Jeugdtheatergezelschappen kunnen niet alleen hun reguliere voorstellingen niet spelen, ook de vele schoolvoorstellingen gaan de komende weken niet door. Voor alle kinderen die nu noodgedwongen thuisonderwijs krijgen én hun ouders deelt Theaterkrant links naar online voorstellingen, gekoppeld aan een of meerdere lesthema’s. Vandaag: FOEI.

Wie naar theater in de thuisschool kijkt, heeft waarschijnlijk een of meerdere kinderen in huis. ‘Dit betekent het goede voorbeeld geven. Let dus goed op en leidt elkaar niet af!’ Dat proberen de twee wetenschappers in FOEI van BonteHond in een laboratorium ook. Ze willen zo ‘goed mogelijk’ zijn en daarmee een voorbeeld voor iedereen.

Maar net als tijdens de thuisquarantaine blijkt dat nog niet zo eenvoudig. Zelfbeheersing is moeilijk. Je bent er je hele leven zoet mee. Als tweejarige is het hard werken om niet alles in je mond te stoppen. Als vijfjarige mag je pas iets lekkers als je je groente op hebt en als tienjarige moet je stil zitten en stoppen met gamen. En als je denkt dat het ophoudt als je volwassen bent, vergeet het maar: niemand kan zich altijd beheersen en dat wat slecht voor je is ligt altijd op de loer! Zodra de kinderen netjes in bed liggen storten de ouders zich op chips en wijn. Gaan wél eindeloos netflixen. Maar ben je slecht als je stiekem een beetje liegt of iets doet wat verboden is?

De voorstelling van BonteHond bekijken kan hier.

Thuistip van de dag: Test elkaar op braafheid en zelfbeheersing!

In deze thuistest kunnen jullie elkaar testen. Wat heb je nodig? Een snoepje (of andere lekkernijen), muziek, een stoel, teken- of verfspullen, papier. Bekijk samen de educatiefilm, lees de speciaal voor de thuisschool aangepaste lesbrief en let the test begin!

Op de site van BonteHond vind je nog veel meer tips, theater- en danslessen én andere voorstellingen.

Foto: Kamerich & Budwilowitz / EYES2