecampagne bij Ster & Cultuur Junior, bestaande uit een commercial van zeven seconden die twee weken lang dagelijks wordt uitgezonden rondom de Zapp-programmering.

Drie van de vijf genomineerde voorstellingen zijn nogmaals te zien tijdens het Nederlands Theater Festival: De man die alles weet op 4 september om 16.00 uur, Niet huppelen op 6 september om 16.00u en Hotel Perdu op 10 september om 14.30 uur, allen in De Krakeling. Deze drie voorstellingen  zijn tevens door de Jeugdtheaterjury van het Theater Festival genomineerd voor een Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie.

(Niet huppelen – Raaijmakers & Geerlings, Stip Theaterproducties en BonteHond, foto: Kamerich & Budwilowitz)