Jeugdtheatergezelschappen kunnen niet alleen hun reguliere voorstellingen niet spelen, ook de vele schoolvoorstellingen gaan de komende weken niet door. Voor alle kinderen die nu noodgedwongen thuisonderwijs krijgen én hun ouders deelt Theaterkrant links naar online voorstellingen, gekoppeld aan een of meerdere lesthema’s. Vandaag: Hallo familie.

We hoopten natuurlijk allemaal vandaag weer naar school te kunnen, maar moeten nog drie weken thuisblijven. ‘Moeilijk hè, familie’ is nu wel een hele toepasselijke zin uit Hallo familie van Maas Theater en Dans. Zo realistisch als oma, kleindochter en het decor van de voorstelling zijn, zo vreemd gedraagt de rest van de familie zich. Moeder vraagt constant aan iedereen of ze nog wat te drinken willen, maar schenkt nooit wat in. Oom klaagt voortdurend dat hij zo’n hekel heeft aan familiebijeenkomsten. En waar komt dat groene mannetje vandaan?

Geruzie, dronkenmanspraat, een feestje – alles komt in een strakke choreografie voorbij. Flarden uit de alledaagse werkelijkheid worden hierbij ingevuld vanuit jouw fantasie, met poppen die tot leven komen, een woeste zee in je slaapkamer en een buurman die verandert in een ijsbeer. Oma blijft ondertussen vooral onverstoorbaar, zelfs al gebeuren er wonderbaarlijke dingen in de keukenkastjes.

De voorstelling van Maas Theater en Dans bekijken kan hier.

Net als bij alle voorstellingen heeft Maas Theater en Dans een uitgebreid digitaal magazine gemaakt rond deze voorstelling. Met naast heel veel andere informatie daarin een familietypetest, handige tips voor het maken van maskers en een dansles.

Thuistip van de dag: Doe de skibidi!

Skibidi-pa-pa-pa. De acteurs van Hallo familie laten dit dansje (skibidi) al zien in de voorstelling. je kunt hem zelf ook heel makkelijk leren, in acht stappen. De workshop bekijken kan hier.

Foto: Kamerich & Budwilowitz – EYES2