En nog steeds geen theater open voor publiek. Vanaf vandaag wekelijks vijf nieuwe tips voor livestreams, en andersoortige thuiskijkmogelijkheden.

Kings of War van Internationaal Theater Amsterdam 
Onder de noemer ITALive streamt Internationaal Theater Amsterdam zijn publieksfavorieten. Na onder meer Medea, Wie heeft mijn vader vermoord, De stille kracht en ADEM is zondag de volledige theatermarathon Kings of War te zien. 14 acteurs spelen 35 verschillende rollen uit Shakespeares Henry V, Henry VI en Richard III. Ivo van Hove bracht ze samen tot één explosieve voorstelling over leiderschap. Vier uur indrukwekkend theater, met tussendoor een pauze voor het avondeten.
10 januari om 16.00 uur. Kaarten (€ 12,50) verkrijgbaar via de website van ITA, eventueel met een thuisgeleverd Kings of War Borrelrantsoen (2 personen € 37,50, 4 personen € 69,50)

Peachez van Toneelgroep Maatsricht
Toneelgroep Maastricht maakte een schitterende theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeiffers wondermooie Peachez, een romance (2017). ‘Een romantisch intelligente voltreffer, een hartverwarmende apologie van het geloof in de liefde’, schreef Tuur Devens op Theaterkrant. In november moest Toneelgroep Maastricht de tournee van Peachez in de Nederlandse theaters stoppen, maar sinds december 2020 zijn ze weer live via Zoom.
6, 13 en 20 januari en 10, 17 en 24 februari om 20.00 uur. Gratis toegang, een donatie is welkom. Aanmelden via de website van Toneelgroep Maastricht.

Swan Lake The Game van Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag + Tomoko Mukaiyama Foundation.
Toen de theaters volledig werden gesloten, openden Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel al snel het NITE Hotel. In het speciaal ontworpen online theater werden de afgelopen maanden voorstellingsregistraties getoond, live uitzendingen gemaakt en live performances opgevoerd. Op dit moment logeert er de digitale versie van de voorstelling Swan Lake: The Game. In deze radicale remix van Het Zwanenmeer kies je als bezoeker zelf welke personages je volgt én hoe het het sprookje afloopt.
Nog iedere donderdag, vrijdag en zaterdag in januari.
Kaarten (€ 7,50) zijn verkrijgbaar in de ticketshop van het NITE Hotel.

In Nabijheid van Nationale Opera & Ballet
Voor deze muziektheaterfilm in het decoratelier van Nationale Opera & Ballet in Amsterdam-Zuidoost liet het artistieke team zich door zowel Verdi’s opera Aida als Amsterdam-Zuidoost inspireren. Dat leidde tot een samenwerking van het Afro-Surinaamse muziekformatie Black Harmony met het het Koor van De Nationale Opera. In Nabijheid is de vierde productie uit de OFFspring-reeks, een artistieke reactie van de nieuwste generatie muziektheatermakers uit Nederland op geplande DNO-producties die door de coronacrisis niet live doorgaan.
Doorlopend gratis op de website van Nationale Opera & Ballet

Numero Uno van Ronald Goedemondt (tv-registratie)
De tournee werd onderbroken en een feestelijke theaterpremière zat er niet meer in, maar gelukkig werd Numero Uno opgenomen in DeLaMar, waar toen nog voor 250 man gespeeld kon worden. In de voorstelling vraagt Goedemondt zich af wat er gebeurt als je altijd maar doorgaat, je jezelf geen halt toe kan roepen of op de eerste plaats zetten.
9 januari om 20.30 uur, uitgezonden op SBS6 (Talpa)

Foto: Kings of War van International Theater Amsterdam, Jan Versweyveld