In 2021 wordt Charli Chung een van de huisregisseurs van Toneelgroep Oostpool. Hij maakt dan de overstap van Frascati Producties, waar hij sinds zijn afstuderen in samenwerking met Oostpool een talentontwikkelingsproject volgde. 

Bij Frascati maakte Charli Chung (1995) onder andere de voorstellingen What we talk about when we talk about love (2017), Bij jou begin ik (2018) en Don Caravaggio (2019). Voor de laatste twee werd hij genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Don Caravaggio staat momenteel ook in de selectie van het Vlaams Theaterfestival.

Zijn afstudeervoorstelling The Dreamers (2017) maakte Chung onder de vleugels van Toneelgroep Oostpool, waarna hij nauw betrokken bleef. Hij regisseerde in Arnhem onder andere de jongerenvoorstelling KIDS (2018) en de Paradevoorstelling Alles wat liefde is (2019).

Artistiek directeur Marcus Azzini laat weten sinds de eerste ontmoeting met Chung op de regie-opleiding in Maastricht onder de indruk te zijn van zijn werk. Een geleidelijke overstap naar Toneelgroep Oostpool voelt voor hem als een logische volgende stap.

Charli Chung ervaart de overstap ‘als thuiskomen’. ‘Tijdens mijn afstuderen ben ik als regisseur bij het gezelschap tot bloei gekomen. In mijn voorstellingen staan relaties en verlangens centraal en probeer ik mijn publiek in vuur en vlam te zetten. Ik vind het van essentieel belang dat mijn werk vurig en urgent is. Juist vanwege die urgentie is er voor mij geen andere plek dan Toneelgroep Oostpool om theater te maken.’

In de theaterseizoenen 2020-2021 en 2021-2022 maakt Charli Chung nog twee voorstellingen die gezamenlijk worden geproduceerd door Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool.

Foto: Maarten Kools