Theatermakers George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël starten hun een eigen theatergezelschap. George & Eran Producties wordt het huisgezelschap van Theater de Meervaart en vormt een structurele alliantie met de Toneelmakerij. Tobal en Ben-Michaël zullen afwisselend schrijven, spelen en regisseren.

Theater de Meervaart wil zich meer van programmerende naar producerende instelling bewegen en neemt behalve George & Eran Producties ook ICKamsterdam, Floris van Delft en Jakop Ahlbom in huis. Zij delen er hun kantoor, repetitieruimtes en overhead.

Ook verbinden Tobal en Ben-Michaël zich vanaf 2017 voor vier jaar aan Oerol, waar ze twee voorstellingen maken (waarvan een met Floris van Delft) en daarnaast als curator en artistiek begeleider fungeren.

Tobal en Ben-Michaël maakten de afgelopen jaren meerdere voorstellingen bij Theater Rast, waaronder twee delen van de serie George & Eran lossen wereldvrede op. Ze nemen afscheid van Rast met een derde deel, George & Eran lossen wereldvrede op deel III De finale, dat op 10 juni op Oerol in première gaat.

Foto: Curly & Straight