Lucia Claus neemt aan het eind van het seizoen afscheid als directeur van de Stadsschouwburg Utrecht. Ze werkt dan 15 jaar bij het theater.

Claus begon in 2007 bij de Stadsschouwburg van Utrecht. Volgens de Raad van Toezicht heeft ze die ‘met visie en een groot hart voor theater nog nadrukkelijker op de kaart gezet’. Ze zette zich onder meer in voor meer verbinding met de stad en regio, en (co)produceerde voorstellingen op locaties zoals vliegveld Soesterberg, de Steenfabriek in de Bosscherwaarden, station Utrecht CS en het AZC-Einsteindreef. Onder haar leiding kwam in 2016 een omvangrijke verbouwing van de schouwburg gereed.

Met een nieuwe cultuurplanperiode in het vooruitzicht, geeft Claus ‘in vol vertrouwen’ het stokje over. Trots kijkt ze terug op wat ze met haar haar collega’s heeft bereikt: ‘ons fantastisch team van medewerkers weet een gevarieerd, actueel en kwalitatief goed programma te verbinden met een groot en gretig publiek, van jong tot oud, bekend en nog onbekend met de magie van het theater’. Ook de stad Utrecht is Claus dankbaar. ‘Het was inspirerend om te mogen werken in een stad met korte lijnen naar de beleidsmakers en waar zo intensief wordt samengewerkt in de culturele sector’.

Binnenkort start de Raad van Toezicht de procedure rondom de opvolging.

Foto: Hilde Werner