Genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2016 zijn de voorstellingen Schwalbe speelt een tijd van Schwalbe, Amadeus van De Warme Winkel/Nieuw West en Als je maar hard genoeg rent, weet niemand meer waar je bent (8+) van Theater Artemis. Ook actrice Willemijn Zevenhuijzen is genomineerd. Dat maakte de VSCD-Mimejury op 8 juni bekend.

Willemijn Zevenhuijzen was afgelopen seizoen te zien in Eitje (3+) van Maas theater en dans, en In mijn hoofd ben ik een dun meisje (12+) en Het schaap Veronica (6+) van NTjong. De jury noemt haar ‘een pure, veelzijdige mimespeler’, die ‘steeds schittert als een fijn geslepen diamantje’.

De Mimeprijs wordt op 11 september uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater op het Nederlands Theaterfestival. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Cees Debets (directeur Theater aan het Spui), Roy Peters (mimemaker), Paul van der Laan (mimemaker), Erica Smits (dramaturg/journalist), Ine te Rietstap (mimemaker en artistiek leider Tweetakt) en Michèle Bouwmans (theaterprogrammeur Lux).

Foto Willemijn Zevenhuijzen (l) in Eitje – Maas theater en dans: Phile Deprez