Om te vieren dat de theaters beperkt weer open mogen, maakte Podiumkids vandaag de nominaties van de Podiumkids Prijs 2020 bekend. Kinderen uit het hele land hebben dit theaterseizoen gestemd op hun favoriete voorstellingen. Uit de vijf producties met de beste beoordeling kiest de Podiumkids kinderjury straks een winnaar. 

De kanshebbers op de Podiumkids Prijs 2020 zijn:

Zwijnenstal – Theater Sonnevanck in coproductie met de Nederlandse Reisopera
Back to Oz – Het Filiaal theatermakers
Lampje – Maas theater en dans
Ruimtevlucht – Het Houten Huis in coproductie met Holland Opera
Juffenballet – BonteHond & Maas theater en dans

Welke van de genomineerde voorstellingen de winnaar wordt, bepaalt de Podiumkids kinderjury. Die bestaat uit zeven kinderen tussen de 8 en 11 jaar, die sinds oktober vorig jaar zoveel mogelijk deelnemende voorstellingen gezien en beoordeeld hebben. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op het Nederlands Theater Festival in september.

De Podiumkids Prijs is een nieuwe publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De prijs is een vervolg op de Zapp Theaterprijs en een initiatief van een collectief van 24 jeugdgezelschappen.

Ondanks onderbroken tournees vanwege de corona-maatregelen, hebben er volgens de organisatie ’toch veel geweldige voorstellingen gespeeld dit seizoen én is er volop gestemd. De Podiumkids Prijs 2020 kan daarom gelukkig worden uitgereikt!’

Foto: Juffenballet van Bontehond en Maas theater en dans, Kamerich & Budwilowitz, Eyes2photography