Het oktobernummer van vakblad Theatermaker is uit, een themanummer over de jongste generatie theatermakers rond de polen moralisme en ironie. Waarom is moralisme zo’n groot taboe bij zoveel van hen? Is het mogelijk om een standpunt in te nemen zonder moralistisch te zijn? Hoe zien zij ironie? In hoeverre ligt zelfondermijning op de loer in hun werk?

De redactie heeft ervoor gekozen deze jonge makers eerst zelf aan het woord te laten in een groot aantal interviews, onder meer met Lisa Verbelen, Club Gewalt, Circus Treurdier, Lars Doberman, Daria Bukvic, Eva Line de Boer, Saman Amini en Anne Maike Mertens.

In het nummer debuteren veel nieuwe schrijvers, onder wie Yentl van Stokkum, Lisa Weeda, Luc de Groen en Jasmijn van Wijnen. Buiten het thema zijn er stukken over de ‘Mjoezikuls’ van Annie M.G. Schmidt en over de Theaterfestivals in Nederland en Vlaanderen.

Theatermaker is vanaf nu voor iedereen online beschikbaar. Niet-abonnees kunnen alle artikelen lezen na betaling met hun Blendle-account. Voor abonnees blijven de stukken natuurlijk gratis beschikbaar. Abonnee en nog geen inlogcode? Mail naar info@theatermaker.nl