Alle reacties

 • Avatar

  Van joop kuyvenhoven Op Nieuwe weg Houten Huis betekent einde Speeltheater

  Dit alles is onder meer het gevolg van het nieuwe (Kunstenplan) stelsel en een slechte afstemming van de adviseringtrajecten tussen OCenW en FPK Er ontbreekt gewoon een goede regie tussen locale en landelijke overheden. Weeffouten zullen ze dat wel gaan noemen……
  De landelijke overheid (OCenW) staat voor een open intekening op de Bis-jeugd in Groningen voor (twv E. 500.000). De stad Groningen lijkt de stadspoort voor ‘open’ inschrijving te hebben gesloten (met een schamele bijdrage van E.40.000 en de provincie Gr met E. 0.0).
  Door deze miserabele afstemming zie ik als verliezer: het jeugd- en jongerentheater met nog minder landelijke financiele armslag, dan de onevenredige bezuiniging die het al moet incasseren!

 • Avatar

  Van ewj Op Het geheugen van water

  Gisteren zondag 24 juni

  heen geweest was echt boeien verhaal

  en goede gespeeld door alle acteur en actrice

 • Avatar

  Van Moritz Op The Life and Death of Marina Abramović

  Met deze recensie ben ik het volledig eens. Volgens mij moet het feit dat Abramovic aan Wilson de vrije hand heeft gegeven om haar leven en dood te ensceneren worden gezien als haar kunstwerk. Ze geeft nadrukkelijk de controle uit handen in een stuk dat gaat over controle en het gebrek eraan. In mijn ogen wordt haar kunstwerk juist sterker doordat je vooral de hand van Wilson terug ziet. Eigenlijk is vervolgens het beoordelen van het theaterstuk zelf een ander verhaal. Daarom verdient deze voorstelling twee recencies. Een als kunstwerk en een al theaterstuk. Ik vind die gelaagdheid intessant en dus het kunstwerk geslaagd. De voorstelling van Wilson vond ik met vlagen prachtig en dan weer pathetisch. Er was geen wrijving of spanningsboog, behalve in de losse anekdotes. Het was estethisch gezien voortdurend maar mooi; ik miste ook de rauwheid die bij Abramovitch hoort.

 • Avatar

  Van Robert van der Ree Op Een poppenhuis

  Foto: Robert van der Ree ©

 • Avatar

  Van marion Op Huisgoden

  Mooi, ontroerend en soms ook grappig ondanks het verdrietige verhaal van de chinees.

 • Avatar

  Van marion Op De meeuwen van Tinbergen

  Prachtige voorstelling, vooral de combinatie van expositie, huifkartocht en voorstelling. Hilarisch!

 • Avatar

  Van marion Op HJIR!

  Het was een treurige voorstelling, de acteurs deden hun best, maar het stuk was gewoon waardeloos. Als regiseur mag je je toch wel ernstig achter de oren krabben bij zo’n wanprestatie.

 • Avatar

  Van Constant Meijers Op Celebration 3

  Dank je wel, gaan we doen.

 • Avatar

  Van Greg Nottrot Op Celebration 3

  De naam van de actrice en de oprichtster van Het NUT is Floor Leene en niet Floor Keene. Willen jullie dit aanpassen het staat altijd zo slordig.

  Vriendelijke groet Greg Nottrot

 • Avatar

  Van joop kuyvenhoven Op Amsterdam spaart kunst en cultuur

  JEUGD in Amsterdam het NAKIJKEN.
  Amsterdamse Kunstraad motiveert nergens een visie waarom (Podium) Kunst voor Jeugd en Jongeren zo’n lage prioriteit krijgt als minst kapitaalkrachtige groep. Slecht voorbeeld van de Hoofstad waar meer dan 25% van de bewoners Jeugd en Jong is of studeert!
  Zij sparen geenszins Toneelmakerij (zwaar gekort door rijk en provincie), Krakeling (enige specifieke jeugdpodium in nederland), ISH, Terra, Syndicaat, ZEP, IT’sfestival en ga maar even door… Ook met nieuwkomers Aya, Oorkaan, Rapak minder budget. Wat is dat toch met Amsterdam dat zo slecht voor de jeugd zorgt…..

 • Avatar

  Van willy van der Griend Op Tambú, a freedom song

  Ja, idd dat evenwicht, goed gezien! Ik wil er graag nog een keer naar toe, want er valt veel meer te zien dan 1 x te behappen. Waarom blijven voorstellingen zoals deze zo kort te bezoeken???? Hulde aan schrijver, componist en alleskunner Jef H.!

 • Avatar

  Van Victor van Warm Op Van den Ende pleit opnieuw voor een theatergezicht

  Dat is nu eens geen gek idee van Joop!
  Ik zou alleen juist iemand nemen uit het rechtse ondernemerskamp.
  Iemand met passie en gezag die uit kan leggen waarom kunst geen produkt is maar een collectief geestelijk bezit. De openbare tuinen van onze geest moeten zorgvuldig onderhouden worden.

 • Avatar

  Van Susanne Op Kleine Eyolf

  Helemaal mee eens met deze recensie

 • Avatar

  Van Frank Alexander Op VVTP en VSCD: voer verlaagd btw-tarief door

  Op de foto staat Stephanie Louwrier.
  Zie http://www.stephanielouwrier.nl/page4.php
  Op haar site staat nog geen speellijst, maar ze staat in ieder geval op 8 en 9 januari 2013 in Bellevue in Amsterdam.

 • Avatar

  Van Merela Op Twools14

  Wat is de boodschap van dit stuk? En waar zit de samenhang tussen de 10 delen?

 • Avatar

  Van Henk Scholten Op TIN wint ACT Award 2012

  Om misverstanden te voorkomen: het ministerie heeft geen bezwaar tegen de afvloeingsregeling voor TIN medewerkers. De kosten kunnen alleen niet volledig uit de reserve worden betaald, maar komen deels ten laste van de begroting 2012. Henk Scholten

 • Avatar

  Van Evert Bouws Op C(h)oeurs

  Wat mij betreft was deze voorstelling (op 4 juni) te clichématig om echt te kunnen boeien. Bovendien duurde de voorstelling te lang. in een uur had de boodschap ook heel goed overgebracht kunnen worden. Wat de dans betreft, Pina Bausch zou zich in haar graf meerdere malen hebben omgedraaid. De muziek werd heel goed uitgevoerd, maar het was wel je reinste potpourri wat de keuze van de muziekfragmenten betreft. Het leek wel Classic FM. Kortom: veel lawaai en weinig wol. Onbegrijpelijk dat men deze voorstelling zo hoog heeft ingeschat.

 • Avatar

  Van Dries Hosting Op VVTP en VSCD: voer verlaagd btw-tarief door

  De bovenstaande foto interesseert mij zeer! Welke schouwburg, welke voorstelling is het? Alvast bedankt. D.

 • Simon van den Berg

  Van Simon van den Berg Op VSCD nomineert voor de toneelprijzen

  Inderdaad , hij speelt Orgon. Dank voor de oplettendheid, ik pas het aan.

 • Avatar

  Van hans kemna Op VSCD nomineert voor de toneelprijzen

  Wim Opbrouck speelt niet de titielrol in Tartuffe!