Ook Daria Bukvić en Jan Hulst & Kasper Tarenskeen gaan komende kunstenplanperiode samenwerken met Toneelgroep Oostpool. In september werd de komst van regietalent Charli Chung al bekendgemaakt. Daarnaast coproduceert Oostpool twee grootschalige muziektheatervoorstellingen met WENDE.

‘Deze makers zijn wat ons betreft dé stemmen van deze tijd en representeren generaties die het verschil maken’, schrijft artistiek directeur en regisseur Marcus Azzini in een persbericht. Onder zijn leiding gaan de nieuwe makers de komende jaren verschillende producties bij Oostpool creëren. Het gezelschap wil daarbij zijn motto Hoe nu mens te zijn? ‘nadrukkelijk’ voortzetten. ‘Een sterke eigen koers waarin maatschappelijk urgent theater met eigenheid, gemeenschappelijkheid, nieuwe verhalen en de mens van nu centraal staan.’

Charli Chung (regisseur)
Chung (Den Haag, ’95) is een jonge regisseur die inspiratie haalt uit alles wat hij tegenkomt. Hieruit maakt hij eigen film-, boek- en theaterbewerkingen. De eerste twee voorstellingen voor Oostpool zal hij gaan maken in samenwerking met Frascati Producties. Toch is deze jonge maker zeker niet nieuw bij de toneelgroep. Zo maakte hij eerder al de jongerenvoorstelling KIDS (2018) en de paradehit Alles wat liefde is (2019).

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (schrijf- en regieduo)
Hulst (Amsterdam, ’87) en Tarenskeen (Amsterdam, ’88) vormen samen een schrijf- en regieduo. Hun werk zou je het best als absurdistisch en brutaal kunnen omschrijven en hun eigen taal is zowel modern als poëtisch. De personages die beide mannen maken zijn twijfelende individuen, die moeten vechten tegen een sterke tegenstrijdige wereld. Hun werk zit daarom vol politieke thema’s als geweld, neokolonialisme en individualisering.

Daria Bukvić (regisseur)
Bukvić (Tuzla, Bosnië en Herzegovina, ’89) is in haar werk als regisseur altijd opzoek naar het maatschappelijk engagement. Vanuit maatschappelijke woede confronteert zij het publiek via humor of schoonheid met onderwerpen als racisme en fake news. Met als doel dat de mensen de zaal uitgaan en hun verantwoordelijkheid nemen voor de wereld waarin we leven. Naast de voorstellingen die ze bij Oostpool gaat maken, blijft ze als huisregisseur verbonden aan Het Nationale Theater

Regisseurs Sarah Moeremans en Jeroen De Man nemen eind 2020 afscheid van Oostpool. Moeremans treedt toe tot het artistieke team van Het Zuidelijk Toneel. De Man maakt nog twee voorstellingen bij Toneelgroep Oostpool en vervolgt daarna zijn carrière bij Het Nationale Theater.

Foto Daria Bukvić: Mark Kohn