In het kader van de reeks ‘Broadway aan de Amstel’ haalt Koninklijk Theater Carré dit jaar The Curious Incident of the Dog in Night-Time van het Britse National Theatre naar Amsterdam. De voorstelling is bekroond met zeven Olivier Awards en vijf Tony Awards. 

The Curious Incident of the Dog in Night-Time is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mark Haddon. Daarin verlaat de vijftienjarige Christopher John Francis Boone zijn veilige wereld om te onderzoeken hoe de hond van de buurvrouw is vermoord. Simon Stephens bewerkte het boek voor theater.

De regie ligt in handen van Marianne Elliot. Zij regisseerde ook War Horse, de musical die in 2014 vier maanden in Carré te zien was.

Onder de noemer ‘Broadway aan de Amstel’ programmeert Carré toonaangevende producties uit Londen en New York. In 2016 haalde het theater als eerste in de reeks de musical Pippin naar Nederland. The Curious Incident of the Dog in Night-Time was eerder te zien op zowel Broadway als West End. De voorstelling trok wereldwijd meer dan 2,5 miljoen bezoekers.

Van 20 september tot en met 1 oktober 2017 is The Curious Incident of the Dog in Night-Time te zien in Carré.

Foto: BrinkhoffMögenburg