Jeugdtheatergezelschappen kunnen niet alleen hun reguliere voorstellingen niet spelen, ook de vele schoolvoorstellingen gaan de komende weken niet door. Voor alle kinderen die nu noodgedwongen thuisonderwijs krijgen én hun ouders deelt Theaterkrant links naar online voorstellingen, gekoppeld aan een of meerdere lesthema’s. Vandaag: Legends.

Die hele thuisschool, die is natuurlijk ontzettend saai en vervelend. Iedere dag dezelfde mensen om je heen die iedere dag hetzelfde doen. Maar je kunt altijd wegvluchten in een fantasy-achtige wereld waarin je verandert in een totaal ander personage. Dat kan met een boek, een game of een serie, maar door Live Action Role Playing (LARP’en) kun je samen de meest heldhaftige avonturen beleven. En komt er opeens een heel ander gesprek op gang.

Hierover gaat Legends van BonteHond en Toneelschap Beumer & Drost, die in korte vorm al heel succesvol was op de Parade en daarna uitgroeide tot een bejubelde theatervoorstelling. Een voorstelling over het verlangen aan de dagelijkse sleur te ontsnappen en de fantasie alle ruimte te geven.

De voorstelling van BonteHond en Beumer & Drost bekijken kan hier.

Thuistip van de dag: LARP’en!

Wie of wat wil je zijn? Ga je de rol spelen die men voor je bedacht heeft? Of schrijf je je eigen verhaal met jezelf als hoofdrolspeler? De mogelijkheden zijn eindeloos. Misschien wilde jij altijd al een geliefde koning van een immens onderwaterrijk zijn of ben je vandaag een elf met magische gaven. Speciaal voor de thuisschool hebben de educatiemedewerkers van BonteHond en Beumer & Drost de lesbrief bij de voorstelling herschreven tot een speciale thuiseditie. Deze vind je hier.

Foto: Kamerich & Budwilowitz/EYES2