Vlak onder onze neus voltrekt zich een stille ramp. Tientallen Bekende Nederlanders dreigen hun stem kwijt te raken. Dus nu probeert Sander van de Pavert in het Lucky Foundation Televisiegala zo veel mogelijk stemmen binnen te halen om alle Hilversumse BN’ers weer een stem te geven. ‘Want ze willen zo graag iets te zeggen hebben.’ Het levert een kolderieke Paradevoorstelling op die een keur aan tv-sterren losjes op de hak neemt.

Het concept biedt ruimte voor een aantal leuke sketches en publieksinteractie. Van de Pavert schakelt af en toe ‘live’ naar politiek verslaggever Ron Fresen, die het verloop van de avond droogjes van commentaar voorziet. Ook Freek Vonk knalt op een gegeven moment van puur enthousiasme bijna van het scherm af. De publieksinteractie – waarbij er live via een soort karaoke een stemtransplantatie wordt gesuggereerd, heeft beduidend minder om het lijf.

De satire die in het benefietgala besloten ligt komt helaas niet helemaal op scherp: door de voorstelling in deze vorm te gieten lijkt Van de Pavert, behalve alle BN’ers, ook heel televisiekijkend Nederland op de hak te willen nemen. De talloze mensen die geconditioneerd maar ongeïnteresseerd een bijdrage storten op giro 555 bij willekeurig welke ramp – en nu dus klaarblijkelijk bijdragen aan het in stand houden van schreeuwerige BN’ers.

Maar uiteindelijk lijkt het Van de Pavert daar niet zo om te doen te zijn geweest. Het concept van deze voorstelling dient niet als spiegel, maar als kapstok voor zijn uiteenlopende parodieën. Daardoor blijft deze Paradevoorstelling even vermakelijk als ongevaarlijk.