In het kader van de serie Broadway aan de Amstel haalt Koninklijk Theater Carré in 2018 Sunset Boulevard naar Nederland. De voorstelling zal er te zien zijn in originele uitvoering met de Engelse cast en 16-koppig orkest.

In de reeks Broadway aan de Amstel presenteert Carré toonaangevende internationale producties in de originele Engelstalige uitvoering. Directeur Madeleine van der Zwaan wil op die manier het Nederlandse publiek de kans geven ‘de voorstelling te zien zoals deze bedoeld en bedacht is door de makers zelf’. In 2016 haalde Carré de musical Pippin naar Nederland en dit jaar de theatervoorstelling The Curious Incident of the Dog in the Night-time.

De musicalklassieker Sunset Boulevard, van Andrew Lloyd Webber, is gebaseerd op de gelijknamige film van Billy Wilder. De musical gaat over filmster Norma Desmond (gespeeld door Ria Jones), die in haar villa aan Sunset Boulevard in een fantasiewereld leeft. De berooide scriptschrijver Joe Gilli (gespeeld door Danny Mac) loopt haar per toeval tegen het lijf, laat zich verleiden door haar luxe levensstijl en besluit te helpen met het filmscript waarvan ze gelooft dat het haar Hollywood-dromen laat uitkomen. Hij raakt al snel verstrikt in een claustrofobische wereld.

Sunset Boulevard ging in 1993 in première op West End en reisde vervolgens door naar Broadway. Daar ontving de voorstelling 7 Tony Awards, waaronder die voor ‘Best Musical’, ‘Best Original Score’ en ‘Best Book of a Musical’.

De voorstelling is vanaf 28 maart tot en met 8 april 2018 te zien in Koninklijk Theater Carré.

Foto: Manuel Harlan