De verlenging van de lockdown hakt er flink in. In ieder geval tot en met 9 februari blijven de theaters gesloten voor publiek. Om het vol te houden: vijf nieuwe tips voor livestreams, en andersoortige thuiskijkmogelijkheden.

De zaak Shell van Anoek Nuyens & Rebekka de Wit, Frascati Producties en De Nwe Tijd
‘De zaak Shell is een belangrijke voorstelling die door iedereen gezien moet worden, al is het maar om een beetje hoop te houden of te krijgen’, schreef Margriet Prinssen op onze site. In de voorstelling komen de belangrijkste stemmen uit het klimaatdebat samen en zien we hoe geraffineerd iedereen zijn verantwoordelijk doorschuift naar een andere partij en welke gevolgen dat heeft. 
Registratie, tot en met 17 januari op de website van de Correspondent. 

Drieluik filosofie van OT
OT Rotterdam stond de afgelopen jaren stil bij cruciale gebeurtenissen in het leven van een aantal filosofen. In Een Winterplan was dat het einde van de vriendschap tussen Lou Salomé, Paul Rée en Friedrich Nietzsche. In Als we Theodor met rust laten komt alles goed wordt filosoof en musicoloog Theodor Adorno ten overstaan van een bomvolle collegezaal geconfronteerd met drie rebellerende studentes. Leven zonder Sartre gaat over de confrontatie tussen Simone de Beauvoir en Benny Lévy na de dood van Sartre.
Registraties op Vimeo: Een WinterplanAls we Theodor met rust laten komt alles goed en Leven zonder Sartre.

Eh… van Brigitte Kaandorp
SBS6 zendt iedere zaterdag een cabaretvoorstelling uit. ‘In Eh geeft Kaandorp onbevreesd ruimte voor de aangrijpende plotwendingen die zo tekenend zijn voor het leven. Van elke tragische situatie kan ze een komische maken, maar ook andersom. En dat is een vak apart’, schreef Rosalie Fleuren op Theaterkrant. De voorstelling is een stuk soberder dan de verkleedpartijen en decorstukken uit haar eerdere shows, maar Kaandorp blijkt prima zonder te kunnen. ‘Wat overblijft is een intiem, oprecht programma met veel liefde en aandacht.’
Registratie, zaterdag 16 januari om 20.25 uur op SBS6.

Goodbye FUCKING Tr*mp! van Boom Chicago
Comedians Greg Shapiro en Pep Rosenfeld kijken samen met thuisvolgers live naar de inauguratie en speech van Joe Biden. Daarna spelen ze een eenmalige show met hoogtepunten uit hun voorstellingen Lock Him Up (‘superieure Trump-bashing‘) en Trump Up the Volume en reacties op het laatste politieke nieuws. 
Livestream, 20 januari van 17.45 tot 20.00 uur. Kaarten (14 euro) via de website van Boom Chicago.

Online platform jeugdpodiumkunsten
Op Podiumkids Thuis bundelen 17 professionele jeugdgezelschappen hun digitale registraties. De verantwoorde schermtijd voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar wordt regelmatig ververst en aangevuld. Nieuw sinds gisteren zijn registraties van Het verhaal van Anders (8+) van Danstheater Aya, Meneertje Meer (3+) van Tg Winterberg en STIP Theaterproducties, Roodhapje (6+) en 4 Musketiers (6+) van Holland Opera en Alleen op de wereld (8+) van Maas theater en dans.
Registraties on demand voor € 2,99 op Podiumkids Thuis.  

Beeld: De zaak Shell van Anouk Nuyens & Rebekka de Wit, Frascati Producties en De Nwe Tijd, foto Karin Jonkers